SKIN CARE

3+1 skincare tips για το καλοκαίρι από ειδικούς

Ειδικά για αυτή την εποχή
Γράφει η ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΠΟΛΥΧΡΟΝΙΔΟΥ
3+1 skincare tips για το καλοκαίρι από ειδικούς
Φωτογραφία από Anna Shvets

Το καλοκαίρι φέρνει μαζί του μεγαλύτερες μέρες, εκδρομές στην παραλία και πολύ περισσότερη έκθεση στον ήλιο. Αν και είναι μια απολαυστική εποχή, παρουσιάζει επίσης μοναδικές προκλήσεις για τη διατήρηση υγιούς δέρματος. Oι ειδικοί όμως, ξέρουν τα κόλπα!

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αποφύγετε τον ήλιο και φορέστε αντηλιακό

«Αποφύγετε τον ήλιο και όταν δεν μπορείτε να τον αποφύγετε, φορέστε αντηλιακό και καπέλο. «Μία από τις καλύτερες συμβουλές μου για την περιποίηση της επιδερμίδας είναι η χρήση αντηλιακού που περιέχει αντιφλεγμονώδη και επανορθωτικά συστατικά. Ένα αντηλιακό ευρέος φάσματος με προστασία τόσο από την UVA όσο και από την UVB τουλάχιστον SPF 30 είναι το καλύτερο». — Carl Thornfeldt, MD, ιδρυτής της Epionce.

Διεγείρετε τη ροή του αίματος

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Το φυτικό βάμμα τζίνσενγκ που εφαρμόζεται τοπικά είναι μια από τις αγαπημένες μου συμβουλές περιποίησης της επιδερμίδας – δρα για να διεγείρει τη ροή του αίματος στα τριχοειδή αγγεία, προάγοντας ένα υγιές, σφριγηλό, λαμπερό από μέσα. Πόντοι μπόνους αν στρώσετε ένα προϊόν που περιέχει πλούσιο υαλουρονικό οξύ με το τζίνσενγκ σας!", λενε οι Sarah Lee και Christine Chang, συνιδρυτές και συν-διευθύνοντες σύμβουλοι της Glow Recipe.

Κάντε μια εξέταση στο δέρμα σας πριν βγείτε στην παραλία

«Πρέπει να κάνετε μια εξέταση ολόκληρου του δέρματος από έναν δερματολόγο μέχρι να κλείσετε τα 30. Είναι σημαντικό να έχετε έμπειρα μάτια να κοιτάζουν τυχόν σπίλους που μπορεί να έχετε και να μπορείτε να τους παρακολουθείτε για αλλαγές στο μέλλον. Επίσης, ο δερματολόγος μπορεί να σας διδάξει πώς να κάνετε έναν σωστό έλεγχο δέρματος στον εαυτό σας. Αυτό είναι πολύ σημαντικό γιατί το μελάνωμα, ο πιο θανατηφόρος τύπος καρκίνου του δέρματος, είναι σχεδόν 100% ιάσιμος εάν διαγνωσθεί στα πρώτα του στάδια. Εάν οι γυναίκες είναι οπλισμένες με πληροφορίες για το τι πρέπει να αναζητήσουν, μπορεί να σώσει τη ζωή τους», είπε Elizabeth Tanzi, MD, πιστοποιημένη δερματολόγος και ιδρύτρια και διευθύντρια της Capital Laser & Skin Care.

Προϊόντα από το πιο λεπτόρευστο στο πιο παχύρευστο

«Θεωρούμε ότι τα βήματα θεραπείας είναι οτιδήποτε μεταξύ τόνωσης και ενυδάτωσης. Η επίστρωση των ορών και των αιθέριων ουσιών σας από το πιο λεπτόρευστο στο πιο παχύρευστο βοηθά το δέρμα να απορροφήσει κάθε στρώση πιο αποτελεσματικά! Μας αρέσει ο ορός συμπίεσης Blithe Tundra Chaga.” λέει η Sarah Lee και Christine Chang, συνιδρυτές και συν-διευθύνοντες σύμβουλοι της Glow Recipe


ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Περισσότερα Θέματα Ομορφιά
8 / position1: 61 / position2: 526
× PINK.GR
ΑΡΧΙΚΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
GET CONNECTED
Nextweb