ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Ο λόγος που τα περισσότερα φαγητά ψήνονται στους 180 βαθμούς

Σχεδόν σε όλες τις συνταγές, είναι η βασική θερμοκρασία ψησίματος
Γράφει η ΝΕΛΗ ΣΤΑΘΑΚΙΔΟΥ
Ο λόγος που τα περισσότερα φαγητά ψήνονται στους 180 βαθμούς

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Μπισκότα, πίτες, κρέας και όσπρια, όλα έχουν ένα κοινό: ψήνονται στους 180 βαθμούς Κελσίου στον φούρνο. Γιατί όμως είναι αυτή η βασική θερμοκρασία ψησίματος όλων των φαγητών; Η επιστήμη απαντά και σε αυτήν την ερώτηση.

Η θερμοκρασία αυτή, φαίνεται ότι προέκυψε από τον Γάλλο φαρμακοποιό Louis Camille Maillard, ο οποίος κατέληξε ότι οι 180 βαθμοί στο ψήσιμο είναι αυτοί που κάνουν τα φαγητά να ψήνονται ιδανικά και να αποκτούν το υπέροχο χρυσαφένιο τους χρώμα. Η αντίδραση της πρωτεΐνης και των σακχάρων, είναι η ιδανική και η ασφαλής για να καταναλωθεί. Είναι καθαρά θέμα χημείας.

Πριν από αρκετές δεκαετίες οι φούρνοι δεν είχαν καν ακριβείς μετρητές θερμοκρασίας, οπότε οι συνταγές ψηνόντουσαν είτε σε χαμηλή, είτε σε μέτρια ή σε υψηλή θερμοκρασία.

Αν παρατηρήσετε στον φούρνο σας, οι 180 βαθμοί είναι πάντα στη μέση των θερμοκρασιών, καθώς είναι μια σχετικά μέτρια θερμοκρασία. Βέβαια δεν πρέπει να ξεχνάτε ότι η κάθε τροφή έχει τις δικές της ανάγκες ψησίματος, καθώς άλλες θέλουν μικρότερη θερμοκρασία και άλλες υψηλότερη για να μαγειρευτούν σωστά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Περισσότερα Θέματα Wellness
2 / position1: 593 / position2: 0
× PINK.GR
ΑΡΧΙΚΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
GET CONNECTED
Nextweb