ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Fasting, η νέα μέθοδος διατροφής που συζητούν όλοι

Γιατί είναι πιο σημαντικό το πότε τρως από το τι τρως
Γράφει η ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΠΟΛΥΧΡΟΝΙΔΟΥ
Fasting, η νέα μέθοδος διατροφής που συζητούν όλοι

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Διαλειμματική Νηστεία ή αλλιώς Intermittent Fasting. Γιατί είναι πιο σημαντικό το πότε τρως από το τι τρως;

Μια ομάδα διαιτολόγων προτείνει μια αλλόκοτη μέθοδο για να χάσεις βάρος. Μάλιστα όσοι την υποστηρίζουν λένε πως εκτός από απώλεια βάρους έχει θετικές επιδράσεις στο μυαλό. 

Οι διατροφολόγοι αναφέρουν συχνά πως το μυστικό για απώλεια βάρους είναι τα  μικρά και συχνά γεύματα ανά 3-4 ώρες. Σωστά; Ε αυτή η διατροφή λοιπόν λέει κάτι εντελώς άλλο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αυτή η δίαιτα λέει ότι μπορείτε να επηρεάσετε σε μεγάλο βαθμό την υγεία σας περιορίζοντας το καθημερινό φαγητό σας. Η ποιότητα της διατροφής σας εξακολουθεί να έχει σημασία, φυσικά, αλλά η επιτυχία της διαλειμματικής νηστείας λέει πως το πότε τρώτε είναι ακόμη πιο σημαντικό από το τι τρώτε.

Τι είναι λοιπόν; H αποχή από οποιαδήποτε τροφή για κάποιες ώρες κατά τη διάρκεια του 24ώρου - από εκεί και πέρα δε, δεν υπάρχει κανένας περιορισμός στη φάση της λήψης τροφής.

Στη φάση της κατανάλωσης (8-12 ώρες περίπου) καταναλώνουμε κανονικά ότι θα τρώγαμε και στην περίπτωση που δεν θα ακολουθούσαμε μια δίαιτα νηστείας.

Στη φάση της νηστείας, καταναλώνουμε καθόλου ή και ελάχιστη τροφή και διαρκεί από 12-16 ώρες, συμπεριλαμβανομένου του βραδινού ύπνου. 

Αυτό συμβαίνει επειδή κάθε φορά που τρώτε - ακόμα και ένα απλό σνακ - ενεργοποιείται η διαδικασία πέψης, απορρόφησης των ουσιών και διεργασίας του μεταβολισμού σας, εργασίες που χρειάζονται ώρες για να ολοκληρωθούν. Και όταν το σώμα σας είναι αφιερωμένο στην επεξεργασία τροφίμων, δεν μπορεί να κάψει λίπος αν κάθε 3 ώρες ξεκινά τη διαδικασία από την αρχή! 

Η πιο hardcore εκδοχή είναι το 16/8: Η φάση της κατανάλωσης έχει διάρκεια 8 ωρών, με δυνατότητα κατανάλωσης 2-3 γευμάτων με βάσει το ημερήσιο πρόγραμμα πρόσληψης θερμίδων του καθενός, ενώ η νηστεία κρατά 16 ώρες, πίνοντας μόνο νερό, καφέ ή τσάι.

Μια χαλαρή εκδοχή είναι το Eat-Stop-Eat: Αυτό το πλάνο διατροφής περιλαμβάνει αποτοξίνωση μία με δύο φορές την εβδομάδα, χωρίς να είναι η μία μετά την άλλη, για ένα ολόκληρο 24ωρο δίχως λήψη τροφής. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Περισσότερα Θέματα Wellness
9 / position1: 129 / position2: 485
× PINK.GR
ΑΡΧΙΚΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
GET CONNECTED
Nextweb