ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Sirtfood diet: Η δίαιτα που έκανε την Adele κορμάρα

Αν σου αρέσει η σοκολάτα και το κόκκινο κρασί, τότε βρήκες την τέλεια λύση
Γράφει η ΝΕΛΗ ΣΤΑΘΑΚΙΔΟΥ
Sirtfood diet: Η δίαιτα που έκανε την Adele κορμάρα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το τελευταίο διάστημα γίνεται μεγάλος ντόρος για την Adele και την τεράστια αλλαγή στην εμφάνιση της, καθώς κατάφερε να χάσει 45 ολόκληρα κιλά.

Μπορεί η ίδια να μην έχει μιλήσει ποτέ της δημόσια για την αλλαγή της, όμως προφανώς και έχει να κάνει με την διατροφή της και τον τρόπο που ασκείται. Πάντως άνθρωποι από το κοντινό της περιβάλλον κάνουν λόγο για την Sirtfood diet, ένα πρόγραμμα διατροφής που επιτρέπει την κατανάλωση σοκολάτας και κόκκινου κρασιού.

Διαβάστε όλα όσα αφορούν την εν λόγω δίαιτα παρακάτω και γιατί όχι, δοκιμάστε την και εσείς.

Οι βασικοί κανόνες της Sirtfood diet

Η συγκεκριμένη διατροφή βασίζεται σε τροφές που περιέχουν σιρτουίνες, μια ομάδα πρωτεϊνών που ενισχύουν τον μεταβολισμό και αυξάνουν τις καύσεις λίπους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δημιουργοί του προγράμματος είναι οι διαιτολόγοι Aidan Goggins και Glen Matten, ενώ η επίδραση του είναι ίδια με αυτήν που έχουν οι νηστεία, η γυμναστική και ο περιορισμός των θερμίδων. Επιπλέον απομακρύνει τα κυτταρικά απόβλημα που συγκεντρώνονται με τον καιρό και προκαλούν ασθένειες και απώλεια ενέργειας.

Όσο για την μαύρη σοκολάτα και το κρασί, φαίνεται ότι είναι πλούσια σε σιρτουίνες για αυτό και επιτρέπονται. Άλλες τροφές που καταναλώνονται σε μεγάλες ποσότητες στη Sirtfood diet είναι τα μήλα, τα εσπεριδοειδή ο μαϊντανός, η κάππαρη, τα μύρτιλλα, το πράσινο τσάι, η σόγια, οι φράουλες, ο κουρκουμάς, το ελαιόλαδο, το κρεμμύδι, η ρόκα και το κέιλ.

Τέλος, στη Sirtfood diet έχει χώρο και ο καφές, ενώ αξίζει να μάθετε ότι σε χώρες που η διατροφή τους έχει σαν βάση τροφές με σιρτουίνες, όπως η Ιταλία και η Ιαπωνία, ανήκουν στις περιοχές με τους πιο υγιείς κατοίκους.

Το πλάνο

  • Τις πρώτες δύο εβδομάδες προσλβαμβάνετε 1.000 θερμίδες την ημέρα, που μοιράζονται σε τρεις πράσινους χυμούς και ένα γεύμα πλούσιο σε sirtfoods.
  • Την επόμενη εβδομάδα αυξάνετε τις θερμίδες σας στις 1.500 ημερησίως και καταναλώνετε δύο sirtfood γεύματα και δύο πράσινους χυμούς.
  • Μακροπρόθεσμα, ο στόχος είναι να προσαρμόσετε τη διατροφή σας ώστε να καταναλώνετε όσο περισσότερες τροφές από τη λίστα μπορείτε, κάτι που θα σας κάνει να νιώθετε πιο υγιής και με περισσότερη ενέργεια.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Περισσότερα Θέματα Wellness
5 / position1: 472 / position2: 791
× PINK.GR
ΑΡΧΙΚΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
GET CONNECTED
Nextweb