ΠΡΟΣΩΠΑ

Larry King: Οι τραγωδίες που σημάδεψαν την πολυτάραχη ζωή του

Τα διαζύγια, τα προβλήματα υγείας και ο θάνατος δύο παιδιών του
Από το NEWSROOM
Δημοσίευση ΙΑΝ 23, 2021
Larry King: Οι τραγωδίες που σημάδεψαν την πολυτάραχη ζωή του

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ήταν ένας ιδιαίτερα επιτυχημένος δημοσιογράφος και η εμβληματική φιγούρα του με τα γυαλιά και τις τιράντες συνδέθηκε στη μνήμη μας δίπλα στο λογότυπο του CNN. Στην πραγματικότητα ο Larry King πέρασε μια πολυτάραχη ζωή, καθώς η επαγγελματική καταξίωση δεν σημαίνει επιτυχία στην προσωπική ζωή.

Η πορεία του Larry King – κατά κόσμον Lawrence Harvey Zeiger – είναι απόδειξη ότι το λεγόμενο «αμερικανικό όνειρο» δεν υπάρχει μόνο στα βιβλία και τις ταινίες. Γεννημένος στο Μπρούκλιν, ξεκίνησε από την εργατική τάξη για να γίνει ένας από τους πιο διάσημους ανθρώπους στον κόσμο.

Ο πατέρας του πέθανε σε μικρή ηλικία

Ο Lawrence Harvey Zeiger γεννήθηκε το 1933 στην εργατική συνοικία του Μπρούκλιν, στη Νέα Υόρκη. Ο πατέρας του είχε μια δημοφιλή συνοικιακή ψησταριά-μπαρ και ήταν πολύ κοντά με τον γιο του.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο King ήταν μόλις 10 ετών, τον Ιούνιο του 1943, όταν γυρνώντας στο σπίτι του από τη βιβλιοθήκη, είδε τρία περιπολικά έξω από το σπίτι του. Όπως περιγράφει στο βιβλίο του My Remarkable Journey, πλησιάζοντας άκουσε τη μητέρα του να ουρλιάζει.

Τότε ένας αστυνομικός τον πλησίασε και του είπε ότι ο πατέρας του είχε πεθάνει από έμφραγμα σε ηλικία μόλις 44 ετών.

Χωρίς τον πατέρα της οικογένειας, η οικογένεια Zeiger έπεσε σε οικονομικής δυσκολίες και χρειάστηκε να μπει σε προγράμματα βοήθειας. Ο Larry επηρεάστηκε τόσο πολύ από τον θάνατο του πατέρα του με αποτέλεσμα να επιδεινωθεί η πορεία του στο σχολείο. Λόγω των κακών βαθμών του, η φοίτηση σε πανεπιστήμιο δεν ήταν πια εφικτή.

Οι οκτώ αποτυχημένοι γάμοι

Ο Larry King παντρεύτηκε οκτώ φορές, με επτά διαφορετικές γυναίκες (την τρίτη γυναίκα του, Alene Akins, την ξαναπαντρεύτηκε).

Ο πρώτος του γάμος ήταν με τον σχολικό του έρωτα, τη Freda Miller, στην τρυφερή ηλικία των 19 ετών. Οι γονείς των δύο νεαρών τους ανάγκασαν να χωρίσουν και να ακυρώσουν τον γάμο τους.

Στη συνέχεια, παντρεύτηκε μια γυναίκα 10 χρόνια μεγαλύτερή του, την Annette Kaye. Η Kaye ήταν ήδη παντρεμένη και είχε τρία παιδιά όταν γνώρισε τον δημοσιογράφο και ουσιαστικά τον πίεσε πολύ να παντρευτούν. Μαζί απέκτησαν ένα γιο, τον Larry Jr, τον οποίο ο King τον γνώρισε σχεδόν δέκα χρόνια μετά.

Ο τρίτος και ο πέμπτος γάμος του ήταν με την ίδια γυναίκα, την Alene Akins. Η Αλίν είχε ήδη έναν γιο, τον Andy, τον οποίο υιοθέτησε επίσημα ο King το 1963. Όταν παντρεύτηκαν για δεύτερη φορά, απέκτησαν και μια κόρη, την Chaia.

Η τέταρτη γυναίκα του Larry King τον παράτησε και πήρε την κηδεμονία του παιδιού τους. Ο King παντρεύτηκε άλλες δύο φορές ύστερα.

Ο όγδοος και τελευταίος γάμος του ήταν με την κατά 26 χρόνια μικρότερή του Shawn Southwick. Ήταν ο γάμος του που κράτησε περισσότερο, αλλά ήταν και ο πιο πολυτάραχος. Τα σκανδαλοθηρικά περιοδικά συνεχώς μετέδιδαν φήμες ότι η Shawn Southwick απατούσε τον King. Το ζευγάρι χώρισε το 2019.

Τα προβλήματα υγείας

Ο Larry King «έφυγε» σήμερα νικημένος από τον κορωνοϊό, σε συνδυασμό με υποκείμενα νοσήματα, αλλά ταλαιπωρούταν από προβλήματα υγείας εδώ και πολλά χρόνια.

Ήταν μανιώδης καπνιστής για σχεδόν τριάντα χρόνια, ενώ ο αγχώδης τρόπος ζωής του, μαζί με το γεγονός ότι δεν ασκούνταν και έτρωγε ανθυγιεινά επιβάρυνε την καρδιά του.

Τον Φεβρούαριο του 1987, λίγο μετά τα 53α γενέθλιά του, έπαθε έμφραγμα – και σχεδόν κόντεψε να χάσει τη ζωή του, όπως ακριβώς είχε πάθει ο πατέρας του όταν ήταν μόλις 44 ετών.

Την ίδια χρονιά, διαγνώστηκε και με διαβήτη τύπου 2. To 1999 διαγνώστηκε με καρκίνο του προστάτη και το 2017 με καρκίνο του πνεύμονα.

Το 2019, έπαθε εγκεφαλικό. Από τότε άρχισε να χρησιμοποιεί περιπατητήρα («πι») και σταμάτησε να οδηγεί.

Ο θάνατος δύο παιδιών του μέσα σε λίγες εβδομάδες

Το 2020 αποδείχτηκε μια τραγική χρονιά για τον Larry King. Έξι μήνες πριν φύγει ο ίδιος από τη ζωή, έχασε τα δύο παιδιά του που είχε με την Alene Akins: τον υιοθετημένο γιό του Andy και την κόρη τους Chaia.

Η μοναχοκόρη του, Chaia, έχασε την μάχη με τον καρκίνο σε ηλικία 51 ετών ενώ περίπου δύο εβδομάδες νωρίτερα, έφυγε αιφνίδια και ο 65χρονος γιος του, Andy.

Την θλιβερή είδηση επιβεβαίωσε ο ίδιος ο Larry King, με ανάρτησή του στα social media.

«Με λύπη και την κατακερματισμένη καρδιά ενός πατέρα επιβεβαιώνω την πρόσφατη απώλεια των δύο παιδιών μου, Andy King και Chaia King. Και οι δύο ήταν καλές και ευγενικές ψυχές και θα μας λείψουν πολύ.

Ο Andy πέθανε απρόσμενα από καρδιακή προσβολή στις 28 Ιουλίου και η Chaia στις 20 Αυγούστου λίγο καιρό αφότου διαγνώστηκε με καρκίνο. Η απώλειά τους μοιάζει εκτός πραγματικότητας. Κανένας γονιός δεν θα έπρεπε να θάβει το παιδί του», έγραψε στην ανάρτηση του ο Larry King.

[ΠΗΓΗ]
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Περισσότερα Θέματα Pink
21 / position1: 296 / position2: 838
× PINK.GR
ΑΡΧΙΚΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
GET CONNECTED
Nextweb