ΥΓΕΙΑ

Παραπάνω ύπνος ή περισσότερη δουλειά: Τι είναι καλύτερο για την υγεία;

Οι έρευνες μίλησαν ξανά
Γράφει η ΝΕΛΗ ΣΤΑΘΑΚΙΔΟΥ
Παραπάνω ύπνος ή περισσότερη δουλειά: Τι είναι καλύτερο για την υγεία;

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Είναι επιστημονικά αποδεδειγμένο εδώ και δεκαετίες ότι αν θέλεις να διατηρήσεις υγιή τον οργανισμό σου πρέπει να κοιμάσαι 8 ώρες την ημέρα και να γυμνάζεσαι για τουλάχιστον μισή ώρα καθημερινά. Επιπλέον, πρέπει να ενυδατώνεσαι επαρκώς και να τρέφεσαι σωστα.

Η ζωή σου όμως έχει και ένα κομμάτι που ονομάζεται δουλειά και που περνάς αρκετές ώρες της ημέρας σου εκεί. Φυσικά και προσπαθείς να χωρέσεις όλες τα δραστηριότητες και τις υποχρεώσεις σου μέσα στο 24ωρο και πολλές φορές θα κοιμηθείς λιγότερο από όσο σου χρειάζεται, αλλά από την άλλη δεν θέλεις να χάνεις και τον χρόνο σου.

Βέβαια είναι πιο σωστό για την υγεία σου να κοιμάσαι λιγότερο για να κάνεις όσα θέλεις ή δεν πρέπει να παραλείπεις τις απαραίτητες ώρες ξεκούρασης ότι και αν συμβαίνει;

Συμφώνα με ερευνητές του πανεπιστημίου της Utah, τόσο ο επαρκής ύπνος όσο και η καθημερινή ή συστηματική άσκηση συμβάλλουν στην καλή σωματική και ψυχική υγεία του οργανισμού. Μάλιστα, μελέτη που δημοσίευσαν πάνω στο θέμα απέδειξε ότι αν κοιμάσαι το λιγότερο 7 ώρες καθημερινά, ο οργανισμός σου θα σου επιτρέπει να γυμνάζεσαι περισσότερο και με μεγαλύτερη ένταση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Πιο συγκεκριμένα, αυτή η σχέση ύπνου και άσκησης φαίνεται ότι βοηθά και τα άτομα που υποφέρουν από αϋπνίες, αφού όσοι από αυτούς που συμμετείχαν στην έρευνα ακολούθησαν αυτόν τον τρόπο ζωής και είδαν τον ύπνο τους να βελτιώνεται.

Όμως αυτή δεν είναι η πρώτη έρευνα που αναφέρεται στη σχέση ύπνου και άσκησης και στα θαυματουργά της αποτελέσματα, αφού στο παρελθόν δεκάδες ήταν οι μελέτες που έδειξαν τα ευεργετικά αποτελέσματα αυτής της εξίσωσης στον οργανισμό.

Αυτό που μπορείς να κάνεις λοιπόν αν θέλεις να βελτιώσεις ακόμα περισσότερο την υγεία σου, είναι να ξεκινήσεις να θυσιάζεις μια ώρα από τον ύπνο σου 2 ή 3 φορές την εβδομάδα ώστε να πηγαίνεις νωρίτερα στο γυμναστήριο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Περισσότερα Θέματα Wellness
5 / position1: 594 / position2: 1138
× PINK.GR
ΑΡΧΙΚΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
GET CONNECTED
Nextweb