
Η Αθηνά Ωνάση έβαλε ένα τεράστιο ποσό σε μια επιχείρηση που γνώριζε καλά, επειδή κινούνταν για χρόνια στον λαμπερό κόσμο της διεθνούς ιππασίας. Σήμερα θέλει να αποχωρήσει, αλλά θεωρεί ότι δεν έχει την πλήρη εικόνα για το πού πήγαν τα χρήματά της.
Ο Γιαν Τοπς δεν είναι ένας τυχαίος επιχειρηματίας. Είναι πρώην ολυμπιονίκης, ισχυρό όνομα της ιππασίας και ο άνθρωπος πίσω από διοργανώσεις όπως το Global Champions Tour. Πρόκειται για έναν κόσμο γεμάτο πανάκριβα άλογα, ιδιωτικά τζετ, βασιλικές οικογένειες, κληρονόμους και δισεκατομμυριούχους που συναντιούνται σε αγώνες από το Μονακό μέχρι το Παρίσι και τη Ντόχα.
Η Αθηνά Ωνάση ζει μέσα σε αυτό το περιβάλλον εδώ και χρόνια. Η ιππασία υπήρξε η μεγάλη της αγάπη και ο Τοπς παρουσιαζόταν ως φίλος, μέντορας και έμπιστος συνεργάτης της.
Το 2022, μέσω της εταιρείας της Corvallis, η Ωνάση πλήρωσε περίπου 63 εκατομμύρια ευρώ για να αποκτήσει το 25% της JT Sports, της εταιρείας που συνδέεται με τις μεγάλες ιππικές διοργανώσεις του Τοπς. Η επένδυση έμοιαζε ιδανική: πολυτελή events, ισχυροί χορηγοί και ένα άθλημα στο οποίο η ίδια είχε προσωπική σχέση και εμπειρία.
Σύμφωνα, όμως, με όσα υποστήριξε η πλευρά της, τα μεγάλα κέρδη που αναμένονταν δεν εμφανίστηκαν. Αντίθετα, υπήρξαν ζημιές, ενώ η Ωνάση θεωρεί ότι δεν λάμβανε αρκετές πληροφορίες για την πραγματική οικονομική κατάσταση της εταιρείας. Όταν επιχείρησε να πουλήσει το ποσοστό της, η συμφωνία δεν προχώρησε. Οι δύο πλευρές φέρονται μάλιστα να συμφωνούν ότι η επένδυσή της αξίζει σήμερα λιγότερο από τα 63 εκατομμύρια που πλήρωσε.
Έτσι, μια σχέση που ξεκίνησε ανάμεσα σε αγώνες, άλογα εκατομμυρίων και κοσμικές εμφανίσεις κατέληξε στα δικαστήρια του Άμστερνταμ. Προς το παρόν δεν υπάρχει τελική απόφαση. Το δικαστήριο πρότεινε διαμεσολάβηση, ώστε οι δύο πλευρές να προσπαθήσουν να βρουν συμβιβασμό



