ΥΓΕΙΑ

Κάνει το σeξ καλό στη μνήμη;

Τι δείχνει νέα έρευνα
Από το NEWSROOM
Κάνει το σeξ καλό στη μνήμη;
@psypost.org

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το σeξ κάνει καλό στην υγεία. Σωματική και ψυχική. Τα οφέλη του είναι λίγο πολύ γνωστά, απλά τώρα θα πρέπει να προσθέσουμε ακόμα μια παράμετρο σε αυτά. Κι αυτό γιατί μια νέα μελέτη έδειξε πως η συχνή σeξουαλική δραστηριότητα, ενισχύει την μνήμη μας.

Σύμφωνα με την συγκεκριμένη έρευνα, οι γυναίκες που έχουν συχνή σeξουαλική δραστηριότητα πετυχαίνουν καλύτερη βαθμολογία στα τεστ της λεγόμενης ενεργής μνήμης, που είναι υπεύθυνη για την προσωρινή αποθήκευση αλλά και επεξεργασία των πληροφοριών.

Οι επιστήμονες από τον Καναδά ρώτησαν 78 γυναίκες ηλικίας 28 και 29 ετών την συχνότητα με την οποία κάνουν σeξ και ύστερα τις υπέβαλαν σε διάφορα τεστ μνήμης. Όπως η απομνημόνευση και ανάκληση λέξεων και προσώπων, ώστε να καταλάβουν πως λειτουργεί η ενεργή μνήμη.

Εκείνες που πέτυχαν υψηλότερες βαθμολογίες ήταν η γυναίκες που έκαναν συχνά σeξ, με τους επιστήμονες να επισημαίνουν πως αυτό συμβαίνει λόγω της ευεργετικής επίδρασης του σeξ στην εγκεφαλική λειτουργία. Οι γυναίκες μάλιστα με συχνότερες σeξουαλικές επαφές, είχαν καλύτερες επιδόσεις απομνημόνευση λέξεων παρά προσώπων. Πώς εξηγείται αυτό; Σύμφωνα με τους επιστήμονες, η επεξεργασία των λέξεων ελέγχεται από τον ιππόκαμπο, ενώ στην απομνημόνευση προσώπων εμπλέκονται άλλες περιοχές του εγκεφάλου.

Αν και στη νέα μελέτη συμμετείχαν μόνο γυναίκες, αντίστοιχες έρευνες στο παρελθόν έχουν υποδείξει ότι το συχνό σeξ έχει τα ίδια οφέλη και για τους άνδρες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Περισσότερα Θέματα Wellness
2 / position1: 796 / position2: 0
× PINK.GR
ΑΡΧΙΚΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
GET CONNECTED
Nextweb