ΥΓΕΙΑ

Σπασμένο προφυλακτικό: Οι φυσιολογικοί λόγοι που μπορεί να συμβεί

Ενημερώσου για να μην πανικοβάλλεσαι άδικα
Γράφει η ΝΕΛΗ ΣΤΑΘΑΚΙΔΟΥ
Σπασμένο προφυλακτικό: Οι φυσιολογικοί λόγοι που μπορεί να συμβεί
Φωτογραφία από τον χρήστη Anna Shvets στο Pexels

Μπορεί να σου έχει τύχει κάποια στιγμή, μπορεί και ποτέ, αλλά ναι, είναι πολύ φυσιολογικό να σπάσει το προφυλακτικό την ώρα του σeξ και δεν χρειάζεται να πανικοβάλλεσαι για αυτό, καθώς μπορείς να ενημερωθείς για να μην σου συμβεί ξανά κάτι αντίστοιχο.

Είναι ληγμένο

Για αυτό πρέπει πάντα να κοιτάς τις ημερομηνίες λήξης, καθώς όχι μόνο είναι πολύ πιθανό να σπάσει κατά τη χρήση, αλλά μπορεί να σου προκαλέσει ακόμα και δερματικούς ερεθισμούς.

Λάθος αποθήκευση

Το χειρότερο που μπορείς να κάνεις είναι να αποθηκεύσεις τα προφυλακτικά σου σε σημείο που πιάνει υψηλές θερμοκρασίες, καθώς αυτές θα τα φθείρουν, αλλά και θα τα κάνουν να λήξουν πιο νωρίς. Επομένως, αν τα χρησιμοποιήσεις θα έχεις τα ίδια θέματα με τα ληγμένα προφυλακτικά. Απέφυγε λοιπόν να τα τοποθετείς σε τσέπες, πορτοφόλια και ντουλαπάκια του αυτοκινήτου. Το καλύτερο σημείο φύλαξης είναι το ντουλαπάκι του μπάνιου.

Δεν υπάρχει αρκετή λίπανση

Αν δεν υπάρχει η απαραίτητη λίπανση, πιθανότατα το προφυλακτικό να σπάσει λόγω της αυξημένης τριβής. Ειδικά αν μιλάμε για πρwκτικό σeξ, τότε ο κίνδυνος αυξάνεται. Φρόντισε να επιλέγεις λοιπόν είτε προφυλακτικά με λιπαντικό, είτε να χρησιμοποιείς έξτρα λιπαντικό στο σeξ.

Χρησιμοποιείς λάθος λιπαντικό

Πρέπει να δεις τι είδους προφυλακτικά χρησιμοποιείς και να επιλέξεις το ανάλογο λιπαντικό. Αν π.χ. χρησιμοποείς προφυλακτικά από λάτεξ, τότε δεν πρέπει να βάζεις λιπαντικά με βάση τα έλαια, για αυτά αντιδρούν στο λάτεξ και το κάνουν πιο ευάλωτο σε σπασίματα. Επέλεξε λιπαντικά που έχουν βάση το νερό και θα είσαι μια χαρά.

Λάθος μέγεθος

Είναι σημαντικό να πειραματιστείτε με το αγόρι σου με διάφορα μεγέθη προφυλακτικών ώστε να βρείτε πιο εφαρμόζει καλύτερα σε εκείνον. Αν φοράει λάθος μέγεθος τότε είναι πιθανό να σπάσει στο σeξ. Και δεν είναι μόνο το πιο μικρό τοπρόβλημα, αλλά και τα πιο χαλαρά στην εφαρμογή μπορούν να δημιουργήσουν εξίσου το ίδιο πρόβλημα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Περισσότερα Θέματα Wellness
10 / position1: 273 / position2: 493
× PINK.GR
ΑΡΧΙΚΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
GET CONNECTED
Nextweb