ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Φτιάξε homemade δίχρωμη panacotta raspberry

Δεν θέλει κόπο, θέλει τρόπο!

Φτιάξε homemade δίχρωμη panacotta raspberry

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η Melisoula ετοίμασε μια συνταγή που θα λάτρευε και ένας Ιταλός! Η πλούσια κρέμα πανακότας στη βάση έγινε αυτή τη φορά με κρέμα γάλακτος, όπως την κάνουν παραδοσιακά στην Ιταλία και από πάνω μια στρώση με ζελέ από raspberries σε έντονο ροζ χρώμα!

YΛΙΚΑ

Για το ζελέ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

500 γρ. κατεψυγμένα raspberries

30 γρ. ζάχαρη άχνη

1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας

1 φακελάκι ζελατίνη σε σκόνη

Για την πανακότα

250 ml κρέμα γάλακτος (35% λιπαρά)

125 ml φρέσκο γάλα

1 φακελάκι ζελατίνη σε σκόνη

50 γρ. ζάχαρη

1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας

2 κουταλιές σούπας σιρόπι από raspberries (απ΄ αυτό που θα φτιάξουμε για το ζελέ)

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Για το ζελέ: Σε μπολ βάζουμε 50 ml νερό και ρίχνουμε μέσα τη ζελατίνη. Ανακατεύουμε και αφήνουμε για 5 λεπτά.

Αφού ξεπαγώσουν τα raspberries τα πολτοποιούμε στο μούλτι, τα περνάμε από ψιλή σήτα και τα βάζουμε σε μικρή κατσαρόλα μαζί με τη ζάχαρη.

Βράζουμε σε μέτρια φωτιά για 5 λεπτά και αποσύρουμε. Αφού αφαιρέσουμε 2 κουταλιές σούπας (τις κρατάμε στην άκρη) προσθέτουμε τη βανίλια και τη διαλυμένη ζελατίνη και ανακατεύουμε καλά. Αφήνουμε το ζελέ στην άκρη , να πέσει λίγο η θερμοκρασία του. Και πάμε να φτιάξουμε την πανακότα.

Για την πανακότα: Σε μπολ βάζουμε 50 ml νερό και ρίχνουμε μέσα τη ζελατίνη. Ανακατεύουμε και αφήνουμε για 5 λεπτά.

Ρίχνουμε τη κρέμα γάλακτος μαζί με το γάλα και τη ζάχαρη σε μικρή κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά μέχρι να ζεσταθούν χωρίς όμως να κοχλάσουν. Αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε τη βανίλια και τη ζελατίνη και ανακατεύουμε καλά. Προσθέτουμε τις 2 κουταλιές από το σιρόπι και ανακατεύουμε. Μοιράζουμε την πανακότα σε ατομικά φορμάικα ή μπολάκια και τα τοποθετούμε στο ψυγείο ..Αφού πήξει η πανακότα ρίχνουμε από πάνω από το ζελέ και τα βάζουμε ξανά στο ψυγείο .

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Περισσότερα Θέματα Wellness
19 / position1: 361 / position2: 408
× PINK.GR
ΑΡΧΙΚΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
GET CONNECTED
Nextweb