ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ

Συγκατοίκηση: 4+1 ερωτήσεις που πρέπει να κάνεις πριν προχωρήσεις

Είσαι έτοιμος για αυτό το βήμα ή καλύτερα να μείνεις μόνος;
Γράφει η ΝΕΛΗ ΣΤΑΘΑΚΙΔΟΥ
Συγκατοίκηση: 4+1 ερωτήσεις που πρέπει να κάνεις πριν προχωρήσεις

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η συγκατοίκηση είναι μια πολύ διαδεδομένη συνήθεια στο εξωτερικό, καθώς ο κόσμος δεν μπορεί να συντηρήσει ένα ολόκληρο σπίτι και άρα μοιράζεται την ίδια στέγη με άλλους ανθρώπους, όπως φυσικά και τα έξοδα της κατοικίας.

Φαίνεται όμως ότι και στην Ελλάδα η συγκατοίκηση αρχίζει να γίνεται αρκετά δημοφιλής κυρίως ανάμεσα στις νεότερες ηλικίες, οι οποίες την θεωρούν μάλιστα και κάτι διασκεδαστικό και την προτιμούν και λόγους παρέας, πέρα από τα λιγότερα έξοδα.

Υπάρχουν ορισμένα πρακτικά θέματα όμως που πρέπει να διευκρινίσεις πριν προχωρήσεις σε μια συγκατοίκηση, αφού οι υποχρεώσεις όπως τα κοινά έξοδα και οι δουλειές του σπιτιού πρέπει να μοιράζονται σε όλους.

Παρακάτω θα διαβάσεις τις 5 ερωτήσεις που πρέπει να κάνεις οπωσδήποτε πριν μπεις στη διαδικασία της συγκατοίκησης.

Ερώτηση 1: Ποιος πληρώνει τι;

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Πως ακριβώς μοιράζονται τα έξοδα του σπιτιού; Με ποιον τρόπο πληρώνονται οι λογαριασμοί και όλες οι οικονομικές υποχρεώσεις του σπιτιού; Το ενοίκιο είναι ίδιο για όλους; Πρέπει να έχεις ξεκάθαρο το ποσό που σου αντιστοιχεί όσον αφορά τους λογαριασμούς σου.

Ερώτηση 2: Είναι όλα τα ονόματα στο συμβόλαιο;

Θα πρέπει να ξέρεις αν το όνομα σου αναγράφεται στο συμβόλαιο ενοικίασης του σπιτιού.

Ερώτηση 3: Όσον αφορά το φαγητό και το ψυγείο, πως θα χωρίζονται;

Θα έχετε κοινό ψυγείο και θα τρώει ο καθένας ότι θέλει ή χωρίζετε τα προϊόντα σας στα ράφια και θα ετοιμάζετε ξεχωριστά γεύματα;

Ερώτηση 4: Σχετικά με τους καλεσμένους, πως θέλετε να το διαχειριστείτε;

Είναι καλό να συζητήσεις με τον ή τους συγκάτοικος σου το αν θα δέχεστε κόσμο στο σπίτι και υπό ποιες προϋποθέσεις, ώστε να μπορείτε να ζείτε αρμονικά και χωρίς παρεξηγήσεις.

Ερώτηση 5: Ποιος είναι ο σκοπός που συγκατοικείς;

Το κάνεις γιατί θέλεις να μαζέψεις χρήματα; Το κάνεις γιατί θέλεις να μείνεις με τους φίλους σου και να έχετε την παρέα σας; Καλό είναι να δεις το γιατί συγκατοικείς ώστε να προετοιμαστείς για την συμβίωση με άλλους ανθρώπους, που δεν είναι και το πιο εύκολο πράγμα.

 

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Περισσότερα Θέματα Wellness
9 / position1: 237 / position2: 872
× PINK.GR
ΑΡΧΙΚΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
GET CONNECTED
Nextweb