Νέα (news) και πολύτιμες συμβουλές για την ομορφιά, τη μόδα, τον έρωτα, τις σχέσεις και tips για τη ζωή της σύγχρονης γυναίκας
Wellness

Να τι θα σου συμβεί αν αφήσεις άπλυτα τα δόντια σου για 5 μέρες

Μετά από αυτό θα τα πλένεις σίγουρα

Γράφει η ΝΕΛΗ ΣΤΑΘΑΚΙΔΟΥ
Δημοσίευση ΜΑΙ 04, 2020

Να τι θα σου συμβεί αν αφήσεις άπλυτα τα δόντια σου για 5 μέρες

Ο Βρετανός ρεπόρτερ Ντάλας Κάμπελ αποφάσισε να κάνει το πείραμα. Απαρνήθηκε την οδοντόβουρτσά του για πέντε ημέρες και στη συνέχεια επισκέφθηκε το Τμήμα Οδοντιατρικής στο Πανεπιστήμιο του Λίβερπουλ ώστε οι γιατροί να εξετάσουν τα δόντια του.

Με τη βοήθεια ειδικής κάμερας, οι οδοντίατροι του πανεπιστημίου κατέγραψαν εικόνες από τη στοματική κοιλότητα του Κάμπελ.

Όπως εξηγεί η οδοντίατρος Σούζαν Χίγκαμ, με μια απλή φωτογραφία είναι δύσκολο να δούμε την πλάκα επάνω στα δόντια, επειδή πρόκειται για μια λευκή επίστρωση επάνω στα ήδη λευκά δόντια. Παρατηρεί όμως τα πρώτα σημάδια της συσσωρευμένης πλάκας στη βάση του δοντιού, καθώς και υπολείμματα τροφών ανάμεσα στα δόντια.

Οι εικόνες που καταγράφηκαν με την κάμερα φθορισμού παρουσιάζουν τα εμφανή σημάδια της πλάκας στο σημείο που το δόντι έρχεται σε επαφή με το ούλο.

Η πλάκα σχηματίζεται όταν συσσωρεύονται εκατομμύρια βακτήρια στη στοματική κοιλότητα. Εάν δεν απομακρύνεται, προκαλούνται σταδιακά ανεπανόρθωτες βλάβες στα ούλα.
Περισσότερα Θέματα Wellness
× PINK.GR
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ NEWSLETTER
GET CONNECTED
Nextweb