The latest on fashion, beauty, celebrity style, entertainment, teen issues, videos and more from TeenVogue magazine on TeenVogue.com. Fashion starts here. Νέα (news) και πολύτιμες συμβουλές για την ομορφιά, τη μόδα, τον έρωτα, τις σχέσεις και tips για τη ζωή της σύγχρονης γυναίκας
Wellness

Η συνταγή της ημέρας: Μακαρόνια με κεφτεδάκια στο πήλινο

Ένα πεντανόστιμο και χορταστικό γεύμα


Δημοσίευση ΙΑΝ 21, 2019

Η συνταγή της ημέρας: Μακαρόνια με κεφτεδάκια στο πήλινο

Τα μακαρόνια είναι μια τροφή που λατρεύουν μικροί και μεγάλη και που μπορεί να συνδυαστεί με ένα κάρο υπέροχα άλλα υλικά. Σήμερα όμως η συνταγή της ημέρας τα θέλει στο φούρνο με κεφτεδάκια και λιωμένο τυρί στο πήλινο.

Ένα πεντανόστιμο και χορταστικό γεύμα που μπορείς κάλλιστα να μαγειρέψεις και στους καλεσμένους σου.

Τα υλικά που θα χρειαστείς είναι:

  • 1 πακέτο σπαγγέτι
  • 3 κεφαλάκια μοτσαρέλα, σε φέτες

Για τα κεφτεδάκια

  • 600γρ. κιμά μοσχαρίσιο
  • 1 κρεμμύδι ξυσμένο στον τρίφτη
  • 4 κουτ. σούπας κεφαλοτύρι τριμμένο
  • 3 φέτες ψωμί μουλιασμένο στο κρασί και στυμμένο, μόνο την ψίχα
  • 1 κουτ. σούπας βασιλικό ξερό, τριμμένο
  • 1 φλιτζάνι μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • αλάτι, πιπέρι
  • λίγο λάδι για το τηγάνισμα

Για τη σάλτσα ντομάτας

  • 600γρ. ντομάτα κονκασέ
  • 2 σκελίδες σκόρδο, σε φέτες
  • 1 φλιτζανάκι ελαιόλαδο
  • βασιλικό φρέσκο, ψιλοκομμένο
  • 1 κουτ. γλυκού βασιλικό ξερό
  • αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση:

Ξεκινάς ετοιμάζοντας τα κεφτεδάκια. Αναμιγνύεις όλα τα υλικά τους σε ένα μπολ και τα ζυμώνεις για 5 λεπτά. Ύστερα πλάθεις τη ζύμη σε μπαλίτσες μεγέθους όσο ένα μεγάλο καρύδι.

Αφού τελειώσεις με αυτό, ζεσταίνεις ένα αντικολλητικό τηγάνι στη φωτιά, προσθέτεις λάδι τόσο όσο να καλυφθεί ο πάτος του και τοποθετείς μια παρτίδα από τα κεφτεδάκια, πιέζοντάς τα λίγο να πλατύνουν ελαφρά. Τα γυρίζεις να ροδίσουν και από την άλλη πλευρά και τα βγάζειςστην άκρη. Επαναλαμβάνεις τη διαδικασία για όλα.

Στη συνέχεια, βάζεις να βράσουν τα μακαρόνια al dente και ετοιμάζεις τη σάλτσα της ντομάτας: Σοτάρεις ελαφρά το σκόρδο, προσθέτεις τη ντομάτα, τον ξερό βασιλικά, ανάλογο αλατοπίπερο και βράζεις μέχρι να δέσει η σάλτσα.

Έπειτα, ρίχνεις το φρέσκο βασιλικό και τα κεφτεδάκια στη σάλτσα και τα αφήνεις να πάρουν μια δυο βράσεις μαζί. Με μια τρυπητή κουτάλα βγάζεις τα κεφτεδάκια από τη σάλτσα και ρίχνεις στη σάλτσα τα στραγγισμένα μακαρόνια, τα οποία φυσικά ανακατεύεις.

Παράλληλα, προθερμαίνεις το φούρνο στους 180oC.Ξεκινάς να τοποθετείς μια στρώση με μακαρόνια σε 5-6 πήλινα ατομικά γιουβετσάκια, μετά τοποθετείς από πάνω τρία κεφτεδάκια κομμένα στη μέση και σκεπάζεις με μια στρώση από φέτες μοτσαρέλας. Κάνεις δεύτερη στρώση από μακαρόνια και κεφτεδάκια και τελειώνεις με φέτες μοτσαρέλας.

Τέλος, ψήνεις τα πήλινα στον προθερμασμένο φούρνο μέχρι να λιώσει το τυρί και σερβίρεις τα γιουβετσάκια μέσα σε πιάτα.

Καλή σου όρεξη!

Περισσότερα Θέματα Wellness
× PINK.GR
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ NEWSLETTER
GET CONNECTED
Nextweb