THINK

Τι κάνει το Φεμινιστικό Αυτόνομο Κέντρο Έρευνας στην Αθήνα;

Ένα ζωντανό κύτταρο δράσης στον Αγιο Παντελεήμονα σε ένα όμορφο νεοκλασικό κτίριο των αρχών του 20ου αιώνα
Γράφει η ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΠΟΛΥΧΡΟΝΙΔΟΥ
Τι κάνει το Φεμινιστικό Αυτόνομο Κέντρο Έρευνας στην Αθήνα;
inexarchia.gr

Tα μέλη του ΦΑΚ επιχειρούν να διανοίξουν προοπτικές για την κοινωνική αλλαγή προς έναν κόσμο που να χωράει πολλούς κόσμους με συνεργασίες τοπικές και διεθνείς με μια σειρά από πρωτοβουλίες που περιλαμβάνουν, μεταξύ άλλων, την αυτομόρφωση, την κοινοτική έρευνα, την αντιμετώπιση των διακρίσεων

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ξεκίνησε να λειτουργεί το 2019, στην πολυκύμαντη γειτονιά του Αγίου Παντελεήμονα. Ένα ζωντανό κύτταρο δράσης στον Άγιο Παντελεήμονα σε ένα όμορφο νεοκλασικό κτίριο των αρχών του 20ου αιώνα!

Έκτοτε, με μια σειρά από πρωτοβουλίες που περιλαμβάνουν, μεταξύ άλλων, την αυτομόρφωση, την κοινοτική έρευνα, την αντιμετώπιση των διακρίσεων στα Πανεπιστήμια και τα θερινά φεμινιστικά no border σχολεία, τα μέλη του ΦΑΚ επιχειρούν να διανοίξουν προοπτικές για την κοινωνική αλλαγή προς έναν κόσμο που να χωράει πολλούς κόσμους, όπως λένε οι ίδιες, παραπέμποντας στο ζαπατίστικο κίνημα.

Με συνεργασίες τοπικές και διεθνείς, εξακολουθούν και μέσα στις συνθήκες της πανδημίας να δρουν και να παράγουν ιδέες προς αυτήν την πολυφωνική κατεύθυνση. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Tο Φεμινιστικό Αυτόνομο Κέντρο Έρευνας (ΦΑΚ Έρευνας) είναι ένας χώρος για μάθηση, αναστοχασμό, συνεργασία, υποστήριξη, ανταλλαγή, παραγωγή γνώσης, πολιτικές παρεμβάσεις και αναταραχή.

Απέναντι και ενάντια στα εθνικά και ηπειρωτικά σύνορα, αλλά και στα πειθαρχικά όρια και τα θεσμικά εμπόδια, επιστρέφουμε στις φεμινιστικές ρίζες της αυτόνομης παραγωγής γνώσης, αμφισβητώντας τι θεωρείται νόμιμη γνώση και σε ποιον αναγνωρίζεται το δικαίωμα να την παράγει και να την λαμβάνει. Οι φεμινισμοί μας είναι κουήρ, τρανς, διαθεματικοί, αντιρατσιστικοί, αντιεξουσιαστικοί, πάντοτε πολυφωνικοί, αναστοχαστικοί και εσωτερικά αμφισβητούμενοι.

H ομάδα του Φεμινιστικού Αυτόνομου Κέντρου Έρευνας αποτελείται από την Άννα Καραστάθη, το Μυρτώ Τσιλιμπουνίδη, το Κάρμεν Ζωγράφου, την Πέννυ Τραυλού, την Άιλα Σπαθοπούλου, τη Λία Σμαράγδα Φούκη, και την Deanna Dadusc.

Feminist Autonomous Centre for Research from This is not a feminist project on Vimeo.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Περισσότερα Θέματα Think
7 / position1: 193 / position2: 748
× PINK.GR
ΑΡΧΙΚΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
GET CONNECTED
Nextweb