LOVE MARATHON: TIPS - ΙΔΕΕΣ ΓΙΑ ΔΩΡΑ - ΑΝΑΤΡΕΠΤΙΚΑ ΡΕΠΟΡΤΑΖ - QUIZ ΣΧΕΣΕΙΣ
ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Ζει το καμάκι; Πώς φλερτάρoυμε σήμερα

Μιλώντας ανοιχτά για το φλερτ: Online ή offline;
Γράφει η ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΠΟΛΥΧΡΟΝΙΔΟΥ
Ζει το καμάκι; Πώς φλερτάρoυμε σήμερα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Την εποχή του emoji, του "Διαβάστηκε" και του block, ανάμεσα σε χιλιάδες status και κρυμμένες ανασφάλειες, εν μέσω κρίσης, υπάρχει άραγε χώρος για φλερτ; Kαι αν ναι, που ζει το καμάκι; Eντός ή εκτός ψηφιακού κόσμου; Ρωτήσαμε 8 άτομα και μας απάντησαν τα παρακάτω, χωρίς φόβο.

Εβίτα, 31: Τελευταία φορά που με φλέρταραν μου φίλησαν το χέρι αν εχεις το θεό σου, πόσο ολντσκουλιά! Άλλη μια φορά, χορεύαμε σενα μαγαζί κι ενας πιτσιρικάς ψιθύρισε στ' αυτί μου "μου αρέσεις πολύ"! Online τώρα, με φλέρταραν πρόσφατα με την υπερβαρετή ατάκα "τι κάνεις". Ας καταργηθεί αυτη η φράση να τελειώνουμε λίγο. Ναι, έχω προσεγγίσει κι εγώ άτομο λίγο offline και λίγο online. Γνωριστήκαμε έξω, τον έψαξα στο Facebook, του έκλεισα ραντεβού και εν τέλει, παντρευτήκαμε.

Γεωργία, 33: Eντάξει τι να σου πω, ότι με φλέρταρε τύπος 3 μήνες στο Facebook καθημερινά και όταν τον είδα έξω και τον χαιρέτησα έκανε πως δεν με ήξερε; Ή πως όταν εκείνο το βράδυ γύρισε σπίτι ΜΟΥ ΕΣΤΕΙΛΕ κανονικά στο chat; Δεν ξέρω τι συμβαίνει πάντως εγώ πρόλαβα και μια εποχή που οι άντρες μας φλερτάρανε έξω. Πλέον έχουν βρε ι την εύκολη λύση και στέλνουν σε όλες μας τα ίδια. Δεν ξεχωρίζουν καμία, όποια τσιμπήσει. 

Online με φλέρταραν πρόσφατα με την υπερβαρετή ατάκα "τι κάνεις". Ας καταργηθεί αυτη η φράση

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ειρήνη, 28: Τελευταία φορά λοιπόν η αλήθεια είναι ότι ξεκίνησε από τα social, αλλά πολύ άμεσα φύγαμε από τον εικονικό κόσμο, ήπιαμε ούζο και φάγαμε σοκολάτ. Δέχομαι online ροπές από παντού! Αν με έχουν φλερτάρει έξω; Θέλει μέγαλο flashback τώρα! Έξω, να είμαστε εντελώς άγνωστοι και όχι φίλοι σε social media έχει πάνω από 4 χρόνια, φοιτητικές επoχές. Τότε λοιπόν θυμάμαι προσεγγίσεις για καφέ, φαγητό, σκηνικά πιο προσωπικα που σου έδιναν τη δυνατότητα να γνωρίσεις έναν άνθρωπο και όχι να τον παρατηρείς από ένα προφίλ. (Βέβαια αν τώρα κανείς διαβάσει αυτές τις απαντήσεις και πει μα εγώ τη φλέρταρα, να δηλώσω ότι καμία φορά δε το καταλαβαίνω ίσως και πολλές ειδικότερα αν δεν είναι ξεκάθαρο γιατί πάντα έχω μια δίαθεση να χιουμορίζω τις συζήτησεις με τους ανθρώπους). Γι αυτό θέλω να σας φωνάξω πολύ πολύ δυνατά σε όλους έσας που διαβάζετε αυτό το άρθρο, αγόρια και κορίτσια, σταματήστε να στέλνετε στα social media. Κοιτάξτε γύρω σας τους ανθρώπους και αν κάποιος σας ενδιαφέρει πάρτε βαθιά ανάσα και μιλήστε του!

Mε φλέρταρε τύπος 3 μήνες στο Facebook καθημερινά, και όταν τον είδα έξω, έκανε πως δεν με ήξερε

Άρης, 27: Τελευταία φορά με φλέρταραν μέσω Instagram. Προσπάθησαν να μου πιάσουν την κουβέντα, αλλά είδαν ότι δεν ανταποκρίθηκα και το έληξαν εκεί. Έξω, στον πραγματικό κόσμο, δε μου είπαν κάτι. Απλώς εκείνη την ώρα χόρευα σε club. Με πλησίασε και χόρεψε μαζί μου. Κάποια στιγμή πήρε το τσιγάρο μου και με φίλησε. Φλέρταρα κι εγώ. Ειδικά online είναι πλέον πολύ εύκολο πλέον. Μέσω social media ή dating apps. Από κοντά, δεν είμαι από τους τύπους που θα πάει σε κάποιον άγνωστο σε ένα club και θα του πιάσει την κουβέντα. Αν τύχαινε βέβαια να είμαι σε μια παρέα και να δω ένα πρόσωπο που να μου αρέσει θα του έπιανα τη συζήτηση εκεί και θα προσπαθούσα να κερδίσω το ενδιαφέρον του. Βέβαια, τώρα που έχω σταθερή σχέση συνεχίζω να φλερτάρω μαζί του γιατί πιστεύω ότι έτσι κρατιέται και μια σχέση ζωντανή.

Μαρία, 32: Λοιπόν, πρέπει να παραδεχτώ δημοσίως ότι το online φλερτ είναι το αγαπημένο μου. Θεωρώ ότι είναι πολύ πιο πνευματώδες, τολμηρό και ελεύθερο, επειδή έχεις χρόνο να σκεφτείς κάτι έξυπνο και δεν χρειάζεται ο άλλος να βλέπει ότι κοκκινίζεις από ντροπή. Havig said that, νομίζω ότι ο χρόνος που έχω περάσει φλερτάροντας online είναι περίπου ίσως με τον χρόνο που έχω κοιμηθεί την τελευταία 5ετία. Το βασικό εργαλείο είναι το Facebook, όπου όλα ξεκινάνε με ένα friend request, είτε από κάποιον που σε έχει δει μία δυο φορές και σε ανακαλύπτει, είτε από κάποιον που περνάει το προφίλ σου από μπροστά του και του φαίνεται ενδιαφέρον. Both legit. Πιο πρόσφατα, μου έτυχε το δεύτερο. Ευτυχώς, όσο ενδιαφέρουσα του φάνηκα εγώ, άλλο τόσο ενδιαφέρον μου φάνηκε εκείνος.

Ξεκίνησε με sticker που χαιρετάει και ένα "Πώς πάνε τα πράγματα" και ακολούθησε μία τυπική φιλική συνομιλία. Έναν μήνα μετά, επανήλθε και μου ζήτησε να πάμε για καφέ. Το φλερτ συνεχίστηκε διαδικτυακά και μετά τον καφέ και τρεις μέρες μετά φτάσαμε στο να έχουμε δικά μας inside jokes.

Το online φλερτ είναι πολύ πιο πνευματώδες, τολμηρό και ελεύθερο, επειδή έχεις χρόνο να σκεφτείς κάτι έξυπνο

Εγώ γενικά φλερτάρω από χόμπι. Χωρίς απαραίτητα να με ενδιαφέρει κάποιος πολύ, φλερτάρω σχεδόν αντανακλαστικά. Online φλερτάρω κυρίως ανθρώπους που ήδη γνωρίζω, έξω φλερτάρω κυρίως αγνώστους, ανθρώπους που γνωρίζω για πρώτη φορά. Δεν θυμάμαι εάν έχω πλησιάσει εντελώς στο άσχετο κάποιον για να τον φλερτάρω (νομίζω πως όχι), αλλά αυτό που παραδοσιακά συμβαίνει είναι να ανταποκρίνομαι στο φλερτ του άλλου.

Έτσι κι αλλιώς, το σωστό φλερτ θέλει τουλάχιστον δύο. Έχω την αίσθηση ότι το φλερτ έξω, έχει κάνει comeback, κερδίζοντας έδαφος έναντι του διαδικτυακού. Οπότε τα περιστατικά είναι όλο και συχνότερα.  Προχθές, ένας κύριος γύρω στα 40 με σταμάτησε στον δρόμο και μου έδωσε "Συγχαρητήρια". Όταν τον ρώτησα γιατί, μού απάντησε "που υπάρχεις ανάμεσά μας". Γλυκούλης. Το περασμένο Σάββατο είμαι σε ένα μαγαζί και κάποια στιγμή με πλησιάζει κάποιος και με ρωτάει "Do you speak English?", λέω "ναι" και μου λέει "You look very nice". Μετά από πέντε λεπτά ήρθε ξανά κρατώντας ένα ποτήρι σαμπάνια για να με κεράσει. Γεννημένος στην Τουρκία, μεγάλωσε και ζει στη Ζυρίχη. Να μη σας τα πολυλογώ, μηνύματα, καφές, φαγητό, αν γίνει τίποτα άλλο θα πάρετε προσκλητήριο.

Γιώργος, 26: Δεν μπορώ να φλερτάρω online γιατί δεν ξέρω ποτέ τι να πω, οπότε δεν το κάνω. Φροντίζω όμως αυτό που ξεκινάω από κοντά - πάντα γνωρίζω άτομα μέσω κοινών γνωστών- να το συνεχίσω online από την άνεση του καναπέ μου. Οι γυναίκες δεν μας την πέφτουν ποτέ έξω όμως, μόνο online και κυρίως οι μικρές ηλικίες. Ειδικά οι μικρές, είναι εντελώς ακομπλεξάριστες σε σημείο που απορείς.

Ελένη, 33: Με φλέρταραν πριν από δύο μέρες, μέσα σε ένα αυτοκίνητο εν μέσω επαγγελματικής αποστολής πολύ διακριτικά, αλλά με πολύ όμορφο τρόπο και αρκετά ευγενικό για τα δεδομένα της εποχής. Μου είπαν ότι έχω έναν ιδιαίτερο τρόπο να μιλάω για τα πράγματα κι ότι είναι ωραία η βόλτα μαζί μου. Συνήθως on line με προσεγγίζουν ή πολύ ρομαντικά ή πολύ χυδαία! Δυστυχώς στο διαδίκτυο δεν υπάρχουν μέτρα, αλλά άκρα. Κι επειδή το θεωρώ ιδιατέρως προσβλητικό να σε φλερτάρει κάποιος μόνο διαδικτυακό, προτιμώ να το αποφεύγω κι όταν συμβαίνει να μην το ενθαρρύνω! Kαι φυσικά με έχουν φλερτάρει έξω.

Αν δεν σε φλερτάρουν έξω, τότε που;

Αν δεν σε φλερτάρουν έξω, τότε που; Με πλησιάσαν κερνώντας με ένα σφηνάκι τεκίλα. Είμαι αλλεργική κι έτσι αναγκάστηκαν να με ξανακεράσουν και μετά βρεθήκαμε να μιλάμε για ώρες μέχρι το ξημέρωμα για μικρά, καθημερινά πράγματα. Οι ατάκες είχαν κάτι ξεχωριστό, είχαν μια άτυπη κόντρα και ήταν πολύ ιντριγκαδόρικο αυτό, αν και ψυχοφθόρο σε έναν βαθμό. Γυναίκες και άνδρες στην εποχής μας δείχνουμε το ενδιαφέρον μας ο καθένας με τον τρόπο που θεωρεί ότι τον καλύπτει, του ταιριάζει και τον αφορά. Πάντα φλερτάρω σε χώρους, σε κοινές παρέες και όχι στο Facebook. Έχω συνεχίσει και διατηρήσει φλερτ όμως μέσα από το Facebook όπως όλοι μας θεωρώ και δεν το θεωρώ άσχημο, αν και εφόσον έχεις ήδη γνωρίσει κάποιον και βγαίνεις μαζί του. 

Δημήτρης, 32: Όταν βγαίνω έξω, σε πλησιάζω, και δεν κάνεις καν τον κόπο να μου απευθύνεις το λόγο, ή όταν σε κερνάω και δεν μου μιλάς καν, τι να κάνω; Σταματάω να προσπαθώ! Αλήθεια τώρα, τι έχετε πάθει οι γυναίκες και δεν θέλετε να σας μιλάμε; Εμείς φταίμε που δεν σας φλερτάρουμε; Φυσικά και έχω πλησιάσει κοπέλα και online και offline, άλλοτε πέτυχε άλλοτε όχι, αλλά το θέμα είναι πως μπορείτε κι εσείς να μας πλησιάζετε, δεν χρειάζεται να τα περιμένετε όλα από εμάς. Και να μας μιλάτε που και που.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Περισσότερα Θέματα Pink
10 / position1: 297 / position2: 1402
× PINK.GR
ΑΡΧΙΚΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
GET CONNECTED
Nextweb