ΥΓΕΙΑ

Γιατί θα έπρεπε να ανησυχούν όσοι έχουν εμβολιαστεί

Όσα δεν πρέπει να ξεχνάει κανείς εν καιρώ πανδημίας
Γράφει η ΝΕΛΗ ΣΤΑΘΑΚΙΔΟΥ
Γιατί θα έπρεπε να ανησυχούν όσοι έχουν εμβολιαστεί
Φωτογραφία από τον χρήστη cottonbro στο Pexels

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Οι εμβολιασμοί φυσικά και αναμένεται να προστατεύσουν τους πληθυσμούς από τον κορωνοϊό και την πανδημία του, όμως εννοείται ότι απαιτείται και ο ανάλογος χρόνος μέχρι να μειωθεί σε σημαντικά επίπεδα ο ρυθμός μετάδοσης του ιού.

Καθώς μέχρι στιγμής οι εμβολιασμοί πραγματοποιούνται σε δυο δόσεις, αντιλαμβάνεσαι ότι η διαδικασία θα κρατήσει για κάποιους μήνες και μιας και κανένα εμβόλιο δεν είναι 100% αποτελεσματικό σύμφωνα με τα επίσημα δεδομένα, το ότι έχεις εμβολιαστεί ακόμα και με την πρώτη δόση, δεν σε κάνει αυτομάτως να έχεις ανοσία και άρα να μην κολλάς και να μην μεταδίδεις τον ιό γύρω σου.

Επίσης, θα πρέπει να ξέρεις ότι η διάρκεια της φυσικής ανοσίας απέναντι στη νόσο κάποιας μορφής Covid -μιας και πλέον έχουν εμφανιστεί τόσες μεταλλάξεις- είναι άγνωστη και μπορεί να εξασθενίσει όσο περνάει ο καιρός, άρα και η πιθανή διάρκεια προστασίας από τα εμβόλια είναι εξίσου άγνωστη προς το παρόν.

Επομένως, είτε έχεις εμβολιαστεί είτε όχι, θα πρέπει να συνεχίσεις να ακολουθείς τα μέτρα προστασίας, να έχεις το αντισηπτικό σου μαζί, να φοράς μάσκα, να αποφεύγεις την πολυκοσμία όσο γίνεται, να κρατάς αποστάσεις και να επαναλαμβάνεις στα self test σου, όποτε απαιτούνται.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Περισσότερα Θέματα Wellness
2 / position1: 613 / position2: 0
× PINK.GR
ΑΡΧΙΚΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
GET CONNECTED
Nextweb