ΔΙΑΤΡΟΦΗ

4+1 τροφές για εξαφανίσεις την κυτταρίτιδα

Γιατί μπορείς να τη διώξεις με τη σωστή διατροφή και άσκηση φυσικά
Γράφει η ΝΕΛΗ ΣΤΑΘΑΚΙΔΟΥ
4+1 τροφές για εξαφανίσεις την κυτταρίτιδα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Μπορεί το καλοκαίρι να μην είναι προ των πυλών, όμως το θέμα της κυτταρίτιδας είναι παντώς καιρού. Δεν έχει να κάνει με τα κιλά σου, ούτε με το πόσο γυμνασμένη είναι. Η κυτταρίτιδα αφενός έχει να κάνει με την διατροφή σου και αφετέρου με την ποιότητα του δέρματος σου. Και μπορεί να έχεις ακούσει ότι δε φεύγει, όμως με τη σωστή διατροφή και φυσικά άσκηση μπορείς να την εξαφανίσεις.

Αν ξεκινήσεις από τώρα μάλιστα, θα είσαι έτοιμη για το καλοκαίρι. Σύμμαχοι σου σε αυτήν την προσπάθεια θα σταθούν 5 τροφές οι οποίες καταπολεμούν την κυτταρίτιδα και θα κάνουν το δέρμα σου να δείξει ξανά υγιές, λαμπερό και αψεγάδιαστο.

Το ποιες είναι αυτές θα τις διαβάσεις αναλυτικά παρακάτω, καθώς και το τι αποτέλεσμα μπορούν να έχουν στο σώμα σου αν τις καταναλώνεις συχνά.

Πράσινο τσάι

Το πράσινο τσάι έχει αποδειχθεί ότι βοηθά στην απώλεια βάρους, επιταχύνοντας τον μεταβολισμό, αναστέλλοντας την απορρόφηση λίπους και βοηθώντας στη ρύθμιση της γλυκόζης, καθιστώντας την μια μεγάλη επιλογή για όσους θέλουν να διαμορφώσουν και να βελτιώσουν την υγεία τους. Ωστόσο, είναι επίσης καλό για να μειώσεις την κυτταρίτιδα. Περιέχει ένα συστατικό που ονομάζεται θεοβρωμίνη, το οποίο διεγείρει την απελευθέρωση αποθηκευμένων λιπών στο σώμα, όπως και η καφεΐνη που περιέχει. Δοκίμασε να πίνεις τρία έως πέντε φλιτζάνια την ημέρα και δες αν υπάρχει κάποια διαφορά.

Μπρόκολο

Το μπρόκολο είναι ένας πραγματικός βασιλιάς ανάμεσα στα λαχανικά όσον αφορά τις διατροφικές αξίες. Κάθε «λουλούδι» περιέχει βιταμίνες και τα μέταλλα, και είναι σχετικά χαμηλό σε θερμίδες.

Νερό

Μια από τις πιο κοινές αιτίες της κυτταρίτιδας, εκτός από τη γενετική, είναι οι τοξίνες που καταναλώνουμε και εισπνέουμε. Αυτές μειώνουν την ελαστικότητα του δέρματος και επιβραδύνουν την κυκλοφορία, γι 'αυτό πρέπει να βοηθήσουμε τη φυσική διαδικασία αποτοξίνωσης του σώματός μας. Το να πίνεις νερό είναι απαραίτητο γι’ αυτή τη διαδικασία, γι’ αυτό βεβαιώσου πως πίνεις τουλάχιστον 8 ποτήρια νερό ημερησίως, και αποφεύγεις το αλκοόλ και τα αναψυκτικά που είναι πλούσια σε τοξίνες.

Πορτοκάλια

Τα πορτοκάλια δεν έχουν απλά γλυκιά γεύση - είναι επίσης πολύ καλά για το σώμα σου. Εκτός από το ότι έχουν βιταμίνη C, τα πορτοκάλια περιέχουν και βιοφλαβονοειδή, τα οποία βελτιώνουν την κυκλοφορία του αίματος και διορθώνουν τις κυτταρικές ανισορροπίες που μπορεί να οδηγήσουν στην κυτταρίτιδα.

Μούρα

Τρώγοντας πλούσια σε αντιοξειδωτικά μούρα, όπως σμέουρα, μύρτιλα ή βατόμουρα, είναι ένας ιδιαίτερα καλός τρόπος να βοηθήσεις το σώμα σου να απαλλαγεί από τις τοξίνες. Ρίξε μία χούφτα πάνω από τα δημητριακά σου το πρωί, ή να απόλαυσέ τα μέσα σε ένα smoothie.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Περισσότερα Θέματα Wellness
1 / position1: 631 / position2: 0
× PINK.GR
ΑΡΧΙΚΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
GET CONNECTED
Nextweb