Νέα (news) και πολύτιμες συμβουλές για την ομορφιά, τη μόδα, τον έρωτα, τις σχέσεις και tips για τη ζωή της σύγχρονης γυναίκας
Wellness

Ο γάμος, τα δώρα ή τα ταξίδια θα σε κάνουν πιο ευτυχισμένη;

Τι αποκάλυψε έρευνα για την ευτυχία των εμπειριών

Γράφει η ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΠΟΛΥΧΡΟΝΙΔΟΥ
Δημοσίευση ΝΟE 28, 2019

Ο γάμος, τα δώρα ή τα ταξίδια θα σε κάνουν πιο ευτυχισμένη;

Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε διαπιστώθηκε πως πιο πολύ από το άλλο μας μισό, μάλλον μας χαροποιεί ένα συναρπαστικό ταξίδι! Σχεδόν οι μισοί από τους ερωτηθέντες δήλωσαν ότι το να συζούν με τον σύντροφό τους δεν τους γεμίζει συναισθηματικά όσο τα ταξίδια.

Το 45% ισχυρίστηκε ότι η σχέση τους δεν τους έδωσε τόσο μεγάλη συναισθηματική χαρά και ικανοποίηση όσο τα ταξίδια. 

Φαίνεται ότι οι άνθρωποι είναι έτοιμοι να θυσιάσουν τα γούστα τους αν είναι να αποκτήσουν νέες ταξιδιωτικές εμπειρίες. Για παράδειγμα, το 56% των ερωτηθέντων προτίμησαν να κάνουν διακοπές, αντί να αγοράσουν νέα ρούχα ή gadgets και το 48% είναι έτοιμο να αναβάλει την ανακαίνιση στο σπίτι για να ταξιδέψει.

Το πιο περίεργο όμως, μέρος αυτής της μελέτης είναι ότι το 49% των ερωτηθέντων δήλωσε ότι αισθάνθηκαν μεγαλύτερη χαρά όταν σχεδίαζαν και έκαναν διακοπές σε σχέση με την ημέρα του γάμου τους!

Αποδείχθηκε επίσης ότι οι άνθρωποι πλέον προτιμούν να αποκτήσουν νέες εμπειρίες περισσότερο από το να αποκτήσουν περισσότερα υλικά πράγματα. Το 70% των ερωτηθέντων δήλωσε ότι οι διακοπές τους παρέχουν μια ικανοποίηση που διαρκεί πολύ περισσότερο από την ευτυχία που έχουν όταν αγοράσουν π.χ. ένα κινητό.

Περισσότερα Θέματα Wellness
× PINK.GR
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ NEWSLETTER
GET CONNECTED
Nextweb