ΔΙΑΤΡΟΦΗ

8 τροφές που ανεβάζουν τη λίμπιντο στους άνδρες

Μέσω της αύξησης της τεστοστερόνης
Από το NEWSROOM
8 τροφές που ανεβάζουν τη λίμπιντο στους άνδρες
@CC21 via Twenty20

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η τεστοστερόνη είναι μια ανδρική ορμόνη που εκτός από την λίμπιντο επηρεάζει και πολλά ακόμα πράγματα. Την υγεία των οστών, την ανάπτυξη μαλλιών και την παραγωγή σπeρματος.

Καθώς μεγαλώνουμε χάνουμε αρκετή από αυτή, ενώ το ίδιο συμβαίνει από χρόνιες ασθένειες. Ο υπογοναδισμός, είναι η ιατρική ονομασία της χαμηλής παραγωγής τεστοστερόνης και αντιμετωπίζεται με διάφορες αγωγές. Για να γίνει μια σωστή διαχείριση των επιπέδων τεστοστερόνης, χρειάζεται οι ορμόνες να είναι συνολικά σε μια ισορροπία. Αυτό επιτυγχάνεται με μια ισορροπημένη διατροφή, γεμάτη από θρεπτικά συστατικά.

Η Βιταμίνη D και ο ψευδάργυρος είναι δυο από τα πιο σημαντικά. Πρόκειται για τους δυο χημικούς πρόδρομους για την παραγωγή τεστοστερόνης. Οι 8 παρακάτω τροφές περιέχουν βιταμίνη D και ψευδάργυρο και μπορούν να αυξήσουν την τεστοστερόνη σας, άρα και τη λίμπιντο σας:

Γάλα με βιταμίνη D και χαμηλά λιπαρά

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Όπως ξέρουμε, το γάλα είναι μια σπυδαία πηγή πρωτεϊνών και ασβεστίου.

Εμπλουτισμένα δημητριακά

Μερικά δημητριακά είναι εμπλουτισμένα με βιταμίνη D, όποτε θα ήταν καλό να τα συμπεριλάβετε στο πρωινό σας γεύμα.

Κρόκοι αυγών

Αποτελούν πλούσια πηγή βιταμίνης D, ακόμα και η χοληστερόλη που βρίσκεται σε αυτούς μπορεί να βοηθήσει στην αύξηση της τεστοστερόνης. Αν δεν υπάρχει πρόβλημα χοληστερόλης, μπορείτε να τρώτε ένα αυγό την ημέρα.

Τόνος

Ο Τόνος συμβάλλει στη μεγαλύτερη διάρκεια ζωής αλλά και στην παραγωγή τεστοστερόνης λόγω της υψηλής περιεκτικότητας του σε βιταμίνη D. Κάνει καλό στην καρδιά και είναι μια τροφή πλούσια σε πρωτεΐνες.

Όσπρια

Τα περισσότερα όσπρια, όπως οι φακές, τα ρεβίθια και τα φασόλια, είναι εξαιρετικές πηγές ψευδαργύρου.

Βόειο Κρέας

Συγκεκριμένα κομμάτια του βοδινού κρέατος έχουν ορισμένα θρεπτικά συστατικά που ενισχύουν την τεστοστερόνη. Το βόειο συκώτι περιέχει βιταμίνη D, ενώ το αλεσμένο βόειο κρέας περιέχει ψευδάργυρο.

Στρείδια

Οι άνδρες με πεσμένη τεστοστερόνη χρειάζονται πρόσληψη ψευδαργύρου, ειδικά αν έχουν έλλειψη. Τα στρείδια είναι μια από τις κυριότερες τροφές που αποτελεί πηγή του συγκεκριμένου μετάλλου.

Οστρακοειδή

Αν φάτε μια μερίδα αστακό ή καβούρι, τότε θα κάνετε καλό στα επίπεδα τεστοστερόνης σας. Κι αυτό γιατί και αυτά, περιέχουν ψευδάργυρο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Περισσότερα Θέματα Wellness
16 / position1: 599 / position2: 931
× PINK.GR
ΑΡΧΙΚΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
GET CONNECTED
Nextweb