ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Αυτός είναι ο λόγος που όλοι οι Ολλανδοί βγαίνουν ψηλοί

Οι παράγοντες που τους δίνουν έξτρα πόντους
Γράφει η ΝΕΛΗ ΣΤΑΘΑΚΙΔΟΥ
Αυτός είναι ο λόγος που όλοι οι Ολλανδοί βγαίνουν ψηλοί

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Φαίνεται ότι η Ολλανδία κατέκτησε μια πρωτιά που αξίζει να μελετηθεί, καθώς αποτελεί την χώρα με τον ψηλότερο λαό παγκοσμίως.

Πιο συγκεκριμένα, το μέσο ύψος για έναν άντρα Ολλανδό είναι το 1.82 και για μια Ολλανδή το 1.68. Τα δεδομένα δεν ήταν όμως ίδια πάντα, καθώς μια ανάλυση των ολλανδικών στρατιωτικών αρχείων, έδειξε ότι στα μέσα του 1800, οι άντρες Ολλανδοί ήταν μεταξύ των πιο κοντών στην Ευρώπη.

Μέχρι πρότινος, τα σκήπτρα του ψηλότερου λαού κρατούσαν οι Αμερικανοί, όμως η ρόλοι αντιστράφηκαν, καθώς μέσα σε 160 οι μελέτες έδειξαν ότι οι Ολλανδοί ψήλωσαν κατά 20 εκατοστά, ξεπερνώντας τους Αμερικανούς, οι οποίοι ψήλωσαν μόλις 5 εκατοστά, αντίστοιχα.

Το έξτρα ύψος αυτού του λαού, φαίνεται ότι αποτελεί ένα γρήγορο γενετικό αποτέλεσμα σύμφωνα με τους επιστήμονες, που όμως κατά πάσα πιθανότητα σχετίζεται με την επιλογή συντρόφων, καθώς έρευνα διαπίστωσε ότι τα πιο γόνιμα ζευγάρια, αυτά δηλαδή με τα περισσότερα παιδιά, είναι ψηλοί άντρες και γυναίκες, σε αντίθεση με την Αμερικοί, που τα πιο γόνιμα ζευγάρια είναι κοντές γυναίκες και άνδρες μέτιρου ύψους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Επιπλέον, σημαντικό ρόλο παίζουν και οι περιβαλλοντικοί παράγωντες στο ύψος των Ολλανδών. Οι Κάτω Χώρες φαίνεται ότι φημίζονται παγκοσμίως για το εξαιρετικό σύστημα υγείας τους, αλλά και για το εξαιρετικό σύστημα κοινωνικής υγείας, καθώς και για τα χαμηλά επίπεδα εισοδηματικής ανισότητας.

Ένα ακόμα στοιχείο που συμβάλλει στο ύψος των Ολλανδών, είναι και η διατροφή, μιας και οι άνθρωποι αυτού του λαού καταναλώνουν πολλά γαλακτοκομικά προϊόντα, που σύμφωνα με τις μελέτες βοηθούβ στην αύξηση του ύψους, λόγω του ασβεστίου που περιέχουν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Περισσότερα Θέματα Pink
4 / position1: 416 / position2: 1091
× PINK.GR
ΑΡΧΙΚΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
GET CONNECTED
Nextweb