ΥΓΕΙΑ

6 λάθη που κάνουν όλοι στον ύπνο

Όλοι χρειαζόμαστε έναν ήρεμο και ποιοτικό βραδινό ύπνο
Από το NEWSROOM
6 λάθη που κάνουν όλοι στον ύπνο
@healthline.com

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο βραδινός ύπνος όπως επανειλημμένα έχουν αναφέρει οι ειδικοί είναι πολύ σημαντικός και συμβάλει στην καλή υγεία. Πρέπει να είναι ποιοτικός και επαρκής για να υπάρχει πνευματική διαύγεια και ευεξία και φυσικά ενέργεια και διάθεση για την ημέρα που έρχεται.

Κάποιοι άνθρωποι βέβαια ξυπνούν κουρασμένοι χωρίς να καταλαβαίνουν τον λόγο, ενώ άλλοι έχουν κακό ύπνο κατά την διάρκεια της νύχτας. Κι αυτά συνήθως οφείλονται σε συχνά λάθη που κάνουμε όλοι μας, όπως τα παρακάτω έξι:

Πίνεις αρκετό νερό πριν κοιμηθείς

Το νερό πρέπει να το πίνουμε καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας, για να είναι ενυδατωμένος ο οργανισμός μας. Ωστόσο αν πίνετε πριν το ύπνο και μάλιστα αρκετό, μπορεί να φουσκώσετε, ενώ μπορεί επίσης να σηκωθείτε να πάτε κατά την διάρκεια της νύχτας στην τουαλέτα και να διαταράξετε τον ύπνο σας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Πίνεις καφέ μετά τις 7 το απόγευμα

Αν παραγγείλετε ή φτιάξετε καφέ μετά τις 7 το απόγευμα ή πιείτε οποιοδήποτε ρόφημα περιέχει καφεΐνη, οι πιθανότητες να διαταραχτεί ο ύπνος σας και να μην μπορείτε να κοιμηθείτε αυξάνονται.

Σκέφτεσαι τη δουλειά όταν ξαπλώσετε

Οι ειδικοί λένε πως όταν πέφτουμε για ύπνο πρέπει να έχουμε θετικές σκέψεις και όχι αγχωτικές, όπως τα θέματα που αφορούν τη δουλειά.

Να κοιμηθείς με ανοιχτή τηλεόραση

Κάποιοι βλέπουν τηλεόραση πριν κοιμηθούν ενώ σε κάποιες περιπτώσεις τους παίρνει ο ύπνος ενώ η τηλεόραση παραμένει ανοιχτή. Αυτό όμως επηρεάζει την ποιότητα του ύπνου. Το ίδιο ισχύει και για τα κινητά τηλέφωνα πριν τον ύπνο.

Αλλαγή στρώματος

Το στρώμα παίζει τεράστιο ρόλο στην ποιότητα του ύπνου. Αν δεν είναι καλό και ταιριαστό στο σώμα σας, θα επηρεάσει τον τρόπο που κοιμάστε προς το χειρότερο.

Κοιμάσαι κάποια στιγμή μέσα στη μέρα

Το απόγευμα μερικοί μπορεί να πάρουν έναν ολιγόλεπτο υπνάκο για να ξεκουραστούν. Ακόμα περισσότεροι το βράδυ κοιμούνται μπροστά στην τηλεόραση και ξυπνάνε κάποια στιγμή για να πάνε στο κρεβάτι. Και οι δυο διαδικασίες, επηρεάζουν πολύ τον βραδινό ύπνο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Περισσότερα Θέματα Wellness
11 / position1: 486 / position2: 842
× PINK.GR
ΑΡΧΙΚΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
GET CONNECTED
Nextweb