ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ

Η συνήθεια που επηρεάζει βαθιά την εικόνα που έχεις για το σώμα σου

Tι λέει η έρευνα του UCI αλλά και του FitRated
Γράφει η ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΠΟΛΥΧΡΟΝΙΔΟΥ
Η συνήθεια που επηρεάζει βαθιά την εικόνα που έχεις για το σώμα σου
Photo by RODNAE Productions from Pexels

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Μήπως υπάρχει μια συνήθειά μας που μας χαλά την αυτοπεποίθηση και τα κέφια και μία που μας βελτιώνει την εικόνα που έχουμε για το σώμα μας;

Ο χρόνος που ξοδεύετε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και αυτό που δημοσιεύετε μπορεί να έχει τεράστιο αντίκτυπο στο πώς αισθάνεστε για τον εαυτό σας - προς το καλύτερο ή το χειρότερο. 

Οι ειδικοι στο FitRated εξέτασαν κατά πόσο ο χρόνος που αφιερώνεται στα social media, στο κινητό (και σε FB, Twitter κ.λπ.) επηρεάζει την εικόνα του σώματός μας, την αυτοεκτίμηση και τη συμπεριφορά μας. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Για να το κάνουν αυτό, ρώτησαν 1.000 άτομα σχετικά με τις συνήθειες τους. Ενώ χρήστες κοινωνικών μέσων ανέφεραν ότι έχουν κανονική εικόνα για το σώμα τους, οι λεγόμενοι άπληστοι χρήστες κοινωνικών μέσων οι οποίοι χρησιμοποιούν τις εφαρμογές για τρεις ώρες ή περισσότερες την ημέρα είχαν πολύ περισσότερες πιθανότητες να έχουν χειρότερη εικόνα για τον εαυτό τους. Kι αυτό σημαίνει πως καταναλώνουν πολύ μεγαλύτερο όγκο πληροφοριών και εικόνων που ασυναίσθητα τους κάνει να συγκρίνονται με άλλους ανθρώπους.

Κάτι αλλάζει όμως όταν περνάμε στο κεφάλαιο selfie: Oι φωτογραφίες. Αυτοί που δημοσίευσαν τρεις ή περισσότερες selfies κάθε μήνα είχαν μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση απ 'ο,τι εκείνοι που δεν το κάνουν. Σ

To λέει και η έρευνα άλλωστε, πως οι selfies που βγάζεις με το smartphone σου είτε solo είτε με τους φίλους σου μπορούν να σε βοηθήσουν να γίνεις χαρούμενη σύμφωνα με τους επιστήμονες στο Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια. Σε μια πρώτη μελέτη που δημοσιεύθηκε οι επιστήμονες διαπίστωσαν ότι οι φοιτητές μπορούν να καταπολεμήσουν τη θλίψη τους... με μερικές selfie!

"Βλέπετε πολλές αναφορές στα μέσα μαζικής ενημέρωσης σχετικά με τις αρνητικές επιπτώσεις της χρήσης τεχνολογίας και εξετάζουμε πολύ προσεκτικά αυτά τα ζητήματα εδώ στο UCI", δήλωσε η Gloria Mark, καθηγήτρια πληροφορικής. "Όμως, έχουν γίνει εκτεταμένες προσπάθειες κατά την τελευταία δεκαετία για να μελετηθεί αυτό που έχει γίνει γνωστό ως" θετική πληροφορική" και πιστεύω ότι αυτή η μελέτη δείχνει ότι μερικές φορές τα gadget μας μπορούν να προσφέρουν οφέλη στους χρήστες". Και μια φωτογραφία μπορεί να είναι ένα από αυτά τα οφέλη!

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Περισσότερα Θέματα Wellness
6 / position1: 161 / position2: 561
× PINK.GR
ΑΡΧΙΚΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
GET CONNECTED
Nextweb