FITNESS

Πώς θα καταπολεμήσεις την κατακράτηση στο σώμα σου

Ο επόμενος εχθρός, μετά την κυτταρίτιδα
Γράφει η ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΠΟΛΥΧΡΟΝΙΔΟΥ
Πώς θα καταπολεμήσεις την κατακράτηση στο σώμα σου

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Τι είναι η κατακράτηση που αναφέρουν συχνά οι γυναίκες; Είναι η υπερβολική συσσώρευση νερού και άλλων υγρών στο κυκλοφορικό σύστημα, στους ιστούς και στις διάφορες κοιλότητες του σώματος.

Αυτό μπορεί να οφείλεται είτε στην παραφορτωμένη λέμφο σου, είτε στη χαμηλή πρόσληψη πρωτεϊνών, είτε λόγω καθιστικής ζωής είτε σε σοβαρότερες αιτίες όπως είναι κάποια πάθηση στα νεφρά. Είτε οι γάμπες σου, είτε τα χέρια σου, είτε  οι μηροί εμφανίζονται πρησμένοι.

Σημαντικές συμβουλές που πρέπει να βάλεις από σήμερα στην ζωή σου

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αποτοξίνωσε το σώμα σου από το νάτριο του αλατιού πίνοντας τουλάχιστον 1.5 λίτρο νερό τη μέρα. Κάθε φορά που πηγαίνεις στην κουζίνα πιες ένα ποτήρι νερό.

Η πλειοψηφία των επεξεργασμένων τροφίμων έχει μεγάλη ποσότητα νατρίου από το αλάτι, οπότε αποφεύγοντας τρόφιμα όπως αυτά θα βοηθούσαν στην αποτροπή της κατακράτησης νερού. Άσε το αλάτι, πιάσε τα μπαχαρικά!

Ξεκίνησε συνεδρίες λεμφικού μασάζ - δες περισσότερα εδώ.  Το λεμφικό σύστημα του οργανισμού είναι με απλά λόγια το "αποχετευτικό σύστημα" που μεταφέρει όλα τα άχρηστα στοιχεία για να τα αποβάλλει ο οργανισμός σου. Αν η λέμφος μπλοκάρει τότε, έχουμε αυτό το αποτέλεσμα!

Κράτα τα πόδια σου ψηλά με στόχο τη βελτίωση της κυκλοφορίας του αίματος. Κινήσου! Περπάτα όσο μπορείς. Γενικά βοήθησε τα πόδια σου να πάρουν μπρος!

Απέφυγε να κάθεσαι ακίνητη για ώρες!

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Περισσότερα Θέματα Wellness
7 / position1: 208 / position2: 549
× PINK.GR
ΑΡΧΙΚΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
GET CONNECTED
Nextweb