SKIN CARE

Γιατί έχεις εμφανίσει κυτταρίτιδα και σε ποια κατηγορία ανήκεις;

Ο,τι χρειάζεται να γνωρίζεις για την κυτταρίτιδα
Γράφει η ΛΟΥΚΙΑ ΣΑΝΙΔΑ
Γιατί έχεις εμφανίσει κυτταρίτιδα και σε ποια κατηγορία ανήκεις;
Photo by cottonbro from Pexels

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ένα ζήτημα που απασχολεί λίγο πολύ όλες μας, ανεξαρτήτως ηλικίας και βάρους, είναι η κυτταρίτιδα. Ειδικότερα όταν έρχεται η στιγμή να βάλουμε μαγιό, αρχίζουμε και ελέγχουμε το σώμα μας. 

Για τον λόγο αυτό, συμβουλευτήκαμε την ειδικό. Η Φωτεινή Μπισκανάκη, είναι Αισθητικός - Κοσμητολόγος στα SkourasMed Clinics, Διδάκτωρ της Ιατρικής Σχολής Αθηνών ΕΚΠΑ και Ακαδημαϊκός Υπότροφος του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής, Τμήμα Βιοϊατρικών Επιστημών, Τομέας Αισθητικής - Κοσμητολογίας και μας εξηγεί ο,τι χρειάζεται να γνωρίζουμε για το θέμα.

Τι ειναι στην πραγματικοτητα η κυτταριτιδα

Πρόκειται για μία διαταραχή της φυσιολογικής λειτουργίας του συνδετικού επιδερμικού ιστού, που περιβάλει σαν μεμβράνη τον μυϊκό ιστό. Η παρουσία της κυτταρίτιδας είναι ένα αισθητικό πρόβλημα που εμφανίζεται στις περισσότερες γυναίκες μετά την εφηβεία, ανεξαρτήτως βάρους. Η προχωρημένη κυτταρίτιδα αναγνωρίζεται εύκολα από την  χαρακτηριστική εμφάνιση του δέρματος, που έχει την όψη  «φλούδας πορτοκαλιού» ή  «τυριού cottage». 

Πως θα δεις αν εχεις κυτταριτιδα

  1. Κάθεσαι μπροστά σε ολόσωμο καθρέφτη, με φωτισμό και μαύρα εσώρουχα
  2. Εξετάζεις τα πόδια σου με τα χέρια, πιέζοντας σε 3 πλευρές (χωρίς σκύψιμο)
  3. Για την οπίσθια πλευρά, χρησιμοποιείς έναν καθρέφτη χειρός

Πως θα καταλαβεις σε ποια κατηγορια ανηκεις

Η μαλακή κυτταρίτιδα (κατακράτηση ύδατος), συνηθώς εμφανίζεται σε άτομα υπέρβαρα, με καθιστική ζωή, χωρίς άσκηση. Η σκληρή (κατακράτηση λίπους), εμφανίζεται σε αδύνατες γυναίκες που έχουν σχέση με τον αθλητισμό. Τέλος, η συσχετισμένη,(κατακράτηση λίπους και ύδατος), εμφανίζεται με απλή χαλάρωση – λόγω απώλειας βάρους ή έλλειψη κίνησης.

Ποια ειναι τα αιτια εμφανισης της 

Οι πρωτογενείς παράγοντες εμφάνισης της κυτταρίτιδας είναι το φύλο (γυναίκα), η λευκή φυλή και η κληρονομικότητα. Οι δευτερογενείς είναι η έμμηνος ρύση (κυρίως αυξάνεται στην προεμμηνορροϊκή περίοδο) και η εγκυμοσύνη.

Επιπλέον, την κατάσταση επιβαρύνουν μεταξύ άλλων και ο καθιστικός τρόπος ζωής, η ορθοστασία, το άγχος, η ζάχαρη και το κάπνισμα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Περισσότερα Θέματα Ομορφιά
0 / position1: 0 / position2: 0
× PINK.GR
ΑΡΧΙΚΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
GET CONNECTED
Nextweb