ΥΓΕΙΑ

Οι καθημερινές συνήθειες που σε κάνουν να μοιάζεις μεγαλύτερη

Μπορεί να δείχνουν αθώες, αλλά κάνουν ζημιά
Γράφει η ΝΕΛΗ ΣΤΑΘΑΚΙΔΟΥ
Οι καθημερινές συνήθειες που σε κάνουν να μοιάζεις μεγαλύτερη
Φωτογραφία από τον χρήστη KoolShooters στο Pexels

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ελιξίριο νεότητας δεν υπάρχει, όμως μπορείς να αποφύγεις κάποιες καθημερινές συνήθειες, οι οποίες όχι μόνο δεν σε οφελούν πουθενά, αλλά σε κάνουν και να δείχνεις μεγαλύτερη.

Κατανάλωση ανθρακούχων ποτών

Εκτός του ότι παχαίνουν, σύμφωνα με έρευνα από το Πανεπιστήμιο του Σαν Φρανσίσκο, τα αναψυκτικά μας γερνούν. Η συχνή κατανάλωση τους επηρεάζει τον μεταβολισμό, ενώ τα κύτταρα στα μαλλιά και στο δέρμα επηρεάζονται πάρα πολύ, καθώς αναπαράγονται περισσότερο και συχνότερα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Κατανάλωση ζάχαρης

Όπως και τα αναψυκτικά, έτσι οποιαδήποτε τροφή περιέχει πολλή ζάχαρη λειτουργεί αρνητικά στην εμφάνιση σου, καθώς προκαλεί βλάβες στο δέρμα που είναι δύσκολο να διορθωθούν. Ο λόγος είναι διότι στο κολλαγόνο κάνοντας το δέρμα σου να φαίνεται άκαμπτο και σκληρό.

Κατανάλωση αλκοόλ

Το πολύ αλκοόλ σε αφήνει αφυδατωμένη και ειδικά το καλοκαίρι, η επίδραση του γίνεται ακόμα χειρότερη. Το δέρμα μένει στεγνό με αποτέλεσμα να προκαλείται η εμφάνιση ακμής, πρηξίματος ή σπασμένων αγγείων. Έρευνα που διεξείχθη σε 3,000 γυναίκες, κατέληξε στο συμπέρασμα ότι εκείνες που έπιναν πάνω από οκτώ ποτήρια αλκοόλ την εβδομάδα είχαν περισσότερες λεπτές γραμμές, πρησμένα μάτια και ήταν πιο αφυδατωμένες, από εκείνες που έπιναν λιγότερο ή καθόλου αλκοόλ.

Υπερβολική έκθεση στον ήλιο

Η φωτογήρανση είναι κάτι που σίγουρα δε θέλεις για αυτό και δεν πρέπει να ξεχνάς να φοράς όλον τον χρόνο αντηλιακό με τουλάχιστον 30 δείκτη προστασίας, αλλιώς θα δεις ξαφνικά λεπτές γραμμές, κηλίδες και ρυτίδες να εμφανίζονται στο πρόσωπο σου.

Έλλειψη ξεκούρασης

Τα πρησμένα μάτια, τα κουρασμένα βλέφαρα και η χλωμή επιδερμίδα στο πρόσωπο δεν πρόκειται να φύγουν αν δεν πάψεις να ξενυχτάς. Καλώς ή κακώς ο ύπνος είναι απαραίτητος για την όμορφη επιδερμίδα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Περισσότερα Θέματα Wellness
10 / position1: 195 / position2: 524
× PINK.GR
ΑΡΧΙΚΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
GET CONNECTED
Nextweb