THINK

Το κοινωνικό πείραμα για το catcalling που έγινε viral στο ελληνικό internet

Η Λαμπρινή αποφάσισε να δείξει το πόσο σeξιστές είναι οι άντρες και το πόσα ανέχονται τελικά οι γυναίκες
Γράφει η ΝΕΛΗ ΣΤΑΘΑΚΙΔΟΥ
Το κοινωνικό πείραμα για το catcalling που έγινε viral στο ελληνικό internet

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Τις τελευταίες ημέρες το βίντεο της Λαμπρινής για το catcalling έχει γίνει το απόλυτυο viral του ελληνικού διαδικτύου και όχι άδικα, αφού δυστυχώς αποδεικνύει την σeξιστική κοινωνία που ζουν οι σύγχρονες γυναίκες, αλλά και το πως αυτό έχει διαμορφώσει τις συνειδήσεις των δυο φύλων αντίστοιχα.

Γιατί είναι πολύ σύνηθες οι άντρες να σφυρίζουν στις γυναίκες στον δρόμο ή να κάνουν σχόλια για την εμφάνιση τους, ακόμα και να τολμούν να απλώσουν χέρι επάνω τους χωρίς καν να τις ξέρουν, όμως καμιά δεν έχει ακουστεί να κάνει κάτι αντίστοιχο στους άντρες. Και από τη μια οι γυναίκες δεν αντιδρούν γιατί μπορεί να νιώθουν ντροπή ή να φοβούνται μην τους επιτεθούν, ενώ οι άντρες το θεωρούν πολύ φυσιολογικό και ότι έχουν κάθε δικαιώμα να το κάνουν.

Στο συγκεκριμένο βίντεο, η Λαμπρινή βγαίνει στον δρόμο και αρχίζει να σφυρίζει σε άντρες και να τους κάνει φωναχτά σχόλια για την εμφάνιση τους, όπως θα έκαναν αυτοί σε κορίτσια. Οι αντιδράσεις τους όμως είναι αυτό που θα σε προβληματίσει περισσότερο καθώς κάποιοι από αυτούς ακούγονται να λένε εξοργιστικά πράγματα αλλά και να έχουν το θράσσος να την ακουμπήσουν, θεωρώντας ότι επειδή τους σφύριξε είναι επιτρεπτό να το κάνουν.

Δες το βίντεο παρακάτω και τα συμπεράσματα είναι δικά σου:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Περισσότερα Θέματα Think
3 / position1: 753 / position2: 1262
× PINK.GR
ΑΡΧΙΚΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
GET CONNECTED
Nextweb