ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Γιατί οι άνδρες και οι γυναίκες χάνουν κιλά με εντελώς διαφορετικό τρόπο

Οι λόγοι είναι πολλοί
Από το NEWSROOM
Γιατί οι άνδρες και οι γυναίκες χάνουν κιλά με εντελώς διαφορετικό τρόπο
@mdlaserandcosmetics.com

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Όταν έρχεται το καλοκαίρι, πολλοί κοιτούν το σώμα τους και τους πιάνουν ενοχές, για το το ότι θα έπρεπε να κάνουν κάτι διαφορετικό το χειμώνα. Όταν μπαίνουμε σε κάποιο πρόγραμμα γυμναστικής και διατροφής πάντα αναρωτιόμαστε γιατί κάποιοι χάνουν κιλά πιο εύκολα ή γιατί το λίπος σε κάποιες περιοχές του σώματός τους υποχωρεί πιο γρήγορα.

Η αλήθεια είναι πως δεν μπορούμε να ελέγξουμε ποια μέρη του σώματος θα χάσουν πιο γρήγορα τα κιλά ή τη συγκέντρωση λίπους, ακόμα κι αν εστιάσουμε την γυμναστική μας στις συγκεκριμένες περιοχές. Γυναίκες και άνδρες παρουσιάζουν διαφορές στο σώμα τους αλλά και στον τρόπο που χάνουν το περιττό βάρος. Το ίδιο ισχύει και για τα μέρη του σώματος που παίρνουν περισσότερα κιλά αλλά και για τα μέρη από τα οποία τα χάνουν πιο εύκολα.

Το γιατί χάνουν κιλά με διαφορετικό τρόπο, είναι ένα καλό ερώτημα. Η δρ. Ρόμι Μπλοκ, ενδοκρινολόγος και συνιδρίτρια του «Vous Vitamin», λέει πως οι γυναίκες και οι άνδρες χάνουν κιλά με διαφορετικό τρόπο για μια σειρά παραγόντων, όπως είναι η τεκνοποίηση για τις γυναίκες αλλά και τα σημεία όπου συγκεντρώνεται το λίπος στο σώμα.

Στους άνδρες τα κιλά συνήθως συγκεντρώνονται σε συγκεκριμένες περιοχές του σώματος, κυρίως στην κοιλιά. Αυτά είναι και τα πρώτα κιλά που θα χάσουν όταν ξεκινήσουν διατροφή. Αντίθετα, τα κιλά για τις γυναίκες διανέμονται σε ολόκληρο το σώμα, με έμφαση σε κοιλιά, γοφούς και μηρούς. Το λίπος σε αυτές τις περιοχές είναι σημαντικό για την εγκυμοσύνη και την τεκνοποίηση της γυναίκας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Όπως τονίζει η διατροφολόγος Τζάνετ Μπριλ από την Φιλαδέλφεια των ΗΠΑ, οι συγκέντρωση λίπους σε αυτές τις περιοχές σημαίνει και μεγαλύτερα ποσοστά οιστρογόνων που είναι απαραίτητα για την γονιμότητα. Αυτός είναι ο λόγος που οι γυναίκες χάνουν πιο εύκολα και γρήγορα κιλά από άλλες περιοχές του σώματος, όπως το πρόσωπο, τη μέση και τα χέρια.

Φυσικά τα γονίδια παίζουν ρόλο και στην απώλεια του βάρους. Η λειτουργία των ορμονών αλλά ο διαφορετικός μεταβολισμός μας είναι πολύ σημαντικές παράμετροι, με το σώμα να έρχεται τελευταίο όσον αφορά την απώλεια του βάρους.

Η Τζάνετ Μπριλ εξηγεί πως το πιο πιθανό είναι να χάσουμε κιλά από της περιοχές που τα πήραμε τελευταία φορά. Το σώμα όμως αποφασίζει από μόνο του από που και πότε θα αποβάλει βάρος. Για να χάσουμε λοιπόν τα κιλά μας φυσιολογικά, θα πρέπει να συνδυάσουμε διατροφή και γυμναστική.

Η γυμναστική ενισχύει τον μεταβολισμό και σε συνδυασμό με τη διατροφή, βοηθάει σε απώλεια βάρους και συγκεκριμένα στη μείωση του σπλαχνικού λίπους, το λίπος που βρίσκεται εσωτερικά στην κοιλιά και περικλείει τα ζωτικά όργανα, βάζοντας πολλές φορές σε κίνδυνο την υγεία μας.

Το να πάρουμε την απόφαση να ξεκινήσουμε διατροφή μαζί με γυμναστική δεν είναι εύκολη αλλά αντίθετα πολύ απαιτητική. Πρόκειται για μαραθώνιο και όχι για αγώνα ταχύτητας και πάνω απ΄ όλα θέλει υπομονή. «Μικρές αλλαγές στην διατροφή και την γυμναστική μας κάνουν την διαφορά και με τον καιρό επηρεάζουν τόσο την υγεία όσο και την ενέργεια μας σε σημαντικό βαθμό», εξηγεί η δρ. Μπλοκ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Περισσότερα Θέματα Wellness
7 / position1: 776 / position2: 1499
× PINK.GR
ΑΡΧΙΚΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
GET CONNECTED
Nextweb