FITNESS

Η άσκηση που πρέπει να προσθέσουν όλοι στην γυμναστική τους

Είναι η καλύτερη για όλο το σώμα
Γράφει η ΝΕΛΗ ΣΤΑΘΑΚΙΔΟΥ
Η άσκηση που πρέπει να προσθέσουν όλοι στην γυμναστική τους

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Οι επτά βασικές ασκήσεις γυμναστικής που αφορούν όλο το σώμα και συστήνονται για όλους είναι οι πιέσεις (push ups), τα τραβήγματα (pull ups), τα καθίσματα (squat), οι προβολές, το σκύψιμο (hinge), οι περιστροφές/εναλλαγές και το περπάτημα-τρέξιμο.

Υπάρχει όμως μια μόνο άσκηση που περιλαμβάνει έναν συνδυασμό με πέντε από τις παραπάνω και την οποία θα πρέπει να εντάξεις στην γυμναστική σου αν θέλεις να αποκτήσεις ένα δυνατό κορμί, αλλά και να αυξήσεις τις αντοχές σου. Ο λόγος για τα quat με push ups, τα οποία εκτός από την μυική ενδυνάμωση, είναι και μια τέλεια άσκηση για να διώξεις το άγχος.

Συγκεκριμένα, η άσκηση αυτή ξεκινάει με χαμηλά squat που οδηγούν σε push ups και τελικά σε περιστροφή. Παρακάτω ακολουθεί λεπτομερής περιγραφή:

  • Κάνεις ένα μεγάλο, βαθύ squat και ακουμπάς τα χέρια στο έδαφος.
  • Προχωράς με τα χέρια προς τα εμπρός, μακριά από τα πόδια, σχηματίζοντας μια σανίδα.
  • Κάνεις ένα push up, επιστρέφεις σε θέση σανίδας και περιστρέφεις το κορμί σου 90 μοίρες από τη μία πλευρά, ενώ στηρίζεσαι στο ένα χέρι χωρίς να ρίχνεις το βάρος σου και σηκώνεις στον αέρα το άλλο χέρι, σε θέση πλάγιας σανίδας.
  • Στη συνέχεια γυρνάς πάλι σε θέση κανονικής σανίδας, κάνεις άλλο ένα push up και επαναλαμβάνεις την πλάγια σανίδα από την άλλη πλευρά.
  • Επιστρέφεις πάλι στη θέση κανονικής σανίδας, φέρνεις τα πόδια κοντά στα χέρια, σηκώνεσαι προσεκτικά και επαναλαμβάνεις.

Εννοείται ότι ο καθένας έχει άλλο επίπεδο φυσικής κατάστασης και μπορεί να μην βγάλει αμέσως όλην την άσκηση, για αυτό και μπορείς να τελειοποιήσεις μία - μία κίνηση σταδιακά μέχρι  να μπορέσεις να βγάλεις ολοκληρωμένη αυτήν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Περισσότερα Θέματα Wellness
1 / position1: 609 / position2: 0
× PINK.GR
ΑΡΧΙΚΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
GET CONNECTED
Nextweb