ΥΓΕΙΑ

Τι μυρίζουν αυτοί που έχουν προβλήματα όσφρησης από τον κορωνοϊό

Έρευνα αποκαλύπτει σοκαριστικά στοιχεία
Γράφει η ΝΕΛΗ ΣΤΑΘΑΚΙΔΟΥ
Τι μυρίζουν αυτοί που έχουν προβλήματα όσφρησης από τον κορωνοϊό

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Είναι γνωστό ότι δυο από τα πιο διαδεδομένα συμπτώματα του κορωνοϊού είναι η απώλεια γεύσης και όσφρησης, οι οποίες δυστυχώς κρατούν και για μεγάλο διάστημα.

Όσον αφορά την γεύση, οι ασθενείς της πανδημίας δεν έχουν απολύτως καμία αίσθηση για ότι και αν τρώνε, ενώ σχετικά με την όσφρηση, το πρόβλημα είναι μεγαλύτερο, καθώς μπορεί να προκληθεί μόνιμη βλάβη.

Σύμφωνα με τον καθηγητή χειρουργικής ωτορινολαρυγγολογίας Nirmal Kumar, από την Αγγλία, αν η όσφρηση ενός ανθρώπου χαθεί λόγω του κορωνοϊού, υπάρχει περίπτωση να μην επανέλθει ποτέ στα κανονικά της. Η κατάσταση αυτή λέγεται παροσμία και προκαλεί στον ασθενή οσμές, οι οποίες είναι αρκετά δυσάρεστες, μεταξύ των οποίων είναι και εκείνες του ψαριού και του καμένου.

Ασθενείς του Kumar του είπαν ότι μετά τον κορωνοϊό μύριζαν μόνο ψάρι, όποια οσμή και αν λάμβαναν, αλλά και καμένο. Ο λόγος που συμβαίνει αυτό είναι ο κορωνοϊός είναι ένας νευροτροπικός ιό, που σημαίνει ότι χτυπάει στο νευρικό κέντρο και σε εκείνο της μύτης, συγκεκριμένα. Ουσιαστικά είναι σαν να σοκάρει το νευρικό σύστημα και τα νεύρα γίνονται δυσλειτουργικά.

Βέβαια η συγκεκριμένη κατάσταση είναι πολύ σπάνια, δεν παύει όμως να αποτελεί μια πιθανή επιπλοκή, που κανείς δε θα ήθελε να έχει.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Περισσότερα Θέματα Wellness
3 / position1: 370 / position2: 1107
× PINK.GR
ΑΡΧΙΚΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
GET CONNECTED
Nextweb