ΔΙΑΤΡΟΦΗ

8 πράγματα που δεν ήξερες για την πίτσα

Τα οποία δεν σε εμπόδισαν ωστόσο να την απολαμβάνεις τόσα χρόνια
Γράφει η ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΠΟΛΥΧΡΟΝΙΔΟΥ
8 πράγματα που δεν ήξερες για την πίτσα
Φωτογραφία από τον χρήστη esrageziyor στο Pexels

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Πίτσα. Μια λέξη, χίλια συναισθήματα. Μπορούμε να μιλάμε για αυτήν διαρκώς - και να σου λέμε πως υπάρχουν ένα σωρό πληροφορίες που δεν έμαθες ποτέ για εκείνη - Τα οποία δεν σε εμπόδισαν ωστόσο να την απολαμβάνεις τόσα χρόνια!

Η λέξη πίτσα είναι παμπάλαιη

Η λέξη πίτσα χρονολογείται πάνω από χίλια χρόνια. Αναφέρθηκε για πρώτη φορά σε ένα λατινικό κείμενο γραμμένο στη νότια Ιταλία το 997 μ.Χ.

Η πίτσα και οι 3 Σωματοφύλακες

Το 1835, ο Alexandre Dumas, συγγραφέας του The Three Musketeers, ταξίδεψε στη Νάπολη, όπου παρατήρησε ότι οι ναπολιτάνοι δεν έτρωγαν τίποτα άλλο από καρπούζι το καλοκαίρι και πίτσα το χειμώνα.

Νάπολι, αγάπη μου

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η παλαιότερη πίτσα στον κόσμο άνοιξε το 1738 στη Νάπολι και είναι ακόμα σε λειτουργία. Το Pizzeria Port’Alba ξεκίνησε ως περίπτερο για μικροπωλητές, αλλά στη συνέχεια, το 1830, μετατράπηκε σε ένα πρώτης τάξεως εστιατόριο με πίτσα και ζυμαρικά.

Η πρώτη πιτσαρία της Αμερικής είναι ακόμη ανοιχτή

Το πρώτο μέρος για πίτσα στην Αμερική ήταν το Lombardi’s στη Νέα Υόρκη. Αρχικά άνοιξε ως μπακάλικο, το Lombardi’s άρχισε να πουλάει πίτσα το 1905 και είναι ακόμη εδώ!

Να 'ναι καλά οι Ιταλοί...

Κατά τις πρώτες δεκαετίες του 20ού αιώνα, η πίτσα τρωγόταν και πωλούνταν κυρίως από Ιταλούς μετανάστες της εργατικής τάξης στην Αμερική.

Aλλά και οι Αμερικάνοι στρατιώτες

Μετά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο, οι Αμερικανοί στρατιώτες επέστρεφαν από την Ιταλία με τρομερή λαχτάρα για πίτσα, φέρνοντας το φαγητό σε μια ευρύτερη καταναλωτική βάση για πρώτη φορά.

Ντελίβερι και γρήγορα

Σύμφωνα με την PizzaDelivery.com, το 1889, ο βασιλιάς Umberto και η Βασίλισσα Margherita είχαν το προνόμιο να παραλάβουν την πρώτη πίτσα σε delivery!

Κάθε χώρα, έχει το στυλ της

Η Ιταλία μπορεί να είναι η πατρίδα της, αλλά η πίτσα είναι δημοφιλής σε όλο τον κόσμο, οπότε δεν προκαλεί έκπληξη το να γνωρίζουμε ότι κάθε χώρα της δίνει μια ιδιαίτερη γεύση. Τα μπιζέλια είναι ένα συνηθισμένο συστατικό στη Βραζιλία, τα αυγά στη Γαλλία ενώ... οι Κινέζοι λατρεύουν τις κρούστες πίτσας που γίνονται με μίνι-χοτ ντογκ!

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Διαβάστε Ακόμη
Περισσότερα Θέματα Wellness
8 / position1: 283 / position2: 723
× PINK.GR
ΑΡΧΙΚΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
GET CONNECTED
Nextweb