ΚΟΡΙΤΣΙΑ ΚΑΡΙΕΡΑΣ

Κορίτσια Καριέρας: Η Δήμητρα είναι πιστή στην ατζέντα της

Δήμητρα Παπαδοπούλου, P.R marketing & Social Media manager
Γράφει η ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΠΟΛΥΧΡΟΝΙΔΟΥ
Κορίτσια Καριέρας: Η Δήμητρα είναι πιστή στην ατζέντα της

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

H Δήμητρα Παπαδοπούλου, P.R marketing & Social Media manager στην εταιρεία Flying Tiger μας βάζει για λίγο στον κόσμο της!

Δήμητρα μπορείς να μας περιγράψεις μια μέρα σου;

Η μέρα στην προ καραντίνα εποχή ξεκινούσε περίπου στις 6:30-7:00 και πλέον έχω κερδίσει μισή ώρα ύπνου! Δεν είμαι ο τύπος που ξυπνά και στα 5 λεπτά μπορεί να είναι στον δρόμο και να τρέχει. Θέλω να ξεκινήσει ήρεμα η μέρα μου. Γενικά το σωστό πρωινό και ο ποιοτικός χρόνος το πρωί τηρείται ευλαβικά στην οικογένεια. Στο γραφείο βρισκόμουν περίπου στις 9 μέχρι το απόγευμα. Η επιστροφή στο σπίτι έχει τις υποχρεώσεις κάθε γυναίκας που εργάζεται και πρέπει να προετοιμαστεί για την επόμενη ημέρα. Αυτό που προσπαθώ να αλλάξω, όχι πάντα με επιτυχία, είναι ότι ανεξάρτητα με το πόσο φορτωμένη ήταν η μέρα είναι να βρίσκω χρόνο έστω το βράδυ για περπάτημα ή για γυμναστική.

Πώς επηρέασε ο κορωνοϊός την καθημερινότητά σου και την δουλειά σου;

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σε ότι αφορά το πρακτικό κομμάτι η βασική αλλαγή είναι ότι πλέον εργάζομαι από το σπίτι. Αυτό έχει, σαφώς, λιγότερο τρέξιμο και περισσότερο ουσιαστικό χρόνο εργασίας ωστόσο έχει χαθεί η επαφή με τα καταστήματα και κατ’ επέκταση με τα προϊόντα.

Τα καταστήματα Flying Tiger Copenhagen διαθέτουν περίπου 3.000 διαφορετικά προϊόντα και ανανεώνουν την συλλογή τους με 300 νέα προϊόντα 2 φορές τον μήνα. Είναι σημαντικό για εμάς να έχουμε προσωπική άποψη των προϊόντων για να μπορούμε να προτείνουμε και να ενημερώσουμε το κοινό μας. Νομίζω ότι καμία φορά η φωτογραφία και περιγραφή του προϊόντος δεν είναι αρκετή.

Στο κομμάτι της δουλειάς μου υπάρχει μεγάλη αλλαγή στον τρόπο διαχείρισης και προσαρμογής του πλάνου επικοινωνίας το οποίο μεταβάλλεται ανάλογα με τις εξελίξεις. Υπάρχουν πλέον ολόκληροι μήνες οι οποίοι έχουν αφαιρεθεί από το πλάνο διαφήμισης καθώς η εταιρεία δεν λειτουργεί μέσω ηλεκτρονικού καταστήματος. Κατά την περίοδο, επίσης, στην οποία τα καταστήματα παραμένουν ανοιχτά ένα μέρος της επικοινωνίας θα πρέπει να αφορά τους κανόνες, τα ωράρια και το νέο τρόπο λειτουργίας των καταστημάτων και όχι τα προϊόντα. Επίσης τη χρονιά που μας πέρασε δεν μπορούσε να πραγματοποιηθεί κανένα event στο κατάστημα και αυτό είναι κάτι που μας έλειψε.

Έχει τύχει να δουλέψεις ποτέ με δύσκολους συνεργάτες; Πώς τα κατάφερες;

Νομίζω ότι όλοι έχουμε κληθεί να δουλέψουμε και με δύσκολους συνεργάτες και με συνεργάτες με τους οποίους δεν ταίριαζε ο τρόπος σκέψης μας. Είμαι της άποψης ότι με σοβαρότητα και επαγγελματισμό μπορεί να αντιμετωπιστεί μια τέτοια κατάσταση και να μην υπάρχει αντίκτυπος στην ολοκλήρωση του project.

Υπάρχουν πράγματα στη δουλειά σου που δεν σου αρέσουν καθόλου;

Το αντικείμενο της δουλειάς μου είναι εξαιρετικά ενδιαφέρον και είναι ένας κλάδος που διαρκώς εξελίσσεται και ανοίγει νέα γνωστικά πεδία. Για παράδειγμα ο τομέας της διαχείρισης των εταιρικών social media δεν ήταν πάντα τόσο βαρύνουσας σημασίας για μια επιχείρηση. Σήμερα είναι το πιο ζωτικό κομμάτι στην διαφήμιση μιας εταιρείας καθώς η πλειοψηφία του κοινού ενημερώνεται, διασκεδάζει, ψωνίζει και επικοινωνεί από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Παραμένω πιστή στην κλασική ατζέντα και το «τικ» δίπλα από την ολοκλήρωση κάθε εργασίας. 

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗΚορίτσια Καριέρας: Ελένη, πώς είναι να δουλεύεις σε μια πετυχημένη εκπομπή; ΝΟE 30, 2020

Αυτή η εξέλιξη σημαίνει ότι εμείς που εργαζόμαστε σε αυτό τον κομμάτι θα πρέπει να ενημερωνόμαστε συνεχώς για τις νέες τάσεις και τις νέες λειτουργείες του Facebook, του Instagram, του Tik Tok κ.ο.κ. Αυτό που δεν μου αρέσει καθόλου στη δουλειά μου είναι ότι πολύ εύκολα μπορεί να υποτιμηθεί. Η αμεσότητα και η ευκολία στη χρήση είναι ο λόγος που τα social media έχουν σαν χρήστες το σύνολο του παγκόσμιου πληθυσμού. Ωστόσο δεν γίνεται πάντα αντιληπτός ο διαχωρισμός της επαγγελματικής με την προσωπική χρήση.

Προφανώς και όλοι μπορούν να ανεβάσουν μια φωτογραφία στο Facebook. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι τα πράγματα λειτουργούν τόσο απλά στον τομέα της επαγγελματικής διαχείρισης. Με ενοχλεί, λοιπόν, που δεν υπάρχει ο σεβασμός στον τομέα του social media management.

Βρίσκεσαι σε μια θέση με ευθύνες και υποχρεώσεις. Πώς οργανώνεσαι;

Νομίζω ότι είναι ένας αρκετά οργανωτική σε όλα τα επίπεδα. Θέλω όλες τις υποχρεώσεις γραμμένες ώστε να μπορέσω να κάνω το πλάνο στο κεφάλι μου και μετά να ξεκινήσω. Παραμένω πιστή στην κλασική ατζέντα και το «τικ» δίπλα από την ολοκλήρωση κάθε εργασίας. Υπάρχει σταθερά ένα πλάνο ημέρας, ένα πλάνο εβδομάδας και ένα πλάνο μήνα το οποίο, φυσικά, σπάνια τηρείται!

Αν έπρεπε να διαλέξεις ανάμεσα σε περισσότερο χρόνο ή περισσότερο χρήμα τι θα διάλεγες;

Σίγουρα αυτό που θα διάλεγα είναι περισσότερος χρόνος με τους αγαπημένους μου. Νομίζω ότι όλη αυτή η κατάσταση μας έβαλε στη διαδικασία να συνειδητοποιήσουμε πόσο σημαντικά είναι τα δεδομένα. Τα Χριστούγεννα με όλη την οικογένεια στο τραπέζι. Επομένως είναι και η ευχή που δίνω φέτος από την αρχή της χρονιάς. Χρόνος με την οικογένεια μας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Διαβάστε Ακόμη
Καριέρα Πριν 177 εβδομάδες
Κορίτσια Καριέρας: Ελένη, πώς είναι να δουλεύεις σε μια πετυχημένη εκπομπή;
Ελένη Μουστάκη, δημοσιογράφος στον Alpha
Δέσποινα Πολυχρονίδου
Περισσότερα Θέματα Think
14 / position1: 239 / position2: 1005
× PINK.GR
ΑΡΧΙΚΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
GET CONNECTED
Nextweb