ΥΓΕΙΑ

Γλιτώστε από τις εποχικές αλλεργίες καθαρίζοντας με αυτόν τον τρόπο

Γιατί είναι πραγματικά ανυπόφορες

Γλιτώστε από τις εποχικές αλλεργίες καθαρίζοντας με αυτόν τον τρόπο

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Τώρα που η άνοιξη ήρθε οι αλλεργίες κάνουν την εμφάνιση του και τρελαίνουν τον κόσμο. Σχεδόν όλο και κάποιος από την οικογένεια έχει μια εποχική αλλεργία που του δημιουργεί ενοχλητικά συμπτώματα όπως το συνάχι και το φτέρνισμα, τα δάκρυα στα μάτια ή εξανθήματα και δερματικούς ερεθισμούς.

Ειδικά δε αν έχετε κατοικίδια και φυτά στο σπίτι, το μπαλκόνι ή τον κήπο σας, τότε οι πιθανότητες αλλεργίας είναι ακόμα πιο αυξημένες. Υπάρχουν όμως τρόποι και υλικά με τα οποία μπορείτε να καθαρίζετε τον προσωπικό σας χώρο ώστε να μειώσετε τον κίνδυνο εμφάνισης αλλεργιών.

Φυσικά και ο τακτικός εβδομαδιαίος καθαρισμός του σπιτιού είναι ένα πολύ σημαντικό βήμα στην καταπολέμηση της εμφάνισης τους. Σε περίπτωση δε που δεν καθαρίζετε συχνά το σπίτι σας, η προστατευτική μάσκα προσώπου κατά τη διάρκεια της καθαριότητας είναι απαραίτητη, λόγω της συσσωρευμένης σκόνης που υπάρχει στον χώρο και η οποία εντείνει τα αλλεργικά συμπτώματα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Επιπλέον, πρέπει να μάθετε να χρησιμοποιείτε τα κατάλληλα εργαλεία και καθαριστικά προϊόντα για να παγιδεύσετε τα αλλεργιογόνα και να αποτρέψετε την έκθεσή σας σε χημικά τα οποία μπορεί να σας επηρεάσουν αρνητικά.

Τα καλύτερα εργαλεία καθαρίσματος για όσους έχουν αλλεργίες

1. Σκούπα: Χρησιμοποιήστε διπλή σακούλα στον κάδο της σκούπας σας για να παγιδεύσετε όσο το δυνατόν περισσότερη σκόνη. Για σκούπες που δεν έχουν προστατευτική σακούλα, καθαρίστε τις συχνά και πλύνετέ τις.

2. Καθαριστικά υφασμάτων: Αυτές οι ειδικές σκούπες, καθαρίζουν και σκοτώνουν τα μικρόβια και τους μικροοργανισμούς κατά 99.9% από τις επιφάνειες των υφασμάτων.

3. Επαναχρησιμοποιούμενα ειδικά πανάκια: Τα πανάκια με microfiber είναι πολύ καλύτερα από ότι τα βαμβακερά ή χάρτινα πανάκια καθαρισμού. Αυτά τα εργαλεία μπορούν να πλυθούν και να επαναχρησιμοποιηθούν πολλές φορές και επίσης συλλέγουν πολύ αποτελεσματικά τη σκόνη.

4. Ξεσκονόπανα: Τα συνθετικά πανάκια ξεσκονίσματος μιας χρήσης που μαγνητίζουν τη σκόνη με το στατικό ηλεκτρισμό είναι ιδανικά για όσους πάσχουν από αλλεργίες.

5. Προστατευτικές μάσκες και γάντια; Αποφύγετε τα λάτεξ γάντια ωστόσο καθώς δημιουργούν ερεθισμούς στην επιδερμίδα.

Τα καλύτερα προϊόντα καθαρισμού για τη μείωση της εμφάνισης των αλλεργιών

Δυστυχώς κάποια προϊόντα καθαρισμού μπορούν να προκαλέσουν ερεθισμό και συμπτώματα αλλεργίας. Επιλέξτε καθαριστικά προϊόντα τα οποία περιέχουν όσο το δυνατόν λιγότερα χημικά συστατικά. Αυτό είναι πολύ σημαντικό για την αποφυγή της αλλεργίας. Tα συστατικά που θα πρέπει αποφύγετε αν τα δείτε στην ετικέτα του καθαριστικού προϊόντος είναι τα εξής:

  • Αμμωνία
  • D-limonene
  • Φολμαδεϋδη
  • Sodium hypochlorite
  • Sodium lauryl sulfate

Αναζητείστε καθαριστικά με φυσικά συστατικά όπως για παράδειγμα ξύδι, μαγειρική σόδα και χυμό λεμονιού.

Υπνοδωμάτιο

Στο υπνοδωμάτιο περνάτε αρκετές ώρες της ημέρας μας και περιτριγυρίζεστε από πολλές επιφάνειες, οι περισσότερες απαλές ή χνουδωτές. Γι’ αυτό είναι σημαντικό να το καθαρίζετε σε εβδομαδιαία βάση. Τα σεντόνια και τα σκεπάσματα χρειάζεται να πλένονται μία φορά την εβδομάδα με ζεστό νερό. Αν έχετε έντονο πρόβλημα με αλλεργία, μην απλώνετε έξω τα σεντόνια σας, γιατί είναι ευκολότερο να γεμίσουν γύρη. Όσο για το δωμάτιο, ξεσκονίστε δύο φορές την εβδομάδα τις επιφάνειες ώστε να μην έρχεστε σε επαφή με σκόνη.

Μπάνιο

Τα πιο επικίνδυνα αλλεργιογόνα βρίσκονται στο μπάνιο, η μούχλα και η υγρασία δηλαδή. Χρησιμοποιήστε τα κλασικά καθαριστικά, χωρίς πολλά αρώματα και προσέξτε στην ανάμιξη των χημικών ουσιών. Για να αφαιρέσετε τη συσσωρευμένη υγρασία (μούχλα), αναμίξτε τρία μέρη νερού με ένα μέρος χλωρίνης. Αφήστε το διάλυμα στο σημείο για περίπου 10 λεπτά, ύστερα τρίψτε και στο τέλος ξεπλύνετε καλά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Περισσότερα Θέματα Wellness
15 / position1: 318 / position2: 966
× PINK.GR
ΑΡΧΙΚΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
GET CONNECTED
Nextweb