ΚΟΡΙΤΣΙΑ ΚΑΡΙΕΡΑΣ

Κορίτσια Καριέρας: H Mαρία και ο πιο στυλάτος χάρτης

Mαρία Παυλίδου, Design Map
Γράφει η ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΠΟΛΥΧΡΟΝΙΔΟΥ
Κορίτσια Καριέρας: H Mαρία και ο πιο στυλάτος χάρτης

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η Μαρία Παυλίδου είναι interior designer, το μυαλό πίσω από το Design Map και η υπεύθυνη του καταστήματος "Έπιπλο Παυλίδης". Ζητήσαμε να μπούμε για μια μέρα στην καθημερινότητά της!

Μπορείς να μας περιγράψεις μια μέρα σου;

Το πρώτο ξυπνητήρι χτυπάει στις 7.15, με γρήγορες κινήσεις ετοιμάζομαι και βρίσκομαι στη δουλειά λίγο νωρίτερα από τις 9. Εκεί ξεκινάνε όλα! Τις πρώτες ώρες τις αφιερώνω σε internet research ωστε να δώ πως κινείται η κατασταση σε διάφορους τομείς που με αφορούν και επηρεάζουν τη δουλειά μου, σε στατιστικά και σε ότι οργανωτικά κομμάτια για τις στρατηγικές ενέργειες του Design Map.

Το επόμενο κομμάτι του πρωινού μου το καταλαμβάνει η εικόνα και οι λειτουργίες του φυσικού καταστήματος και οι πελάτες μας. Το μεσημέρι κάνω ένα διάλειμμα είτε για έναν γρήγορο καφέ ή για γυμναστική και το απογευμα θα το περάσω πάλι στο μαγαζί ή θα περιλαμβάνει κάποια meetings με την ευρύτερη ομάδα που εμπλέκεται στο design map. Το βράδυ, μικρό κλείσιμο με μια μπύρα για να δώ και τους ανθρώπους μου ή σινεμά (πριν την καραντίνα) και τώρα πια κατευθείαν σπίτι και ξεκούραση!

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗΚορίτσια Καριέρας: Η Δήμητρα ξέρει το μυστικό για να κάνει τη ζωή της... La La Land ΙΑΝ 29, 2020

Τι είναι αυτό που σου αρέσει στη δουλειά σου;

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η δουλειά μου περιέχει δύο βασικά συστατικά που με εμπνέουν πάρα πολύ, και αυτά είναι η δημιουργικότητα και η δημιουργία. Μου αρέσει πολύ το κομμάτι του design που έχει να κάνει αμεσα με αυτες τις έννοιες αλλα και το κομμάτι του επιχειρείν που ενώ φαίνεται κάτι πολύ στεγνό και λογικό στην ουσία οι παραπάνω έννοιες είναι άρρηκτα συνδεδεμένες με την βάση και την ύπαρξη της επιχειρηματικότητας.

Μέσα στο γεμάτο πρόγραμμά σου τι είναι αυτό που παραμελείς αλλά τι είναι αυτό που δεν βγάζεις με τίποτα από την καθημερινότητά σου όσο κι αν είσαι πολυάσχολη;

Δεδομένων των συνθηκών, αυτό το διάστημα έχω επιλέξει να παραμελήσω λίγο το κομμάτι της ξεκούρασης και του ύπνου και αυτο για να δώσω περισσότερο χώρο και χρόνο στο να κανω πραγματα που με γεμίζουν και πέρα από την δουλειά που παράλληλα μπορεί είτε να με εμπνέουν είτε να με εξελίσσουν στον τομέα αυτό. Αυτό που εδώ και ένα χρόνο έχω επανεντάξει στην καθημερινότητα μου και προσπαθώ να μην το βγάλω είναι η γυμναστική! Είναι φοβερά ευεργετικές οι ιδιότητές της, σου δίνει ενέργεια, αυτοπεποίθηση, ευεξία και πνευματική διαύγεια!

Ο γενικός κανόνας στον εαυτό μου είναι ότι μπορω να το κάνω αμεσα να μην το αφήνω για αργότερα

Υπάρχουν πράγματα στη δουλειά σου που δεν σου αρέσουν καθόλου;

Ό,τι έχει να κάνει με ρουτίνα και με πιο πρακτικές διαδικασίες!

Έχει τύχει να δουλέψεις ποτέ με δύσκολους συνεργάτες; Πώς τα κατάφερες;

Με υπομονή και με θετική ενέργεια! Είναι δύσκολο να βρεις τους σωστούς συνεργάτες. Πολλές φορές όπου δεν υπάρχει η "χημεία" θα πρέπει να την δημιουργήσουμε και θα πρέπει να μπούμε στην θέση του "δύσκολου συνεργάτη" για να καταλαβουμε και την οπτική του και πως θα μπορέσουμε να βρούμε έναν λειτουργικό τρόπο συνεργασίας. Φυσικά στο τέλος κάνω τον απαραίτητο απολογισμό για να δώ αν όντως εχει νόημα και αποτελεσμα η συνεργασία μας.

Βρίσκεσαι σε μια θέση με ευθύνες και υποχρεώσεις. Πώς οργανώνεσαι;

Απλά! Καταγράφω τι πρέπει να φέρω εις πέρας, θέτω προτεραιότητες και στη συνέχεια κάνω follow up και αν χρειαστεί επαναπροσδιορίζω! Ο γενικός κανόνας στον εαυτό μου είναι ότι μπορω να το κάνω αμεσα να μην το αφήνω για αργότερα!

Αν έπρεπε να διαλέξεις ανάμεσα σε περισσότερο χρόνο ή περισσότερο χρήμα τι θα διάλεγες;

Περισσότερο χρόνο φυσικά!

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Διαβάστε Ακόμη
Καριέρα Πριν 228 εβδομάδες
Κορίτσια Καριέρας: Μαρία αφήνεις ποτέ στην άκρη το σημειωματάριό σου;
Mαρία Μόζα, Social Media & Communications Specialist
Δέσποινα Πολυχρονίδου
Καριέρα Πριν 221 εβδομάδες
Κορίτσια Καριέρας: Η Δήμητρα ξέρει το μυστικό για να κάνει τη ζωή της... La La Land
Δήμητρα Τριανταφύλλου, δημοσιογράφος
Δέσποινα Πολυχρονίδου
Περισσότερα Θέματα Think
13 / position1: 269 / position2: 1770
× PINK.GR
ΑΡΧΙΚΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
GET CONNECTED
Nextweb