LOUKIA'S BEAUTYCLICKS

Tι έκανα για να βελτιώσω τη θαμπή επιδερμίδα μου

Πως να λάμψεις χωρίς highlighter
Γράφει η ΛΟΥΚΙΑ ΣΑΝΙΔΑ
Tι έκανα για να βελτιώσω τη θαμπή επιδερμίδα μου
@lephotographgr

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Πριν απο περίπου έναν χρόνο, παρατήρησα ότι η επιδερμίδα μου φαινόταν κουρασμένη και θαμπή. Το στρες, η ζωή στην Αθήνα, αλλά και η πανδημία, δεν ήταν και οι καλύτεροι φίλοι του δέρματός μου. Ωστόσο, αυτό άλλαξε και θέλω να μοιραστώ τα βήματα που ακολούθησα για να βελτιώσω τη τη θαμπή επιδερμίδα μου. 

Τα tips μου για λαμπερη επιδερμιδα χωρις highlighter:

Εμπιστοσύνη στους ειδικούς

Το πρώτο και κυριότερο βήμα ήταν να επισκεφτώ τη δερματολόγο μου. Επειδή είχα και τάση για ακμή, ήθελα να δω πως μπορώ να αντιμετωπίσω την κατάσταση. Έκανα κάποια χημικά peeling, και θεραπείες που μου σύστησε και ήμουν συστηματική στις επισκέψεις μου. Το πιο σημαντικό και απαραίτητο βήμα για μένα, είναι η γνώμη του ειδικού.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Loukia Sanidá (@thefashionreportergr)

Σωστά Προϊόντα

Μαζί με τις επισκέψεις για θεραπείες, σταμάτησα να χρησιμοποιώ και ο,τι προϊόντα απλώς έπρεπε να δοκιμάσω λόγω δουλειάς και με άστατη σειρά. Άρχισα να χρησιμοποιώ κρέμα με γλυκολικό οξύ, ώστε να βοηθήσω και στο θέμα της ακμής. Επιπλέον, έβαλα πιο συστηματικά στην πρωινή μου ρουτίνα και την βιταμίνη C, αλλά και τη ρετινόλη (Βιταμίνη Α) στην βραδινή. Επιπλέον, συνέχισα να χρησιμοποιώ το αντηλιακό μου καθημερινά, αλλά και serums με υαλουρονικό οξύ που ούτως ή άλλως τα είχα στην ζωή μου. 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Loukia Sanidá (@thefashionreportergr)

“Ακούω” το δέρμα μου

Σημαντικό, λοιπόν, στη χρήση των προϊόντων είναι να “ακούμε” τις ανάγκες της επιδερμίδας μας. Αυτό σημαίνει ότι, αν ένα προϊόν δεν είναι κατάλληλο και αισθάνομαι ότι δεν με βοηθά (προκαλεί σπυράκια και ερεθισμούς), το αποφεύγω. Επιπλέον, βλέπω τις ανάγκες που έχω κάθε μέρα και πράττω αναλόγως. Για παράδειγμα, αν έχω βγάλει πολλά σπυράκια, θα χρησιμοποιήσω τις κρέμες που μου έχει συστήσει η δερματολόγος, αν έχω ξηρή επιδερμίδα, θα δώσω βάση στην ενυδάτωση και ούτω καθεξής.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗΔοκίμασα τις sheet masks που θα ενυδατώσουν την επιδερμίδα σου ΜΑΡ 16, 2021

Βιταμίνες

Αυτό είναι ένα βήμα που δεν το θεώρησα απαραίτητο, αλλά προέκυψε. Για να εξηγήσω περισσότερα, ξεκίνησα να παίρνω συμπλήρωμα διατροφής για να δυναμώσουν τα μαλλιά και τα νύχια μου. Ωστόσο, τα συμπληρώματα έχουν και βιταμίνες που ωφελούν την επιδερμίδα, οπότε ίσως να έβαλε κι αυτό το λιθαράκι του. Επιπλέον, μια υγιεινή διατροφή πλούσια σε βιταμίνες και το νερό, σίγουρα βοηθούν και την επιδερμίδα μας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Διαβάστε Ακόμη
Loukia's BeautyClicks Πριν 158 εβδομάδες
Δοκίμασα τις sheet masks που θα ενυδατώσουν την επιδερμίδα σου
Για να τις εντάξεις στην beauty routine σου
Λουκία Σανιδά
0 / position1: 0 / position2: 0
× PINK.GR
ΑΡΧΙΚΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
GET CONNECTED
Nextweb