ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ

4+1 δωρεάν πράγματα για να κάνεις και να σου φτιάξουν τις μέρες

Το ανέξοδο self care που θα σε βοηθήσει να την παλέψεις ακόμα και τις πιο δύσκολες μέρες
Γράφει η ΝΕΛΗ ΣΤΑΘΑΚΙΔΟΥ
4+1 δωρεάν πράγματα για να κάνεις και να σου φτιάξουν τις μέρες
Φωτογραφία από τον χρήστη Andrea Piacquadio στο Pexels

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Κάποιες φορές μπορεί να περνάς μια φάση πιο down, να μην έχεις πολύ όρεξη να κάνεις πράγματα ή να νιώθεις ένταση και νεύρα, άγχος και άλλα άσχημα αισθήματα και να μην ξέρεις πως να τα διαχειριστείς και να ηρεμήσεις.

Μπορείς όμως να εντάξεις στην καθημερινότητα σου κάποιους τρόπους για self care, οι οποίοι είναι εντελώς ανέξοδοι και όσο πιο πολύ τους ακολουθείς, τόσο πιο καλά θα νιώθεις με το μέσα σου και οι μέρες σου θα φτιάξουν σταδιακά. Σίγουρα δεν είναι πάντα εύκολο το να βοηθάς τον εαυτό σου, όμως αν δεν το κάνεις εσύ για εσένα, δεν μπορεί κανείς άλλος να το κάνει.

Κάνε μια βόλτα στο πάρκο

Να δεις που με κάτι τόσο απλό θα βρεις αμέσως ηρεμία και χαλάρωση, καθώς και το περπάτημα θα σε βοηθήσει σε αυτό, αλλά και το ότι θα έχεις δίπλα σου πράσινο και αυτομάτως θα μπεις σε ένα άλλο mode. Μπορεί να νομίζεις ότι δε θα πιάσει, αλλά μια δοκιμή θα σε βοηθήσει να διαπιστώσεις ότι όντως το κόλπο πιάνει.

Μην ξεχνάς να γελάς

Γέλα με την κάθε ευκαιρία, όπου και να είσαι, με όποιον και αν είσαι. Βάλε αστεία βίντεο στο Youtube, άκου αστεία podcasts, κάνε πλάκες με τους φίλους σου, χάρησε τη χαρά στον εαυτό σου. Γέλα με τα ανόητα και μικρά χαζά της μέρας, με το λάθος που μπορεί να έκανες στη δουλειά, με τα πάντα.

Κάνε μια αγκαλιά στον εαυτό σου

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Και κυριολεκτικά και μεταφορικά! Αγκάλιασε εσένα και το μέσα σου, δώσε στον εαυτό σου δύναμη, στήριξη και επιβεβαιώση ότι τα πάει πολύ καλά, δώσε αγάπη σε εσένα.

Πάρε τηλέφωνο ένα αγαπημένο σου πρόσωπο

Πείτε τα νέα σας, πες του πόσο σου έλλειψε, κανόνισε να το δεις, κάντε τις πλάκες σας και πάρε όλη τη θετική ενέργεια αυτής της πράξης.

Κάνε μια καλή πράξη 

Σε περίπτωση που νιώθεις ότι έχεις κολλήσει στη δική σου λούπα και έχεις μπλοκάρει, ίσως σε βοηθούσε το να δεις τα προβλήματα ενός άλλου ανθρώπου και να προσπαθήσεις να τον βοηθήσεις. Ίσως έτσι βρεις απάντηση και για τα δικά σου και σίγουρα θα αισθανθείς καλύτερα με τον εαυτό σου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Περισσότερα Θέματα Wellness
5 / position1: 636 / position2: 1347
× PINK.GR
ΑΡΧΙΚΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
GET CONNECTED
Nextweb