ΥΓΕΙΑ

Γιατί πρέπει να αποφεύγεις το πιστολάκι στα κομμωτήρια

Για ποιον κίνδυνο προειδοποιούν οι ειδικοί;
Γράφει η ΝΕΛΗ ΣΤΑΘΑΚΙΔΟΥ
Γιατί πρέπει να αποφεύγεις το πιστολάκι στα κομμωτήρια

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Όσα γνωρίζαμε για τα κομμωτήρια αποτελούν πλέον παρελθόν καθώς η νέα πραγματικότητα λόγω της πανδημίας του κορονοϊού επιβάλλει ασφαλείς συνθήκες για την ώρα που παραμένουμε στον χώρο.

Οπως ανακοίνωσε το απόγευμα της Τρίτης ο υφυπουργός ανάπτυξης και επενδύσεων, Νίκος Παπαθανάσης, η εξυπηρέτηση θα γίνεται μόνο κατόπιν ραντεβού, το ωράριο απελευθερώνεται από τις 4 Μαΐου, ενώ η χρήση μάσκας τόσο από το προσωπικό όσο και από τους πελάτες είναι απαραίτητη.

Συγκεκριμένα τα κομμωτήρια από τις 4 Μαΐου θα λειτουργούν με απόσταση μεταξύ των θέσεων εργασίας τα 2 μέτρα. Οι πελάτες θα προσέρχονται μόνο με ραντεβού, μέσω τηλεφώνου. Oι επιχειρήσεις οφείλουν να συμπληρώνουν κατάλογο με ραντεβού και θα τον δείχνουν στα ελεγκτικά όργανα. Η χρήση μάσκας θα είναι υποχρεωτικήγια προσωπικό και πελάτες. Υποχρεωτική και η χρήση γαντιών μιας χρήσης για εργαζόμενους σε κέντρα αισθητικής. Το ωράριο απελευθερώνεται από 7 το πρωί μέχρι 10 το βράδυ και το Σάββατο 7 το πρωί με 9 το βράδυ.

Τέλος θα ισχύουν οι περιορισμοί των τετραγωνικών μέτρων, δηλαδή για καταστήματα μέχρι 20 τετραγωνικά θα μπορούν να βρίσκονται εντός 4 άτομα. Αν το κατάστημα είναι 100 τετραγωνικά θα μπορούν να βρίσκονται μέχρι 12 άτομα.

Στον χώρο αναμονής δεν θα υπάρχουν πια περιοδικά, ενώ οι γυναίκες που θα βάφουν τα μαλλιά τους την ώρα της αναμονής θα κάθονται σε εξωτερικό χώρο.

Ιδιαίτερη προσοχή χρειάζεται στο στέγνωμα με το πιστολάκι, διότι γίνεται περιστροφή αέρα, γι αυτό είναι απαραίτητο οι πόρτες και τα παράθυρα να είναι ανοιχτά ώστε να υπάρχει αλλαγή αέρα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Όπως ανέφερε η πρόεδρος της Ένωσης Ιατρών Αθήνας-Πειραιά ( ΕΙΝΑΠ), Ματίνα Παγώνη δεν χρησιμοποιούμε από μόνοι μας σεσουάρ, διότι είναι κλειστά και μέσα γίνεται περιστροφή αέρα.

Οπωσδήποτε οι εργαζόμενοι στο κομμωτήριο θα πρέπει να φοράνε γάντια που θα αλλάζουν ανά πελάτη. Δεδομένη είναι η αλλαγή ρόμπας και πετσέτας.

Η κ. Παγώνη μάλιστα προτείνει, να αφήσουμε να περάσει λίγο διάστημα ώστε να μην υπάρχει συνωστισμός και μετά να κλείσουμε το ραντεβού μας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Περισσότερα Θέματα Wellness
5 / position1: 1237 / position2: 1583
× PINK.GR
ΑΡΧΙΚΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
GET CONNECTED
Nextweb