The latest on fashion, beauty, celebrity style, entertainment, teen issues, videos and more from TeenVogue magazine on TeenVogue.com. Fashion starts here. Νέα (news) και πολύτιμες συμβουλές για την ομορφιά, τη μόδα, τον έρωτα, τις σχέσεις και tips για τη ζωή της σύγχρονης γυναίκας
Wellness

Ψωμί σε 5 λεπτά με την συνταγή της Αργυρώς Μπαρμπαρίγου

Δοκιμάσαμε την πανεύκολη και πεντανόστιμη συνταγή για μεθυσμένο ψωμί με μπύρα

Γράφει η ΝΕΛΗ ΣΤΑΘΑΚΙΔΟΥ
Δημοσίευση ΑΠΡ 01, 2020

Ψωμί σε 5 λεπτά με την συνταγή της Αργυρώς Μπαρμπαρίγου

Το αφράτο, μαλακό και νόστιμο ψωμάκι είναι ένας από τους καλύτερους φίλους στα κυριακάτικα τραπέζια ή στα καθημερινά μας γεύματα και κάνει κάθε πιάτο πιο νόστιμο. Απογειώνει τη γεύση του και συνοδεύει εξαιρετικά τα πιο εκλεκτά γεύματα. Βέβαια, τρώγεται και σκέτο, απλά με μια φέτα τυρί ή λίγη μαρμελάδα. Όπως και να το απολαμβάνει κανείς, το ψωμί μετρά αμέτρητους φανατικούς οπαδούς που το λατρεύουν!

Η Αργυρώ Μπαρμπαρίγου λοιπόν προτείνει για όσους αγαπούν ιδιαίτερα το λαχταριστό ψωμάκι μια πανεύκολη συνταγή. Ένα… μεθυσμένο ψωμί με μπύρα, έτοιμο σε 5 λεπτά χωρίς να χρειάζεστε μαγιά ή φούσκωμα. Τόσο νόστιμο και ιδιαίτερο που τρώγεται ακόμα και μόνο του!

Υλικά:

  • 500 γραμ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 μεγάλο μπουκάλι μπύρα (500 ml)
  • 1 κ.σ. αλάτι
  • 1 κ.γλ. μέλι
  • 1/2 φλ. καρυδόψιχα ψιλοκομμένη
  • 1/2 φλ. κεφαλοτύρι
  • λίγο ελαιόλαδο
  • λίγο σουσάμι

Παρασκευή:

Τοποθετήστε σε ένα μπολ το αλεύρι, το αλάτι, το μέλι, το ελαιόλαδο, το τυρί και το καρύδι και περιχύνουμε με τη μπύρα. Ανακατέψτε τα υλικά με ένα κουτάλι, μέχρι το μείγμα μας να μοιάζει με αυτό του κέικ. Στη συνέχεια, αδειάστε το μείγμα σε λαδωμένη μακρόστενη φόρμα για ψωμί. Η Αργυρώ Μπαρμπαργίου προτείνει φόρμα μήκους 30 εκατοστών.

Αλείψτε με ελαιόλαδο την επιφάνεια, ραντίστε με λίγο νερό και πασπαλίστε με σουσάμι. Βάλτε τη φόρμα σε καλά προθερμασμένο φούρνο.

Ψήστε στους 180 βαθμούς C στις αντιστάσεις για 1 ώρα περίπου. Αν θα ψήσετε στον αέρα, χαμηλώστε τη θερμοκρασία στους 160 βαθμούς C, και αφήστε να ψηθεί για περίπου 45 λεπτά. Πρέπει να φουσκώσει και να ροδίσει και να ξεκολλήσουν τα πλαϊνά.

Αφήστε το ψωμί να σταθεί για 5-10 λεπτά στην φόρμα κι έπειτα ξεφορμάρετε σε σχάρα ή πάνω σε πετσέτα για να στεγνώσει και να μην νοτίσει. Το κόβουμε μετά από 20 λεπτά.

Περισσότερα Θέματα Wellness
× PINK.GR
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ NEWSLETTER
GET CONNECTED
Nextweb