SKIN CARE

Γιατί να εντάξεις την Βιταμίνη C στην Skincare ρουτίνα σου;

Τι προσφέρει στην επιδερμίδα;
Γράφει η ΛΟΥΚΙΑ ΣΑΝΙΔΑ
Γιατί να εντάξεις την Βιταμίνη C στην Skincare ρουτίνα σου;
Freepik

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Τα οφέλη των βιταμινών στον οργανισμό, αλλά και στην επιδερμίδα μας είναι πολλά. Η εξέλιξη της κοσμετολογίας κινείται με γρήγορους ρυθμούς και γι’αυτόν το λόγο τα τελευταία χρόνια έχουμε τη δυνατότητα να εντάξουμε στη ρουτίνα ομορφιάς μας πολλά και διαφορετικά προϊόντα πλούσια σε βιταμίνες. Μια απο αυτές και πολύ σημαντική, μάλιστα, είναι η Βιταμίνη C.

Τι προσφέρει στο δέρμα η Βιταμινη C

Η Βιταμίνη C, ή L-ascorbic acid, είναι μια από τις βιταμίνες που δεν παράγει το ανθρώπινο σώμα. Πέρα από τη διατροφική της αξία, οι επιστήμονες τονίζουν τις αντιοξειδωτικές της ιδιότητές της στον τομέα της ομορφιάς. 

Σύμφωνα με την δερματολόγο Ranella Hirsch, καταπολεμά τις ελεύθερες ρίζες, οι οποίες παράγονται απο εξωτερικούς παράγοντες όπως είναι η ρύπανση, οι ακτίνες UV, η ζάχαρη και το stress. Εξαιτίας αυτών, η επιδερμίδα μπορεί να δείχνει θαμπή και κουρασμένη. 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Modern Dermatology (@moderndermct)

Η χρήση της Βιταμίνης C, προλαμβάνει τη μελλοντική βλάβη των κυττάρων, βελτιώνει την υφή της επιδερμίδας, προσδίδει λάμψη και χρωματική ομοιομορφία και διεγείρει την παραγωγή κολλαγόνου, κάνοντας το δέρμα μας πιο σφριγηλό. Ακόμα, βοηθά στην βελτίωση των σημαδιών της ακμής.

Ακόμα, ενυδατώνει το δέρμα, λειαίνει τις λεπτές γραμμές και τις ρυτίδες και όταν συνδυάζεται με το αντηλιακό, παρέχει ακόμα μεγαλύτερη προστασία, βοηθώντας σημαντικά στην αντιγήρανση.

Τα προϊόντα που συναντάμε συχνότερα με μεγαλύτερη συγκέντρωση σε Βιταμίνη C, είναι τα serums, οι λοσιόν και οι κρέμες προσώπου.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Versed (@versed)

Τι πρεπει να προσεχεις κατα τη χρηση της

Αν έχεις παρατηρήσει, τα μπουκαλάκια serum με Βιταμίνη C, δεν είναι διάφανα. Αυτό συμβαίνει γιατί το προϊόν μπορεί να οξειδωθεί και να χαλάσει. Οπότε, πρέπει να το διατηρείς οπωσδήποτε κλειστό και σε σκιερό μέρος, ώστε να αποφύγεις κάτι τέτοιο.

Όταν χρησιμοποιείς προϊόντα με ασκορβικό οξύ, είναι καλό να αποφεύγεις την έκθεση στον ήλιο και να βάζει οπωσδήποτε μετά από τη χρήση τους αντηλιακό, καθώς προκαλούν φωτοευαισθησία. Επιπλέον, τους καλοκαιρινούς μήνες μπορείς να τα μεταφέρεις στη βραδινή σου ρουτίνα. 

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗΠοια οφέλη προσφέρει το υαλουρονικό οξύ στην επιδερμίδα; ΜΑΡ 31, 2021

Δεν πρέπει, επίσης να χρησιμοποιούνται μετά απο θεραπείες προσώπου, peeling, ή συνδυάζονται με δραστικά συστατικά, όπως για παράδειγμα η ρετινόλη.

Τέλος, αν ένα προϊόν έχει μεγαλύτερη συγκέντρωση απο 5% σε ασκορβικό οξύ, δε μπορεί να χρησιμοποιηθεί στην περιοχή των ματιών. Όσο αυξάνεται η συγκέντρωση, τόσο δραστικότερο είναι και το προϊόν και η περιοχή αυτή είναι πιο λεπτή και ευαίσθητη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Διαβάστε Ακόμη
Skin care Πριν 156 εβδομάδες
Ποια οφέλη προσφέρει το υαλουρονικό οξύ στην επιδερμίδα;
Ο,τι χρειάζεται να ξέρεις για το υαλουρονικό οξύ
Λουκία Σανιδά
Περισσότερα Θέματα Ομορφιά
0 / position1: 0 / position2: 0
× PINK.GR
ΑΡΧΙΚΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
GET CONNECTED
Nextweb