SKIN CARE

Self Tan: Ο απόλυτος οδηγός βήμα ‑ βήμα, για να το κάνεις σωστά

Αν θα αργήσεις να πας θάλασσα, να πώς να μαυρίσεις σε ένα βράδυ
Γράφει η ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΠΟΛΥΧΡΟΝΙΔΟΥ
Self Tan: Ο απόλυτος οδηγός βήμα ‑ βήμα, για να το κάνεις σωστά
Φωτογραφία από Elizaveta Dushechkina

Το αυτομαύρισμα είναι μια δημοφιλής μέθοδος για να επιτύχετε μια ηλιόλουστη λάμψη χωρίς τις βλαβερές συνέπειες της έκθεσης στην υπεριώδη ακτινοβολία και χωρίς να πρέπει να πας ως την παραλία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ωστόσο, το να το κάνεις σωστά μπορεί να είναι δύσκολο. Πάμε βήμα βήμα;

Βήμα 1: Επιλέξτε το σωστό αυτομαυριστικό
Το πρώτο βήμα είναι να επιλέξετε το κατάλληλο προϊόν για τον τύπο του δέρματός σας και το επιθυμητό αποτέλεσμα. Τα αυτομαυριστικά έρχονται σε διάφορες μορφές: λοσιόν, μους, σπρέι και σταγόνες. Λάβετε υπόψη τα ακόλουθα όταν επιλέγετε ένα αυτομαυριστικό:

Τύπος δέρματος: Εάν έχετε ξηρό δέρμα, επιλέξτε μια ενυδατική λοσιόν. Το λιπαρό δέρμα μπορεί να ωφεληθεί από μια μους που στεγνώνει γρήγορα.
Επίπεδο εμπειρίας: Οι αρχάριοι μπορεί να βρίσκουν ευκολότερη την εφαρμογή λοσιόν ομοιόμορφα, ενώ οι πιο έμπειροι χρήστες μπορούν να πειραματιστούν με μους και σπρέι.
Επιθυμητή απόχρωση: Ελέγξτε την περιγραφή του προϊόντος για να βεβαιωθείτε ότι προσφέρει το επίπεδο σκοταδισμού που θέλετε. Πολλές μάρκες προσφέρουν σταδιακά μαυριστικά για πιο διακριτική εμφάνιση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Βήμα 2: Προετοιμάστε το δέρμα σας

Η σωστή προετοιμασία είναι ζωτικής σημασίας για μια ομοιόμορφη εφαρμογή. Ακολουθήστε αυτά τα βήματα:

Απολέπιση: Χρησιμοποιήστε ένα απαλό scrub απολέπισης ή ένα γάντι για να αφαιρέσετε τα νεκρά κύτταρα του δέρματος, εστιάζοντας σε ξηρές περιοχές όπως αγκώνες, γόνατα και αστραγάλους. Αυτό βοηθά στην πρόληψη της δημιουργίας μπαλωμάτων.
Ξύρισμα: Αν σκοπεύετε να ξυριστείτε, κάντε το τουλάχιστον 24 ώρες πριν εφαρμόσετε αυτομαυριστικό για να αποφύγετε τον ερεθισμό και να επιτρέψετε να κλείσουν οι πόροι.
Ενυδάτωση: Εφαρμόστε μια ελαφριά ενυδατική κρέμα χωρίς λιπαρά για να ενυδατώσετε το δέρμα σας. Δώστε ιδιαίτερη προσοχή στις ξηρές περιοχές, καθώς τείνουν να απορροφούν περισσότερο μαύρισμα και μπορεί να γίνουν πιο σκούρες.

Βήμα 3: Εφαρμογή

Τώρα που το δέρμα σας είναι προετοιμασμένο, ήρθε η ώρα να εφαρμόσετε το self-tanner. 

Glove Up: Χρησιμοποιήστε ένα γάντι μαυρίσματος ή γάντια για να προστατεύσετε τα χέρια σας από λεκέδες και να εξασφαλίσετε μια ομαλή εφαρμογή.
Από κάτω προς τα πάνω: Ξεκινήστε με τα πόδια σας, φτάνοντας μέχρι τον κορμό, τα χέρια και την πλάτη σας. Εφαρμόστε το προϊόν με κυκλικές κινήσεις για να αποφύγετε τις ραβδώσεις.
Less Is More: Χρησιμοποιήστε λιγότερο προϊόν σε περιοχές που είναι επιρρεπείς σε ξηρότητα, όπως αγκώνες, γόνατα και αστραγάλους. Μπορείτε πάντα να προσθέσετε περισσότερα εάν χρειάζεται, αλλά είναι πιο δύσκολο να διορθώσετε την υπερβολική εφαρμογή.
Ανακατέψτε καλά: Ανακατέψτε το μαυριστικό στη γραμμή των μαλλιών, στα αυτιά σας και γύρω από τα δάχτυλα των χεριών και των ποδιών σας για φυσική εμφάνιση.
Εφαρμογή στην πλάτη: Για δυσπρόσιτες περιοχές όπως η πλάτη σας, χρησιμοποιήστε ένα εφαρμοστή με μακριά λαβή ή ζητήστε βοήθεια από έναν φίλο.

Βήμα 4: Φροντίδα μετά την εφαρμογή

Χρόνος στεγνώματος: Αφήστε το αυτομαυριστικό να στεγνώσει εντελώς πριν το ντύσετε. Αυτό συνήθως διαρκεί περίπου 10-15 λεπτά. Φορέστε φαρδιά, σκούρα ρούχα για να αποφύγετε τους λεκέδες.
Αποφύγετε το νερό: Μείνετε στεγνό για τουλάχιστον 6-8 ώρες. Αποφύγετε την εφίδρωση, το κολύμπι ή το ντους κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου για να αφήσετε το μαύρισμα να αναπτυχθεί πλήρως.
Ενυδάτωση: Διατηρήστε το δέρμα σας ενυδατωμένο καθημερινά για να διατηρήσετε το μαύρισμα σας και να το αποτρέψετε από το να ξεθωριάζει άνισα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Περισσότερα Θέματα Ομορφιά
10 / position1: 74 / position2: 967
× PINK.GR
ΑΡΧΙΚΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
GET CONNECTED
Nextweb