MAKEUP

Και όμως πρέπει να καθαρίζεις διαφορετικά τα πινέλα με συνθετική και φυσική τρίχα

Εσύ το ήξερες;
Γράφει η ΝΕΛΗ ΣΤΑΘΑΚΙΔΟΥ
Και όμως πρέπει να καθαρίζεις διαφορετικά τα πινέλα με συνθετική και φυσική τρίχα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σου έχουμε πει πολλές φορές ότι θα πρέπει να καθαρίζεις ανά τακτά χρονικά διαστήματα τα πινέλα του μακιγιάζ σου. Κι αυτό, γιατί στα πινέλα συγκεντρώνονται άπειρα μικρόβια που μπορούν να προκαλέσουν μεγάλο κακό στην επιδερμίδα του προσώπου σου.

Αυτό που ίσως να μη γνωρίζεις είναι ότι καθαρίζουμε με διαφορετικό τρόπο τα συνθετικά πινέλα και με άλλο τρόπο τα πινέλα με φυσική τρίχα, διότι έχουν μερικές μικρές διαφορές.

Όσα πινέλα έχουν συνθετικές τρίχες είναι συνήθως καλύτερα για την εφαρμογή προϊόντων σε κρεμώδη υφή, όπως το foundation, οι κρεμώδεις σκιές και το κρεμώδες ρουζ. Αυτό συμβαίνει, διότι οι συνθετικές τρίχες είναι λείες και δεν μπορούν να συγκρατήσουν καλά υλικό σε μορφή πούδρας με αποτέλεσμα να μειώνουν την ένταση του προϊόντος κατά την εφαρμογή.

Αντίθετα, τα πινέλα με φυσική τρίχα είναι ιδανικά για να συγκρατούν υλικά σε μορφή πούδρας, όπως σκιές σε σκόνη, ρουζ και make up σε πούδρα, χαρίζοντας το καλύτερο αποτέλεσμα στο μακιγιάζ σου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ωστόσο και τα δύο είδη πινέλων είναι εξίσου καλά και είναι στο χέρι σου να επιλέξεις αυτό που σε ικανοποιεί απόλυτα. Το μόνο που πρέπει να ξέρεις είναι ότι τα πινέλα με φυσική τρίχα είναι λίγο πιο ακριβά από τα συνθετικά. Και εδώ τίθεται το ερώτημα: Καθαρίζονται με τον ίδιο τρόπο οι δύο κατηγορίες πινέλων; Ναι ή όχι; Η απάντηση είναι όχι. Αλλιώς θα καθαρίσεις τη φυσική τρίχα, αλλιώς τη συνθετική. Σου εξηγούμε τα πάντα παρακάτω.

Πινέλα με φυσική τρίχα:

  • Αν επιλέξεις να αγοράσεις κάποιο προϊόν για καθαρισμό πινέλων με φυσική τρίχα, πρόσεξε πολύ. Δεν πρέπει να υπάρχει αλκοόλ μέσα στα συστατικά του. Το αλκοόλ καταστρέφει τη φυσική τρίχα.
  • Επέλεξε να καθαρίσεις τα πινέλα σου με σαμπουάν για μωρά. Ναι, καλά διάβασες. Βρέξε τα πινέλα σου με χλιαρό νερό και ρίξε μερικές σταγόνες από μωρουδίστικο σαμπουάν. Δημιούργησε αφρό στις τρίχες μέχρι να φύγουν όλα τα υπολείμματα των προϊόντων μακιγιάζ. Τέλος, ξέπλυνε πολύ καλά ξεκινώντας με ζεστό και καταλήγοντας σε κρύο νερό.

Συνθετικά πινέλα:

  • Και σε αυτό το είδος πινέλων θα σου φανεί χρήσιμο το σαμπουάν για μωρά. Ακριβώς με τον τρόπο που σου εξηγήσαμε παραπάνω μπορείς να καθαρίσεις τα συνθετικά πινέλα σου.
  • Σαπούνι και ελαιόλαδο: Πάρε ένα μπολ και ανάμειξε τα δύο υλικά. Στη συνέχεια, ρίξε μέσα στο μείγμα δύο κούπες χλιαρό νερό. Βύθισε τα πινέλα μέσα και με απαλές κινήσεις τρίψε τα, ώστε να φύγουν τα υπολείμματα προϊόντων. Τέλος, ξέπλυνε πολύ καλά.

Πρόσεξε:

Αν τα πλύνεις κάτω από τη βρύση, το νερό πρέπει να τρέχει από πάνω προς τα κάτω και όχι αντίθετα από τη φορά τους, γιατί υπάρχει ο κίνδυνος να αποδυναμωθεί η κόλλα που συγκρατεί τις τρίχες και να χαλάσουν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Περισσότερα Θέματα Ομορφιά
4 / position1: 430 / position2: 982
× PINK.GR
ΑΡΧΙΚΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
GET CONNECTED
Nextweb