ΣΧΕΣΕΙΣ

Honesty bombing: Πόσο καλή είναι τελικά η ειλικρινεία από την αρχή της γνωριμίας;

Κάνει ή δεν κάνει να δείχνουμε εξ αρχής τον εαυτό μας;
Γράφει η ΝΕΛΗ ΣΤΑΘΑΚΙΔΟΥ
Honesty bombing: Πόσο καλή είναι τελικά η ειλικρινεία από την αρχή της γνωριμίας;
Φωτογραφία από τον χρήστη Jonathan Borba στο Pexels

Η ειλικρίνεια θεωρείται ένα από τα βασικότερα στοιχεία για μια σχέση. Αν δεν μοιράζεσαι όσα σου συμβαίνουν ή νιώθεις με το ταίρι σου, δε θα υπάρξει πραγματική επικοινωνία και μπορεί να προκληθούν πολλά θέματα. Όμως σε ποιον βαθμό είναι εντάξει το να είμαστε ειλικρινείς; Υπάρχουν μήπως φορές που θα ήταν καλό να μη μιλάμε; 

Από την ειλικρίνεια στην αποδοχή

Κατά το honesty bombing, όσοι έχουν όρεξη και ανάγκη για βγουν ραντεβού, μετά από όσα όλα έχουμε περάσει με την πανδημία, χαρακτηρίζονται από μια διάθεση υπερβολικής ειλικρίνειας. Όποιος λοιπόν βγει μαζί τους, θα βομβαρδιστεί από ειλικρινείς δηλώσεις.

Αυτό το δεδομένο  έφερε στο φως της δημοσιότητας το dating site Badoo, που ονόμασε honesty bombing την τελευταία τάση στα ραντεβού, υποστηρίζοντας ότι ο κόσμος που απόφασισε να βρει τον έρωτα, δεν έχει χρόνο για χάσιμο, με ό,τι και αν μπορεί να προκαλέσει αυτό.

Όπως έδειξε η έρευνα που έγινε στο συγκεκριμένο site, το 69% των ελελυθερων  χρηστών, δηλώνει ότι δεν έχει διάθεση για μπερδέματα στην ερωτική του ζωή, ενώ το 72% αυτών δηλώνει ότι θα είναι απολύτως ειλικρινείς και ξεκάθαροι σχετικά με το τι ζητούν από μια σχέση, αλλά και το ποιοι είναι οι ίδιοι.

Όταν όμως δεν έχεις χρόνο για χάσιμο, ούτε για την αγάπη

Τα παραπάνω στοιχεία φανερώνουν ότι όσοι είναι μόνοι θέλουν να κάνουν μια πιο ουσιαστική σχέση και δεν πρόκειται να ρίξουν τα θέλω τους, να περιορίσουν τα συναισθήματα τους ή τους εαυτούς τους. Άρα θα είναι ειλικρινείς, ακόμα και αν αυτό σημαίνει ότι θα χάσουν ευκαιρίες ή θα φανούν δυσάρεστοι στους άλλους.

Στην πραγματικότητα, το honesty bombing σημαίνει ότι όταν κάποιος γνωρίζει έναν άνθρωπο είναι ο εαυτός του εξ αρχής και δεν κάθεται να χτίσει μια περσόνα, την οποία θα απομυθοποιήσει σιγά σιγά, αφού έχει γνωρίσει τον άλλον και η σχέση έχει προχωρήσει και ξέρει ότι θα τον αφήσει δυσκολότερα. Γιατί, αν κάποιος έχει αισθήματα, θα φύγει πιο αργά από μια σχέση, ακόμα και αν βλέπει όλα τα κόκκινα σημαιάκια.

Πάντως, ακόμα και αν η απόλυτη ειλικρίνεια σε κάνει να χάσεις περισσότερες ευκαιρίες για περιστασιακές γνωριμίες και εμπειρίες, σίγουρα όμως θα σου φέρει κοντά τα άτομα που όντως θα θέλουν τα ίδια με εσένα και μπορεί να αργήσουν λίγονα σε βρουν, όμως θα έχεις γλυτώσει έτσι από περιττό ερωτικό δράμα.

Και σίγουρα είναι πολύ καλύτερο να δίνεις τον χρόνο σου σε πράγματα που σε ευχαριστούν, όπως το να πηγαίνεις βόλτες με τους φιλους σου και να περνάς καλά με δραστηριότητες που σε ενδιαφέρουν, από το να αναλώνεσαι βγαίνοντας με όποιον να είναι.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Περισσότερα Θέματα Pink
8 / position1: 386 / position2: 912
× PINK.GR
ΑΡΧΙΚΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
GET CONNECTED
Nextweb