ΥΓΕΙΑ

Έτσι θα καταλάβετε αν το αντισηπτικό που αγοράσατε είναι ασφαλές

Γιατί καλή η προστασία από τον κορωνοϊό, με τα σωστά όμως προϊόντα
Γράφει η ΝΕΛΗ ΣΤΑΘΑΚΙΔΟΥ
Έτσι θα καταλάβετε αν το αντισηπτικό που αγοράσατε είναι ασφαλές

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δεν χρειάζεται να ανησυχείτε πια για το αν το αντισηπτικό που αγοράσετε είναι ασφαλές και αποτελεσματικό, καθώς υπάρχουν 3 απλοί τρόποι για να το διαπιστώσετε άμεσα και εύκολα.

Ελέγξτε αν έχει μεθανόλη

Η ουσία αυτή είναι ιδιαιτέρως τοξική και μπορεί να προκαλέσει ναυτία, εμετό και πονοκέφαλο όταν χρησιμοποιείται σε μεγάλη ποσότητα στο δέρμα, ενώ η κατάποσή της μπορεί να οδηγήσει ακόμα και στον θάνατο. Για αυτό, αν το αντισηπτικό που πήρατε περιέχει μεθανόλη, μην το χρησιμοποιήσετε ξανά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Διαβάστε το ποσοστό αλκοόλης που περιέχει

Τα αντισηπτικά που έχουν ως βάση την αλκοόλη μπορούν να μειώσουν τον αριθμό των μικροβίων στα χέρια σας, αλλά δεν μπορούν να εξουδετερώσουν όλους τους τύπους αυτών. Για αυτό και θα πρέπει να επιλέγετε αντισηπτικά με αλκοόλη στα 60% -  95%, για να είναι πιο αποτελεσματικά.

Προσέξτε την ημερομηνία λήξης και αποθηκεύστε το σωστά

Πρέπει να ξέρετε ότι όσα αντισηπτικά περιέχουν αλκοόλη, έχουν αντίστοιχα και ημερομηνία λήξης. Μην ξεχνάτε να κλείνετε σωστά το μπουκάλι, ώστε να μην εξατμίζεται η αλκοόλη του αντισηπτικού σας. Αν δεν προσέχετε σταδιακά το αντισηπτικό θα χάσει την αποτελεσματικότητα του, ενώ εξίσου σημαντικό είναι να το αποθηκεύετε σε δροσερό μέρος και να μην το αφήνετε εκτεθειμένο στον ήλιο, καθώς μπορεί να πάρει φωτιά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Περισσότερα Θέματα Wellness
6 / position1: 198 / position2: 542
× PINK.GR
ΑΡΧΙΚΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
GET CONNECTED
Nextweb