SKIN CARE

Νιασιναμίδη: Τι χρειάζεται να γνωρίζεις γι’αυτό το δημοφιλες Skincare συστατικό;

Γιατί πρέπει να την εντάξεις στη ρουτίνα σου;
Γράφει η ΛΟΥΚΙΑ ΣΑΝΙΔΑ
Νιασιναμίδη: Τι χρειάζεται να γνωρίζεις γι’αυτό το δημοφιλες Skincare συστατικό;
Andrea Piacquadio / Pexels

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το ενδιαφέρον μας έχει πλέον έχει στραφεί στο skincare, ειδικότερα την τελευταία χρονιά. Εμφανίζονται συνεχώς συστατικά για τα οποία ακούμε πολύ συχνά και παρουσιάζουν πολλά οφέλη για την επιδερμίδα μας. Ένα από αυτά είναι και η Νιασιναμίδη, η οποία περιλαμβάνεται σε πληθώρα προϊόντων των μεγάλων αλλά και μικρότερων εταιρειών ομορφιάς.

Τι ειναι η Νιασιναμιδη

Η Νιασιναμίδη, ή Νικοτιναμίδη, είναι η υδατοδιαλυτή μορφή της Βιταμίνης Β3. Η βιταμίνη αυτή είναι χρήσιμη και βοηθά το σώμα μας, αν και δεν παράγεται απο αυτό. Είναι γνωστή για τις αντιγηραντικές και τις αντιοξειδωτικές της ιδιότητες και αποτελεί ένα από τα βασικά συστατικά στα προϊόντα αντιγήρανσης.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Letsbehonest (@letsbehonestaboutstuff)

Είναι κατάλληλη για όλους τους τύπους δέρματος, ακόμα και για τις ευαίσθητες επιδερμίδες που δεν συνίσταται να χρησιμοποιούνται ορισμένα συστατικά. Ακόμα, δεν προκαλεί φωτοευαισθησία, όπως τα άλλα συστατικά που είναι δημοφιλή για τη δράση τους (όπως η ρετινόλη και η βιταμίνη C για παράδειγμα).

Ποια ειναι τα οφελη της 

Ωφελεί τόσο τις νεανικές όσο και τις ώριμες επιδερμίδες. Αποτρέπει την απώλεια, αλλά και βοηθά στην ανάκτηση της υγρασίας του δέρματος. Επιπλέον, καταπραΰνει την επιδερμίδα και μειώνει τις φλεγμονές.

Η Νιασιναμίδη, είναι πολύ καταπραϋντικη και για τα δέρματα που εμφανίζουν ακμή, καθώς μειώνει το σμήγμα, τη φλεγμονή και την ερυθρότητα. Ακόμη, όσον αφορά στα ξηρά δέρματα, τα βοηθά να ανακτήσουν την ενυδάτωσή τους, ενισχύοντας την παραγωγή κολλαγόνου. Προστατεύει τον επιδερμικό φραγμό και τον αποκαθιστά, με αποτέλεσμα να μειώνονται οι εξωτερικές επιθέσεις.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη 🌿KORAL BEAUTY🌿 (@koral_beauty_)

Βοηθά στη βελτίωση των λεπτών γραμμών και των ρυτίδων, όπως και στη μείωση της δυσχρωμίας και των σημαδιών. Η συστηματική χρήση της, στοχεύει σε μια λαμπερή και ενυδατωμένη επιδερμίδα.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗΌλα όσα πρέπει να γνωρίζεις για το γλυκολικό οξύ ΜΑΙ 04, 2021

Πως να ενταξεις τη Νιασιναμιδη στη ρουτινα σου

Ως συστατικό, θα το βρούμε συχνότερα σε serums και boosters, που έχουν χαμηλό μοριακό βάρος και βοηθούν να εισχωρήσει στα βαθύτερα στρώματα της επιδερμίδας. Με αυτόν τον τρόπο δρα συστηματικά τόσο το πρωί, όσο και το βράδυ. Μπορείς να την εντάξεις πολύ εύκολα στη ρουτίνα σου, ανάλογα με τις ανάγκες της επιδερμίδας σου, καθώς συνδυάζεται εύκολα και με άλλα συστατικά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Διαβάστε Ακόμη
Skin care Πριν 154 εβδομάδες
Όλα όσα πρέπει να γνωρίζεις για το γλυκολικό οξύ
Τι προσφέρει το πιο δραστικό οξύ απο την ομάδα των AHA;
Λουκία Σανιδά
Περισσότερα Θέματα Ομορφιά
0 / position1: 0 / position2: 0
× PINK.GR
ΑΡΧΙΚΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
GET CONNECTED
Nextweb