ΥΓΕΙΑ

Stand Up: Διεθνές εκπαιδευτικό πρόγραμμα ενάντια στην παρενόχληση σε δημόσιους χώρους

Μια πρωτοβουλία της L’Oréal Paris που εγαινιάζεται και στην Ελλάδα
Γράφει η ΛΟΥΚΙΑ ΣΑΝΙΔΑ
Stand Up: Διεθνές εκπαιδευτικό πρόγραμμα ενάντια στην παρενόχληση σε δημόσιους χώρους

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το Stand Up είναι να διεθνές εκπαιδευτικό πρόγραμμα ενάντια στην παρενόxληση σε δημόσιους χώρους. Πρόκειται μια πρωτοβουλία της L’Oréal Paris που εγαινιάζεται και στην Ελλάδα.

Με αφορμή τον εορτασμό της 50ης επετείου της εμβληματικής υπογραφής «Γιατί σου αξίζει», η L’Oréal Paris λανσάρει το διεθνές εκπαιδευτικό πρόγραμμα, σε συνεργασία με τη ΜΚΟ Hollaback.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη HollabackOttawa (@hollabackottawa)

«Είμαστε περήφανοι που συνεχίζουμε την υποστήριξή μας για αιτίες που καταπολεμούν τις διακρίσεις, μέσω προγραμμάτων όπως το Stand Up ενάντια στην παρενόxλησης σε δημόσιους χώρους», δήλωσε η Delphine Viguier-Hovasse, Global President της L’Oréal Paris.

Στόχος του προγράμματος Stand Up είναι να εκπαιδεύσει 1.000.000 ανθρώπους ώστε να γίνουν Upstander και εν τέλει να οικοδομήσει μια κουλτούρα όπου η παρενόxληση σε δημόσιους χώρους θα θεωρείται απαράδεκτη συμπεριφορά.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη L'Oréal Indonesia (@lorealindonesia)

Όπως αποκαλύφθηκε σε μια έρευνα που πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με την Ipsos, μια στις τρεις γυναίκες να έχουν βιώσει sεξουαλική παρενόxληση σε δημόσιο χώρο στο πλαίσιο της πανδημίας COVID-19.

Από την έναρξη της πανδημίας, μία στις τρεις γυναίκες έχει βιώσει τουλάχιστον μία εμπειρία sεξουαλικής παρενόxλησης, ένας στους δύο ερωτηθέντες πιστεύει ότι η πιθανότητα  σε δημόσιο χώρο έχει αυξηθεί, ενώ το 42% των ερωτηθέντων έχουν βρεθεί μπροστά σε τουλάχιστον ένα περιστατικό.

Επιπλέον, υπάρχει σαφής ανάγκη για περισσότερη εκπαίδευση και υποστήριξη: το γεγονός ότι τα άτομα δεν παρεμβαίνουν σε περιστατικά παρενόxλησης σε δημόσιους χώρους αποδίδεται για τους περισσότερους ερωτηθέντες στο γεγονός ότι δεν ξέρουν τι να κάνουν.

Επιπλέον, οι γυναίκες που συμμετείχαν στην έρευνα αναφέρουν ότι τώρα προσαρμόζουν τη συμπεριφορά τους περισσότερο από πριν, ειδικά για να αποφύγουν τη sεξουαλική παρενόxληση:

-Το 75% των ερωτηθέντων δήλωσε ότι αποφεύγει ορισμένα μέρη (+ 10% σε σύγκριση με το 2019)

-Το 59% των ερωτηθέντων δήλωσε ότι προσαρμόζει τα ρούχα και την εμφάνισή του (+ 9% σε σύγκριση με το 2020)

-Το 54% των ερωτηθέντων δήλωσε ότι αποφεύγει ορισμένα μέσα μεταφοράς (+ 10% σε σύγκριση με το 2020)

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη L'Oréal Paris Official (@lorealparis)

Οι ambassadors του προγράμματος (ανάμεσά τους οι Elle Fanning και η Eva Longoria), ανέβασαν φωτογραφία στα social media με το σχέδιο με τα 5Ds στο χέρι, καθώς και το hashtag #WeStandUp. Έτσι, ενθαρρύνουν το το κοινό να συμμετάσχει στο κίνημα λαμβάνοντας την αντίστοιχη εκπαίδευση στο www.standup-greece.com.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Περισσότερα Θέματα Wellness
0 / position1: 0 / position2: 0
× PINK.GR
ΑΡΧΙΚΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
GET CONNECTED
Nextweb