ENTERTAINMENT

Τι είναι το Clubhouse και γιατί πρέπει να το δοκιμάσεις

Η εφαρμογή που βασίζεται στον ήχο και μπορείς να χρησιμοποιήσεις μόνο με πρόσκληση
Γράφει η ΝΕΛΗ ΣΤΑΘΑΚΙΔΟΥ
Τι είναι το Clubhouse  και γιατί πρέπει να το δοκιμάσεις
Photo via thaipbsworld.com

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Μπορεί να έχεις ακούσει για το Clubhouse, τη νέα εφαρμογή επικοινωνίας, η οποία βασίζεται στο φωνητικό chat και μπορείς να μπεις και εσύ μόνο με πρόσκληση. Το συγκεκριμένο μέσο, σου προσφέρει την ακρόαση συζητήσεων και συνεντεύξεων μεταξύ ενδιαφέροντων ανθρώπων, οι οποίοι σχολιάζου ό,τι θέμα μπορείς να φανταστείς και ουσιαστικά, είναι κάτι σαν το podcast, απλά σε ζωνυτανή μετάδοση και με πολύ συγκεκριμένους χρήστες συνδεδεμένους.

Το Clubhouse, δεν είναι μια εφαρμογή που απλά την κατεβάζεις, την εγκαθιστάς στο κινητό σου και τέλος, είναι πιο σε πιο prive mode και μπορείς να έχεις πρόσβαση σε αυτήν μόνο αν δεχτείς πρόσκληση από κάποιον που είναι ήδη μέλος της. Σκέψου την σαν μια ελιτιστική λέσχη, όπου δέχεται πολύ συγκεκριμένο κόσμο και μόνο με συστάσεις, απλά αντί για το φυσικό περιβάλλον, βρίσκεται στον ψηφιακό κόσμο.

Αφού λοιπόν σε προσκαλέσουν και καταφέρεις να γραφτείς και εσύ στην εφαρμογή, επιλέγεις τη θεματολογία που σε ενδιαφέρει μέσα από κατηγορίες όπως τα βιβλία, η τεχνολογία, οι επιχειρήσεις ή η υγεία και γενικά, όσο περισσότερες πληροφορίες δίνεις για τα ενδιαφέροντα σου, τόσα περισσότερα δωμάτι συνομιλιών, αλλά και ομιλιών γενικότερα θα σου προτείνει το πρόγραμμα.

Όσο για το πως μοιάζει ένα δωμάτιο συνομιλίας, είναι όπως γίνεται στις ανοιχτές ομιλίες, όπου υπάρχουν εκείνοι που μιλούν και το κοινό που τους ακούει. Φαντάσου το όμως σαν μια τηλεφωνική κλήση, που μόλις τελειώσει η συνομιλία, κλείνει απευθείας και το δωμάτιο εξαφανίζεται από την εφαρμογή.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Στο ζουμί της υπόθεσης τώρα, σχετικά με το πως θα μπορέσεις να προσκληθείς για να συμμετέχεις στο Clubhouse, πρέπει όπως είπαμε να σου στείλει κάποιος ένα link στο κινητό σου, το οποίο σε οδηγεί στη συγκεκριμένη σελίδα για να κάνεις την εγγραφή σου.

Οι χρήστες της εφαρμογής όμως, δεν μπορούν να στείλουν πρόσκληση συμμετοχής σε όποιον θέλουν να βάλουν, καθώς έχουν μόλις δυο επιλογές προσκλήσεων, αρχικά. Όπως δήλωσαν οι δημιουργοί της πλατφόρμας πάντως, στόχος τους για το 2021 είναι να καταφέρουν να ολοκληρώσουν το σύστημα της, ώστε το Clubhouse να είναι διαθέσιμο για όλους.

Αν λοιπόν είσαι ένα κορίτσι που αγαπά την τεχνολογία και ψάχνεται συνέχεια για να  βρίσκει τις νέες κυκλοφορίες της και όλα τα trends της εποχής, τότε σίγουρα αξίζει να τσεκάρεις και την εν λόγω εφαρμογή, καθώς θα βρεις πολύ και ενδιαφέρον υλικό για να μάθεις πράγματα και θα ακούσεις αρκετά ωραίες απόψεις από ανθρώπους που θα σε κάνουν να σκεφτείς ένα βήμα παραπέρα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Περισσότερα Θέματα Entertainment
6 / position1: 841 / position2: 1510
× PINK.GR
ΑΡΧΙΚΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
GET CONNECTED
Nextweb