ΑΠΟΨΕΙΣ

Είναι φυσιολογικό να είναι ανακοινώσιμη σε απευθείας σύνδεση η σeξουαλική ζωή μιας γυναίκας;

Η θεωρία της κλειδαρότρυπας πασπαλισμένη με slut shaming live στο πανελλήνιο
Γράφει η ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΒΑΜΒΑΚΑ
Είναι φυσιολογικό να είναι ανακοινώσιμη σε απευθείας σύνδεση η σeξουαλική ζωή μιας γυναίκας;

Και τελικά τι έκανε η Ελευθερία με τον Παπά;

«Ξέρω, γιατί ρωτούν οι δημοσιογράφοι αν έγινε κάτι στις παραλίες… Κάτι εpωτικό. Να το πω ρε παιδιά η όχι;»

«Αν είναι ακατάλληλο, όχι»

«Όχι ρε φίλε, δεν θα το πω με ακατάλληλο τρόπο. Αλλά αφού δεν θέλει όλος ο κόσμος δεν το λέω. Θέλετε να μάθετε ποιος έκανε τι με ποιον;

«Όντως τώρα;»

«Τριαντάφυλλε, ηρέμησε, μη καις κόσμο.»

«Να το πω;»

«Τριαντάφυλλε αυτά είναι προσωπικά δεδομένα, πρόσεχε»

«Ντάξει δεν το λεω»

«Ήμουν σίγουρος ότι θα μαζευτείς τελευταία στιγμή»

«Δεν θα το πω αλλά»

«Δεν θες να το πεις»

«Πάντως, πολύ καλά παιδιά και πέρασα ωραία μαζί τους όταν ήμασταν στην τελευταία ομάδα ήταν ο Άλεξ με την Ελευθερία. Φιλακια, γεια σας»

«Πλάκα είχε, νόμιζα ότι θα πει κάτι σε σχέση με αυτά που έλεγα και τελικά έδωσε ποιοι κάνουν σeξ»...

«Άρθρο 9A Συντάγματος: (Προστασία προσωπικών δεδομένων)

Καθένας έχει δικαίωμα προστασίας από τη συλλογή, επεξεργασία και χρήση, ιδίως με ηλεκτρονικά μέσα, των προσωπικών του δεδομένων, όπως νόμος ορίζει. Η προστασία των προσωπικών δεδομένων διασφαλίζεται από ανεξάρτητη αρχή, που συγκροτείται και λειτουργεί, όπως νόμος ορίζει»

Τόνοι και τόνοι μελάνης έχουν γραφτεί για τα reality shows, την κοινωνία της κλειδαρότρυπας, την θεωρία του βiασμού. Στη νεκρανάσταση των τηλεοπτικών ‘00s στην αρχή της σεζόν μάθαμε πως κάποιος «πηγαίνει κάθε μέρα με μία για να αδειάσει το πακέτο του, αλλιώς έχει βιασμό κι οι γκόμενες θέλουν καυλί για να στρώσουν, οι χοντρές δεν είναι γυναίκες». Αυτά στον «Μεγάλο Αδελφό».

Χθες στο έτερο reality επιβίωσης μάθαμε ότι η σeξουαλική ζωή μιας γυναίκας μπορεί να γίνει ανακοινώσιμη σε απευθείας σύνδεση με το γνωστό και αγαπημένο πανελλήνιο για να κερδηθούν 5 λεπτά ακόμα προβολής, «αφού το ζητάει ο κόσμος».

Χωρίς ακόμα να έχει παρέμβει κάποιο από τα Δημόσια Όργανα - είναι γνωστά τα ανταναακλαστικά του ΕΣΡ - μία γυναίκα στοχοποιήθηκε και σήμερα «οφείλει» να δώσει εξηγήσεις για το τι συμβαίνει και τι όχι, χωρίς κανένας να ντρέπεται που την θέτει σε αυτή την θέση του απολογητή.  

Γιατί φυσικά στο επίκεντρο αυτής της διαπόμπευσης τίθεται πάντα η Ελευθερία και κάθε Ελευθερία και όχι οι Αλέξηδες, οι Ντάφιδες και οι λοιποί θιασώτες που για τα λίγα λεπτά που θα ξεκλεβαν τους τηλεοπτικούς φακούς πάνω τους, δεν θα υπολόγιζαν στην ανθρώπινη αξιοπρέπεια. 

Δεν υπάρχει τίποτα κακό στο μία γυναίκα να κάνει σeξ, να μην κάνει σeξ, να κάνει σeξ με έναν σταθερό σύντροφο, να κάνει με πολλούς. Υπάρχει πολύ μεγάλο κακό, όταν η προσωπική της ζωή, γίνεται βορρά τηλεοπτικών περσόνων που γνωρίζοντας πολύ καλά τα κόλπα της τηλεθέασης εφαρμόζουν ακόμα το γνωστό κάποτε δίπτυχο της δημοσιογραφίας  του 90 «αίμα και σπέρμα». Αυτές οι συμπεριφορές, πέραν από το ίδιο το άτομο που κακοποιούν και το γεμίζουν ενοχές, σκορπίζουν ενοχές και φόβο χιλιάδες γυναίκες.

Είναι τεράστια η ευθύνη τόσο των δημοσιογράφων όσο και των ΜΜΕ για τα άτομα που επιλέγονται να πλαισιώνουν εκπομπές και προγράμματα. Η προβληματική θα παραμένει όσο δίνεται το μικρόφωνο στα άτομα που θα συνεχίσουν να αναπαράγουν και να καλλιεργούν την κουλτούρα  του slut shaming, και θα απενοχοποιούνται μέσα από χαζογελάκια και την παντελή απουσία αντίδρασης σε αυτά.

Όσο τα άτομα αυτά αντί να χάνονται στην ανυπαρξία τους, συνεχίζουν να δίνουν δηλώσεις και να είναι καλεσμένοι σε εκπομπές, ενισχύοντας έτσι τον ναρκισσισμό τους.  

Η προβληματική θα παραμένει όσο οι ερωτήσεις στους καναπέδες των συνεντευξιαζόμενων περιστρέφονται γύρω από την θεωρία «τα καλά κορίτσια δεν κάνουν σeξ» ή  ζητώντας απολογίες για το τι συνέβη και τι όχι;

Το μόνο ελπιδοφόρο, η χθεσινή αντίδραση χιλιάδων χρηστών των social media, με την λέξη #ntropi να συνοδεύει το όνομα του Τριαντάφυλλου. Τα χιλιάδες χθες έφηβα κορίτσια που είδαν το show, δεν θα πρέπει να φοβηθούν - υπάρχει έξω μία κοινωνία που θα τα στηρίξει.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Περισσότερα Θέματα Pink
18 / position1: 200 / position2: 375
× PINK.GR
ΑΡΧΙΚΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
GET CONNECTED
Nextweb