ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Tρία έθνικ πιάτα για να απογειώσεις το δείπνο σου

Παμε κουζίνα!

Tρία έθνικ πιάτα για να απογειώσεις το δείπνο σου

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Κάλεσες φίλους στο σπίτι αλλά έχεις βαρεθεί να κάνεις τα ίδια και τα ίδια φαγητά; Tρία έθνικ πιάτα για να απογειώσεις το δείπνο σου!

Κινέζικα noodles με λαχανικά

Noodles συσκευασμένα
1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένο
2 φλιτζάνια μανιτάρια, κομμένα σε φέτες
1 κόκκινη πιπεριά
1 καρότο
1/2 φλιτζάνι μπιζέλια
3 φλιτζάνια σπανάκι

Για τη σάλτσα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

2 κουταλιές της σούπας σάλτσα σόγιας
2 κουταλάκια του γλυκού ζάχαρη
1 κουταλάκι του γλυκού σησαμέλαιο
1/2 κουταλάκι του γλυκού τζίντζερ

Προσθέστε και λίγο τσίλι!

Βράστε τα noodles. Βάλτε τα υλικά σε ένα γουόκ (ή ένα τηγάνι), μαγειρέψτε τα μαζί με τα noodles, τα οποία προσθέτετε όταν είναι έτοιμα και βρασμένα. Φτιάξτε στο πλάι τη σάλτσα, την οποία προσθέτετε σιγά σιγά, όσο τα noodles μαγειρεύονται.

Tαϊλανδέζικο φιλέτο ψαριού

1/2 κόκκινο τσίλι χωρίς τους σπόρους, ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο
4 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
1 κουταλιά της σούπας φρέσκο ​​τριμμένο τζίντζερ
1/3 φλιτζάνι σάλτσα σόγιας
1/2 κουταλάκι του γλυκού σησαμέλαιο
2 κουταλιές καφέ και μια χούφτα ζάχαρη
κόλιανδρος

Προθερμάνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς. Βάλτε τα φιλέτα ψαριού σε τηγάνι με λίγο λάδι και έπειτα τοποθετήστε τα σε λαδόκολλα με τα υπόλοιπα υλικά. Κλείστε καλά τη λαδόκολλα και ψήστε το για 10-12 λεπτά. Έπειτα προσθέστε λίγο κόλιανδρο για διακόσμηση!

Ινδικό κάρι με κοτόπουλο και ρύζι

Υλικά
4 φιλέτα κοτόπουλου, σε κύβους
1 κουτ. σούπας βούτυρο
2 κρεμμύδια χοντροκομμένα
3 κουτ. σούπας μίγμα μπαχαρικών tikka masala ή garam masala
2 πιπεριές Φλωρίνης μέτριες, σε κομμάτια
2 κουτ. σούπας σησαμέλαιο
400γρ. ντοματάκια κονκασέ
6 φλιτζάνια ρύζι μπασμάτι
2 κουτ. σούπας ντοματοπελτέ, διαλυμένο σε 100ml νερό
2 κουτ. σούπας chutney μάνγκο (προαιρετικά)
75ml κρέμα γάλακτος
100ml γιαούρτι στραγγιστό
αλατοπίπερο

Διαδικασία

Ρίχνετε το σησαμέλαιο, το βούτυρο και τα κρεμμύδια σε ένα μεγάλο τηγάνι και τα σοτάρετε για 10 λεπτά. Ρίχνετε μέσα το tikka masala και τις πιπεριές και μαγειρεύετε για άλλα 5 λεπτά. Προσθέτετε τους κύβους του κοτόπουλου και ανακατεύετε καλά να καλυφθούν από τα μπαχαρικά. Ψήνετε για 5 λεπτά και έπειτα ρίχνετε το κονκασέ, το ντοματοπελτέ και σκεπάζετε το σκεύος με το καπάκι του. Σιγοβράζετε το φαγητό για 20 λεπτά ή μέχρι να ψηθεί το κοτόπουλο σε βάθος, ανακατεύοντας πού και πού. Ρίχνετε τα υπόλοιπα υλικά και τέλος βράζετε το ρύζι σε άλλο σκεύος. Σερβίρετε μαζί.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Περισσότερα Θέματα Wellness
11 / position1: 232 / position2: 505
× PINK.GR
ΑΡΧΙΚΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
GET CONNECTED
Nextweb