Νέα (news) και πολύτιμες συμβουλές για την ομορφιά, τη μόδα, τον έρωτα, τις σχέσεις και tips για τη ζωή της σύγχρονης γυναίκας
Wellness

Τρία πράγματα που θα συμβούν στο σώμα σας αν κόψετε τη ζάχαρη

Ευεργετικά για τον οργανισμό

Από το NEWSROOM
Δημοσίευση ΜΑΡ 29, 2021

Τρία πράγματα που θα συμβούν στο σώμα σας αν κόψετε τη ζάχαρη
@elizabethpyle via Twenty20

Δεν είναι παίξε- γέλασε να κόψεις τη ζάχαρη. Αλλά θα πρέπει να σκεφτείς τα ευεργετικά για τον οργανισμό αποτελέσματα.

Οι ειδικοί προτείνουν μέχρι 6 κουταλιές του γλυκού πρόσθετη ζάχαρη την ημέρα, ενώ για τους άνδρες ο αριθμός αυτός ανεβαίνει στις 9. Πρόσθετη θεωρείται η ζάχαρη που βάζουμε στον καφέ στο τσάι ή στα φαγητά μας, αλλά και η ζάχαρη που βρίσκεται σε επεξεργασμένα γλυκά και αλμυρά προϊόντα. Σε αυτή την κατηγορία δεν ανήκει η ζάχαρη που προσλαμβάνουμε από φρούτα και λαχανικά, που συνοδεύεται άλλωστε από πολλές βιταμίνες και φυτικές ίνες.

Παρακάτω θα δείτε τρία πράγματα που θα συμβούν στο σώμα σας αν μειώσετε την ζάχαρη:

Μείωση του λίπους στην κοιλιά

Η κατανάλωση ζάχαρης που προέρχεται κυρίως από ροφήματα και ποτά, όπως οι χυμοί και τα αναψυκτικά, συνδέεται άμεσα με το «σωσίβιο» που δημιουργείται στην κοιλιά.

Πιο νεανικό δέρμα

Η ζάχαρη περνάει στο αίμα μας και πυροδοτεί μια σειρά από διεργασίες που στο τέλος κάνουν το δέρμα πιο χαλαρό και λιγότερο ελαστικό. Ακόμα κι αν έχετε ήδη ελάχιστες γραμμές στο πρόσωπό σας, αν κόψετε τη ζάχαρη, θα δείτε τη διαφορά.

Καλύτερη υγεία της καρδιάς

Η ζάχαρη δεν προσθέτει μόνο κιλά αλλά επιβαρύνει και την υγεία της καρδιάς. Σύμφωνα με έρευνες, η υπερβολική κατανάλωση ζάχαρης συνδέεται με μεγαλύτερο κίνδυνο πρόωρων θανάτων από καρδιοπάθεια.
Περισσότερα Θέματα Wellness
× PINK.GR
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ NEWSLETTER
GET CONNECTED
Nextweb