ΥΓΕΙΑ

Απλα βήματα για να θωρακίσεις το ανοσοποιητικό σου

Οι σωστοί τρόποι για να προστατέψεις τον οργανισμό και αυτόν τον χειμώνα
Γράφει η ΝΕΛΗ ΣΤΑΘΑΚΙΔΟΥ
Απλα βήματα για να θωρακίσεις το ανοσοποιητικό σου

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Κάθε χειμώνα οι ιώσεις αποτελούν βασικό πρόβλημα, ενώ το τοπίο έρχεται να συμπληρώσει και η πανδημία του κορωνοϊού, κάνοντας τα πράγματα ακόμα πιο δύσκολα για τον οργανισμό σου.

Υπάρχουν όμως τρία βασικά και απλά βήματα που θα σε προστατέψουν από τους ιούς και θα χτίσουν μια δυνατή άμυνα για την υγεία σου, καθώς θα κάνουν ακόμα καλύτερη την λειτουργία του οργανισμού σου.

Καλή και ισορροπημένη διατροφή:

Είναι το μυστικό για έναν υγιή και δυνατό οργανισμό. Δώσε βάρος σε τροφές που περιέχουν μεγάλες ποσότητες βιταμίνης C όπως τα πορτοκάλια, τα μανταρίνια, οι χρωματιστές πιπεριές, ο μαϊντανός, τα ακτινίδια και ο ανανάς. Όσο για τα λαχανικά, το καλύτερο είναι να τα εντάξεις στην καθημερινή σου διατροφή, καθώς έχουν πολλές και σημαντικέ3ς βιταμίνες για τον οργανισμό. Μην ξεχνάς τις υπερτροφές όπως το σκόρδο και την κανέλα, αλλά και απέφυγε τροφές με πολλά συντηριτικά και κορεσμένα λιπαρά.

Υπερτροφές:

Τα καλύτερα προϊόντα της φύσης για ένα δυνατό ανοσοποιητικό σύστημα. Προϊόντα όπως ο κουρκουμάς, η σπιρουλίνα, το πράσινο τσάι, το τζίντζερ, τα μούρα, το τζίνσεγκ και οι ξηροί καρποί δίνουν στον οργανισμό την δύναμη που χρειάζεται ώστε να αντιμετωπίσει κάθε απειλή από μικρόβια και ιούς.

Άσκηση:

Φυσικά, με την σωστή διατροφη η συχνή άσκηση κάνει θαύματα στον οργανισμό και το σώμα σου και δεν έχεις παρά να αφιερώνεις λίγα λεπτά της ημέρας σου σε αυτήν. Ακόμα και 20 λεπτά γρήγορου περπατήματος μέσα στην ημέρα, κάνουν καλό στο σύστημα σου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Περισσότερα Θέματα Wellness
3 / position1: 441 / position2: 1299
× PINK.GR
ΑΡΧΙΚΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
GET CONNECTED
Nextweb