Νέα (news) και πολύτιμες συμβουλές για την ομορφιά, τη μόδα, τον έρωτα, τις σχέσεις και tips για τη ζωή της σύγχρονης γυναίκας
Love

Οι ειδικοί μιλούν για τη φράση που μπορεί να καταστρέψει την σχέση σου

Μπορεί να μην το έχεις σκεφτεί, αλλά είναι πραγματικά κακή και κάνει ζημιά

Γράφει η ΝΕΛΗ ΣΤΑΘΑΚΙΔΟΥ
Δημοσίευση ΙΟΥΝ 29, 2021

Οι ειδικοί μιλούν για τη φράση που μπορεί να καταστρέψει την σχέση σου
Φωτογραφία από τον χρήστη RF._.studio στο Pexels

Σίγουρα όταν έχεις μια σχέση αφιερώνεις χρόνο και όρεξη, δίνεις ευκαιρίες, ακούς,βοηθάς, αλλά κάποιες φορές βιώνεις καυγάδες, εντάσεις και δυσάρεστα συναισθήματα. Σίγουρα πάντως όλα αυτά είναι φυσιολογικά, γιατί έτσι είναι η ζωή και οι σχέσεις.

Υπάρχουν όμως δυο λέξεις που σύμφωνα με τους ειδικούς, αν τις χρησιμοποιείς σε κουβέντες για τη σχέση σου, περισσότερο τη βλάπτει, παρά την εξελίσσει και τη βοηθά. 

Πιο συγκεκριμένα, ο λόγος για τη φράση «θα έπρεπε», η οποία όταν βγαίνει από το στόμα σου, δημιουργεί ένα πολύ άβολο κλίμα. Όπως λέει η σύμβουλος σχέσεων, Dr. Lauren Cook, η παγίδα των «πρέπει» προέρχεται από τις προσωπικές ηθικές και τους εσωτερικούς κανόνες του καθενός, τα οποία πολύ πιθανό να έρχονται σε αντίθεση με εκείνα του άλλου ατόμου στη σχέση.

Το ίδιο ισχύει και για το «δεν θα έπρεπε». Σκέψου για παράδειγμα τη φράση: «Δεν θα έπρεπε να περνάς τόσο πολύ χρόνο παίζοντας παιχνίδια στο κινητό» ή «θα έπρεπε να προσπαθήσεις πιο σκληρά».

Ομοίως και τα «δεν πρέπει», είναι εξίσου κακά και παρεμβατικά, ενώ έχουν ένα τόνο που μπορεί να προσβάλλει τον άλλον. Οι φράσεις αυτές, προκαλούν αρνητική ενέργεια και όσο περνάει ο καιρός γίνονται τοξικές για το ζευγάρι.

Λέγοντας τι θα έπρεπε ή δεν έπρεπε να κάνει ο ένας σύντροφος στον άλλον, βάζει τον εαυτού σου θέση ισχύος και δείχνει στον άλλον ότι είναι ανώτερος, σύμφωνα με τη σύμβουλο σχέσεων. Μπορεί να σου φαίνεται μικρό ή ανούσιο, αλλά τη σχέση σου τη φθείρει, ειδικά με το πέρασμα του χρόνου.

Αν λοιπόν έχεις κάποιο θέμα με τη σχέση σου, προσπάθησε να μην είσαι επικριτική και απότομη και δείξε διάθεση για συζήτηση και κατανόηση απέναντι στον άλλο. Βρες χρόνο να εστιάσεις σε αυτά που λες, να μειώσεις τις σκέψεις που σου προκαλούν αρνητικά αισθήματα και ένταση και χαλάνε την επικοινωνία με τον σύντροφο σου.
Περισσότερα Θέματα Love
× PINK.GR
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ NEWSLETTER
GET CONNECTED
Nextweb